torstai 13. toukokuun 2021

Aasialaistyyppiset rapuhodarit & limemajoneesi

MOIKKA!

Toivottavasti siellä on vietetty mukava helatorstai. Mietin tuossa, että ei tällainen arkivapaa huonoa tekisi vaikka joka viikko 😉 Toki työt pitäisi tehdä neljässä päivässä, mutta se lienee mahdollista, kun hyvin ne suunnittelee.

Meillä leikattiin ekaa kertaa nurmikko tänä vuonna ja heti nurtsin leikkauksen jälkeen alkoi sataa. Se tuoksu, jossa yhdistyy kesäsade ja vastaleikattu nurmikko on muuten yksi suosikkituoksuistani.

Ihan pihalla -olotila tuo mukanaan sellaisia ruokia, jotka valmistuvat tuossa tuokiossa. Eilen illalla tein reissusta palaavalle miehelle rapuhodareita ja hei olihan noi ihan tajuttoman herkullisia. Siihenkin nähden, että valmistuivat noin viidessä minuutissa. Tykätään käyttää tummempia hot dog -sämpylöitä ja vastedes sellaisena kunnolla paahtuneina. Aluksi mietin, että menivätköhän sämpylät pilalle, kun olivat grillivastuksen alla uunissa viisi minuuttia ja kärtsäsivät vähän pinnasta. Mutta ehei, toi kivan pikantin paahteisen maun tuo ”melkein palaminen”.

Hot dog -sämppyjen väliin pääsi aasialaistyylinen cole slaw ravuilla ja limemajoneesia.

Aasialaistyyppiset rapuhodarit ja limemajoneesi
6 kpl

6 hot dog sämpylää

1. grillaa tai paahda uunissa grillivastuksen alla

Coleslaw ravuilla
200 g kaali-porkkana-purjomixiä
170 g ravunpyrstöjä
1 mieto chili pienisteltynä
1/2 limen mehu
tuoretta korianteria pienisteltynä
2 rkl seesamiöljyä
1 rkl sushietikkaa
2 tl hunajaa
ripaus suolaa

2. sekoita em. ainekset (paitsi ravut) sekaisin (mä puristelin puhtain käsin) ja laita siksi aikaa jääkaappiin tekeytymään, kun sämpylät ovat uunissa
3. lisää ravunpyrstöt ja annostele hodarisämpylöiden väliin
4. tarjoile limemajoneesin kanssa

Limemajoneesi
1,5 dl majoneesia
1/2 limen mehu

5. Sekoita keskenään

Tarjolle: tuoretta korianteria & seesaminsiemeniä

Hei ja maistelkaa tuota coleslawta ja lisätkää aineita oman maun mukaan, niin mäkin tein, mutta tuossa ohjeessa on noin arviot siitä, kuinka paljon mitäkin laitoin. Kaali-porkkana-purjomix löytyi kaupan hyllyltä, joten tämä ruoka tuli todellakin nopsaa. Majoneesipurkkikin odotteli valmiina jääkaapin ylähyllyllä. Iisipiisiä, todellakin!

TUNNELMALLISIN TORSTAI-ILTATERKUIN,

 


2 Responses to “Aasialaistyyppiset rapuhodarit & limemajoneesi”

 1. Anna sanoo:

  Kuuntelin torstaina radiota, ja siellä puhuttiin, jos helatorstai siirretään viikonloppuun. Yhtenä ideana oli myös helatorstain siirtäminen perjantaille. Mietinkin, että olisiko kyseessä sitten helaperjantai. 😂

  Yleensä tulee tehtyä niitä ns. perushodareita, joten tämä herkullisen kuuloinen resepti menee testiin. Hodarit näyttävät ihanan raikkailta.

  Hyvää alkanutta viikkoa Maria 🌺

  • Maria sanoo:

   Moikka Anna

   ja hei kyllä, siinä helaTORSTAIN merkitys muuttuisi 😆

   Kiitos, nämä hodarit olivat just sellaisia – raikkaita 😍

   Kivaa loppuviikkoa sinne ❤️

Kommentoi