perjantai 26. maaliskuun 2021

Sitruunamarenkitorttu 🍋

HYVÄÄ PERJANTAIHUOMENTA!

Tänään olisi se päivä, kun yleensä myysseillään, mutta illalle tuli muuta puuhasteltavaa, niin myysseillään taas sitten jonain toisena perjantaina. Sitä paitsi, mun myysseilynurkkaus miesluolassa on vallattu jos jonkinlaisilla tietokoneen näytöillä ja toimistotarvikkeilla eikä ole lainkaan kuvauskunnossa 🙂

Sitruunahimotus senkus jatkuu. Eilen esikoisen piti köksän tunnilla leipoa pääsiäisleivonnainen ja en pannut lainkaan pahakseni, kun sanoi haluavansa tehdä key lime pie -tyylisen leivonnaisen. Päätyi sitruunamarenkitorttuun, joka on kyllä kaikessa yksinkertaisuudessaan ihanan raikasta. Oli aika, etten ollut pehmeän marengin ystävä, mutta tässä tortussa se menee. Tasapainottaa kirpsakkaa sitruunakiisselikerrosta. Siitä, onko sitruunamarenkitorttu pääsiäisleivos voi olla montaa eri mieltä. Meille se on.

Pohjan voi tehdä itse, jos haluaa tai sitten pohjaksi voi käyttää valmista murotaikinaa kaupan pakastealtaasta.

Sitruunamarenkitorttu

Pohja
kauramuropohja pakastealtaasta

Sitruunakiisseli
2 dl vettä
1,5 dl sokeria
1 sitruunan kuoret raastettuna & sitruunan mehu
3 rkl vehnäjauhoja
4 keltuaista

Marenki
4 valkuaista
1,5 dl sokeria

1. Painele muropohja irtopohjavuoan (n. 20-22 cm) pohjalle ja reunoille. Huom! Vuoraa tätä ennen pohja leivinpaperilla ja voitele reunat. Lisää suikaleet leivinpaperia reunataikinan päälle, jotta reunataikinat pysyvät pystyssä
2. Paista pohjaa 200 asteessa noin vartti ja valmista sillä aikaa sitruunakiisseli
3. Laita kiisselin aineet kattilaan ja kiehauta koko ajan sekoittaen. Keitä, kunnes kiisseli sakenee.
4. Anna kiisselin jäähtyä ja valmista sillä aikaa marenki
5. Vatkaa marengin valkuaiset kovaksi, lisää sokeri ja vatkaa hetki
6. Kaada jäähtynyt kiisseli pohjan päälle ja nostele lusikalla marenki kiisselin päälle
7. Paista 175 asteessa, kunnes marenki alkaa hieman ruskistua (noin 7-10 minuuttia, mutta vahdi uunia, ettei marenki ruskistu liikaa)
8. Anna jäähtyä täysin ennen tarjoilua

En muuten ihan heti muista, että olisin alkanut odottamaan pääsiäistä niin ajoissa kuin tänä vuonna. Alkaa tuntumaan jo hilppasen joulunodotustouhulta 😀 Tosin joulunodotuksesta tämän pääsiäisen erottaa se, että kotia ei ole juurikaan koristeltu. Keltaiset tulppaanit ovat näyttävin koriste, mitä meidän pääsiäiskodista taitaa löytyä. Nyt kun katupölykausi on täällä, pelkkä ajatuskin pajunkissoista ja vitsoista aivastuttaa.

Hei, nyt toivottelen teille  jo hieman ajoissa oikein ihanaa alkavaa viikonloppua. Keväisiä ulkoilukelejä ja aurinkoa. Aikas kiva, että mennään kohti kesää, eikö? ♥ Mulla tämä perjantai kuluu ravintojuttuja opiskellen ja ruokapäiväkirjoja analysoiden. Jotenkin vähän ristiriitaista tuon tämän päivän aiheen, sitruunamarenkitortun kanssa, mutta se on se balanssi elämässä, mikä ratkaisee.

PERJANTAITERKUIN,


2 Responses to “Sitruunamarenkitorttu 🍋”

  1. Anna sanoo:

    Tämä on miehen bravuuri ja on kyllä hyvää. Joku ihana jälkkäriviini sopisi tämän kanssa erinomaisesti.

    Rentouttavaa viikonloppua Maria ♥️

    • Maria sanoo:

      Moikka Anna

      ja oih, nyt kun mainitsit jälkkäriviinin…todellakin hei sopisi 😍

      Kiitos ja suloista sunnuntai-iltaa sinne ❤️

Kommentoi