sunnuntai 25. huhtikuun 2021

Iisipiisi pestopastasalaatti

…yleensä salaatit ovat kuvauksellisia, mutta tämänpäiväinen salaatti briljeeraa ulkonäkönsä sijaan maullaan!

MOIKKAMOI IHANAT

ja hei suloista sunnuntai-iltaa vietellään Mä jumiuduin koneen äärelle koko päiväksi loihtimaan valmennussisältöjä. Ennen yhtä taisin sanoa miehelle, että ihan just laitan koneen kiinni. Ihan justhan on aika väljä käsite 😉

Tokihan tuossa välissä tein koko perheelle ruokaa. Sellaisen koko komppanian kokoisen annoksen, josta ammennetaan vielä huomen illallekin. Jotenkin tykkään, että maanantaina kotiin töistä tullessa sitä löytää ruoan valmiina jääkaapista. Sopii meidän aikatauluihin, sillä maanantai-ilta on tällä hetkellä sellainen, että puolella perheellä on silloin aikataulutettu harrastusmeno.

Pastasalaatit ovat meidän perheen luottoklassikoista. Ne ovat ajalle kiitollisia siitä, että yleensä maistuvat seuraavana päivänä jääkaapissa köllöteltyään paljon paremmalle. Peruspastasalaattiin meillä tulee pastan ja salaatin lisäksi metwurstia ja suolakurkkua. Siihen tykö kermaviilisinappikastike.

Tänään ei jääkaapissa ollut metukkaa eikä liiemmin suolakurkkuakaan. Joten sovelsimme. Tuloksena iisipiisi pestopastasalaatti, josta saa huomattavasti kevyemmän vaihtamalla majoneesin esimerkiksi kermaviiliin tai jättämällä sen vain rohkeasti pois.

Pestopastasalaatti

200 g tummia makaroneja/pastaa keitettynä ja jäähdytettynä
200 g kaalia ohueksi suikaloituna
1 parsakaali pilkottuna
1 suippopaprika pilkottuna
n. 1 dl fetaa murusteltuna (mulla oli myös jokunen kuutio)
1 rkl aurinkokuivattua tomaattia pilkottuna
2 rkl vihreää pestoa
2 rkl majoneesia
1 rkl oliiviöljyä
0,5 rkl sitruunamehua
2 tl mustapippuria
1 tl suolaa
puoli punttia tuoretta persiljaa pilkottuna

1. Sekoita makaronit, kaalit, aurinkokuivatut tomaatit, paprika, persilja ja feta keskenään
2. Sekoita muut aineet keskenään ja lisää salaattiin, sekoita hyvin
3. Anna tekeytyä jääkaapissa noin puoli tuntia

Mutta nyt kuulkaa kone kiinni ja pitkälle kävelylenkille. Korviin Lucinda Rileyn Keskiyön ruusu. Illan ruokaohjelmassa (jotta pastasaldee jää huomiselle) on kehitellä aamun puuronjämistä ja pannariaineista kaikille maistuva kombo. Onneksi huomenna saadaan taas jääkaapin täytettä 🙂

SULOISIN SUNNUNTAI-ILTATERKUIN,


2 Responses to “Iisipiisi pestopastasalaatti”

 1. Anna sanoo:

  Meillä on nykyään aina pestoa kuivakaapissa. Pestopasta on nopea, herkullinen ja edullinen ruoka.

  Pitääkin tehdä tätä salaattia vapuksi. Olen samaa mieltä, että pastasalaatit maistuvat paremmilta seuraavana päivänä.

  Hyvää viikonjatkoa 💛

  • Maria sanoo:

   Moikkis Anna

   ja hei meillä sama; pestopasta on koko perheen herkkua 😍

   Salaatit sopii kyllä vappuun kuin nenä päähän!

   Kiitos samoin, ihanaa vappuviikon jatkoa ❤️

Kommentoi