tiistai 18. toukokuu 2021

Kesäherkkujen herkku: Puffet jäätelö

HEIPPAHEI

ja hyvää tiistaiaamupäivää! Blogi elää vielä muutaman viikon hiljaiseloa, sillä opiskelu- ja työjutut täyttävät kalenterin, mutta ei se sitä tarkoita etteikö tänne aina silloin tällöin olisi ikävä. Nimittäin on. On ikävä kirjoittamista, ikävä ruoanlaittoa ja valokuvaamista. Ikävä keskusteluja teidän kanssanne. Mutta kuten jotkut viisaat ovat todenneet niin aika aikaansa kutakin. Joka paikkaan ei voi repiä itseään (katsokaas, olen tämän nyt vihdosta viimein oppinut), joten nyt keskitytään niihin akuuteimpiin eli siihen, että saan opinnot hoidettua niin, että valmistun kesäkuun alussa. Kesällä blogikin taas aktivoituu kaikista ihanista kesä(mökki!)ruoista

Mutta hei, on täällä vähän kokkailtukin ja uusimman Maku-lehden innoittamana kokeiltiin kuopuksen kanssa tehdä Puffet jäätelöitä kotona. Tai no, itse jäätelöä ei tehty itse, mutta ne keksit. Mintunmakuinen Puffet jäätelö on mun all time favorite. Jos en valitse Soleroa tai Twisteriä kaupan pakastealtaasta, niin kyllä se sitten on Puffet. Pakettijäätelöt on sitten erikseen, mutta näistä ns. irtojätskeistä Puffet maistuu parhaimmalle.

Alkuperäisen ohjeen mukaan Puffet jäätelöitä ohjeesta tulisi 12 kpl, mutta meillä tuli vain 6 kpl, sillä emme malttaneet odottaa taikinan jämäköitymistä ja se oli hilppasen hankalaa työstää. Mutta malttakaa te, niin saatte varmasti 12 kpl :)

Puffet jäätelöt

Keksit
125 g voita
2 dl sokeria
1 kpl munaa
3 dl vehnäjauhoja
1 dl kaakaojauhetta
2 tl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta
1/4 tl suolaa

Jäätelöpaketti

1. Vaahdota pehmeä voi ja sokeri. Lisää muna edelleen vatkaten. Yhdistä kuivat aineet ja sekoita ne vaahdon joukkoon.
2. Nosta taikina kelmulla peitettynä jääkaappiin jähmettymään noin puoleksi tunniksi.
3. Valmista keksikaava leikkaamalla jäätelöpaketin päädystä suorakaiteen mallinen pahvinpala
4. Kauli taikina noin 2 mm:n paksuiseksi levyksi. Leikkaa pahvikaavan avulla suorakaiteen mallisia keksejä veitsellä. Nosta keksit lastalla leivinpaperin päälle uunipellille. Paina kekseihin reikiä cocktailtikulla tai pillillä.
5. Paista keksejä 200-asteessa uunissa 6–8 minuuttia. Jäähdytä keksit.
6. Leikkaa jäätelöpalasta 1–2 cm:n paksuisia suorakaiteen mallisia viipaleita. Nosta jäätelöpala keksille ja paina toinen keksi päälle.
7. Nosta jäätelökeksit hetkeksi pakastimeen, kunnes ne ovat jähmettyneet.

Hei nyt toivottelen teille ihanaa tiistaita ja toukokuista viikkoa! Voi olla, että huominen kasviskeskiviikko jää tältä viikolta väliin, mutta palataan ruoan pariin täällä blogissa taas viimeistään viikonloppuna – IG:ssä toki sitäkin aiemmin :)

TIISTAITERKUIN,

 


2 Responses to “Kesäherkkujen herkku: Puffet jäätelö”

 1. Avatar H sanoo:

  Ei muuta kuin opiskeluintoa sinne!

  Toivepostaus, sitten kun ehdit taas bistron pariin… Kesäjuhlien suolaiset buffet tarjottavat. Sulla niitä pikkusuolaisten ohjeita riittää, mutta kooste parhaista oli oikein hyvä :)
  Meillä on ylppärit tulossa ja näitä pohditaan.

  • Maria Maria sanoo:

   Kiitos kiitos H ❤️

   No hei, mä laitoin tämän postausvinkin korvan taakse ja kalenteriin viikonlopulle.

   Onnea ylioppilaalle ja toki vanhemmillekin – ihania juhlien järjestelyitä 😍

Kommentoi