sunnuntai 06. kesäkuun 2021

Voileipäkakku yhdelle

HUHHEIJAKKAA,

mä en pysty katsomaan peliä, niin jännää. Joten toisella silmällä tuijotan kannettavaa ja toisella peliä. Korvia en voi sulkea, joten hengessä olen vahvasti mukana.

Jos pitäisi nimetä yksi juhlaherkku, jota silloin tällöin himoitsen, niin se on voileipäkakku. Nyt viikonloppuna voileipäkakkuhimotus nousi sellaisiin mittasuhteisiin, että pakkohan sitä oli moinen tekaista. Vain itselleni en viitsinyt täyskokoista voileipäkakkua leipoa, mutta hei – tuo on sellainen herkku, että onnistuu tehdä vain yhdelle.

Mä tosin tein näitä voileipäkakkuja yhdelle tuplana, sillä oman perheeni tuntien tiesin, että siellä alkaa muidenkin voileipäkakkuhammasta kolottamaan, kun näkevät mun voileipäkakun. Ja oikeastaan näistä tuli niin reilut kakkuset, että niistä riitti neljälle voileipäkakkufanille.

Voileipäkakku yhdelle
(reseptistä tulee kaksi kakkusta)

8 palaa leipää
(saaristolaisleipää, perunalimppua, paahtoleipää tms.)
1 pkt jäämerensalaattia
1 pieni suippopaprika pilkottuna
1/2 suolakurkkua pilkottuna
(tai esimerkiksi suolakurkkusalaattia)
80 g ranskankermaa
3 rkl ruohosipulituorejuustoa
maitoa
ruohosipulia

1. Leikkaa leivistä reunat pois ja kostuta leivät maidolla (tai lihaliemellä)
2. Täytä leivät jäämeren salaatilla ja 2. kerrosväliä paprikalla ja 1. kerrosväli suolakurkulla
3. Kiedo leivät tiiviisti kelmuun ja laita jääkaappiin noin tunniksi
4. Sekoita ranskankerma ja tuorejuusto keskenään, päällystä leivät em. seoksella (reunat saa jäädä ”nakukakkumaisiksi”)
5. Koristele pilkotulla ruohosipulilla

 

Josko nyt sulkisi koneen, hakisi vähän iltapalaa ja keskittyisi vikaan erään. Syke huitelee korkealla, joten tuskin tässä ihan heti uni tulee silmään. Huomenna edessä tiukka työpäivä ja sitten suuntaankin tiistaina etelän lomalle torstaihin asti. Niinkin etelään kuin Helsinkiin 😉 Torstai-iltana palaan kotiin opintotodistus kädessä. Opiskelu töiden ohella vaatii aika paljon, mutta silloin kun aihe on itselle sydämen asia, niin se ei tunnu raskaalta. Antaa enemmän kuin ottaa. Niin kuin elämä ylipäätään

SULOISTA SUNNUNTAI-ILTAA TOIVOTELLEN,


Kommentoi