perjantai 26. maaliskuun 2021

Sitruunamarenkitorttu 🍋

HYV√Ą√Ą PERJANTAIHUOMENTA!

T√§n√§√§n olisi se p√§iv√§, kun yleens√§ myysseill√§√§n, mutta illalle tuli muuta puuhasteltavaa, niin myysseill√§√§n taas sitten jonain toisena perjantaina. Sit√§ paitsi, mun myysseilynurkkaus miesluolassa on vallattu jos jonkinlaisilla tietokoneen n√§yt√∂ill√§ ja toimistotarvikkeilla eik√§ ole lainkaan kuvauskunnossa ūüôā

Sitruunahimotus senkus jatkuu. Eilen esikoisen piti köksän tunnilla leipoa pääsiäisleivonnainen ja en pannut lainkaan pahakseni, kun sanoi haluavansa tehdä key lime pie -tyylisen leivonnaisen. Päätyi sitruunamarenkitorttuun, joka on kyllä kaikessa yksinkertaisuudessaan ihanan raikasta. Oli aika, etten ollut pehmeän marengin ystävä, mutta tässä tortussa se menee. Tasapainottaa kirpsakkaa sitruunakiisselikerrosta. Siitä, onko sitruunamarenkitorttu pääsiäisleivos voi olla montaa eri mieltä. Meille se on.

Pohjan voi tehdä itse, jos haluaa tai sitten pohjaksi voi käyttää valmista murotaikinaa kaupan pakastealtaasta.

Sitruunamarenkitorttu

Pohja
kauramuropohja pakastealtaasta

Sitruunakiisseli
2 dl vettä
1,5 dl sokeria
1 sitruunan kuoret raastettuna & sitruunan mehu
3 rkl vehnäjauhoja
4 keltuaista

Marenki
4 valkuaista
1,5 dl sokeria

1. Painele muropohja irtopohjavuoan (n. 20-22 cm) pohjalle ja reunoille. Huom! Vuoraa tätä ennen pohja leivinpaperilla ja voitele reunat. Lisää suikaleet leivinpaperia reunataikinan päälle, jotta reunataikinat pysyvät pystyssä
2. Paista pohjaa 200 asteessa noin vartti ja valmista sillä aikaa sitruunakiisseli
3. Laita kiisselin aineet kattilaan ja kiehauta koko ajan sekoittaen. Keitä, kunnes kiisseli sakenee.
4. Anna kiisselin jäähtyä ja valmista sillä aikaa marenki
5. Vatkaa marengin valkuaiset kovaksi, lisää sokeri ja vatkaa hetki
6. Kaada jäähtynyt kiisseli pohjan päälle ja nostele lusikalla marenki kiisselin päälle
7. Paista 175 asteessa, kunnes marenki alkaa hieman ruskistua (noin 7-10 minuuttia, mutta vahdi uunia, ettei marenki ruskistu liikaa)
8. Anna jäähtyä täysin ennen tarjoilua

En muuten ihan heti muista, ett√§ olisin alkanut odottamaan p√§√§si√§ist√§ niin ajoissa kuin t√§n√§ vuonna. Alkaa tuntumaan jo hilppasen joulunodotustouhulta ūüėÄ Tosin joulunodotuksesta t√§m√§n p√§√§si√§isen erottaa se, ett√§ kotia ei ole juurikaan koristeltu. Keltaiset tulppaanit ovat n√§ytt√§vin koriste, mit√§ meid√§n p√§√§si√§iskodista taitaa l√∂yty√§. Nyt kun katup√∂lykausi on t√§√§ll√§, pelkk√§ ajatuskin pajunkissoista ja vitsoista aivastuttaa.

Hei, nyt toivottelen teille¬† jo hieman ajoissa oikein ihanaa alkavaa viikonloppua. Kev√§isi√§ ulkoilukelej√§ ja aurinkoa. Aikas kiva, ett√§ menn√§√§n kohti kes√§√§, eik√∂? ♥ Mulla t√§m√§ perjantai kuluu ravintojuttuja opiskellen ja ruokap√§iv√§kirjoja analysoiden. Jotenkin v√§h√§n ristiriitaista tuon t√§m√§n p√§iv√§n aiheen, sitruunamarenkitortun kanssa, mutta se on se balanssi el√§m√§ss√§, mik√§ ratkaisee.

PERJANTAITERKUIN,


2 Responses to “Sitruunamarenkitorttu 🍋”

 1. Anna sanoo:

  Tämä on miehen bravuuri ja on kyllä hyvää. Joku ihana jälkkäriviini sopisi tämän kanssa erinomaisesti.

  Rentouttavaa viikonloppua Maria ‚ô•ÔłŹ

  • Maria sanoo:

   Moikka Anna

   ja oih, nyt kun mainitsit j√§lkk√§riviinin…todellakin hei sopisi ūüėć

   Kiitos ja suloista sunnuntai-iltaa sinne ‚̧ԳŹ

Kommentoi