perjantai 22. tammikuun 2021

Grillattu voileipä 2.0

OMNOMNOM

vaan heti perjantaiaamusta hei 😀 Ajattelin eka, että mennään perinteisen aikataulun mukaan tämän illan perjantaimyyssi/herkkupostauksen kanssa, mutta koska illalle tuli yllättäen hiihtotreffit (#koukussalajiin), niin laitetaan nyt jo tulemaan teille vinkkiä perjantai-illan ruokaan.

Ostin pitkästä, pitkästä aikaa Elle mat & vin -lehden ja ah että olen nyt ahminut sitä. Silmilläni. Nimittäin en ihan heti tiedä toista ruokalehteä, joka iskisi mun makuhermooni niin kuin tuo. Liki jokainen resepti on sellainen, että tekee mieli testata. Ja hei nyt on vielä tämän reseptin jälkeen kolme reseptiä jonossa testaukseen.

Kannessa oleva kuva grillatuista voileivistä sai kuolan valumaan jo kaupan lehtihyllyllä. Päästessäni ohjeeseen olin hetken aikaa äimän käkenä: Mikä ihmeen pastrami? Mikä ihmeen taleggio? Ja vaikka punakaalia rakastankin, niin miten se sopii lämpimiin voileipiin? Pastrami ja taleggio ovat varmaan pro-ruokabloggaajille ihan tuttua kauraa, mutta tällaiselle noviisille ei.

Pikainen googlaus kertoi, että pastrami on suolalihaa. Googlaus kertoi myös sen, että sitä on saatavilla ihan lähikaupan hyllyllä. Great! Toinen googlaustulos taleggiosta kertoi, että kyseessä on juusto. Jota on kyllä saatavilla juustotiskeiltä, mutta koska en sitä löytänyt kauppakassitilausta tehdessäni kaupan valikoimista googletin korvaavan juuston. Mun mielestä gruyére sopi tähän oikein loistavasti ollen maukas, mutta ei liian tuhti.

Leipiin makua tuo ihanasti dijon, mutta jos ei ole dijonin ystävä, niin määrän voi hyvin puolittaa. Majoneesi toi myös makua ja täytyy sanoa, että vaikka nämä olivat parhaimmillaan heti uunista tulon jälkeenkin, niin kyllä maistui puolikas leipä kylmänäkin iltapalaksi. Maut ikään kuin sulivat suuhun.

Suht tuhtia leipää sopisi tasapainottamaan perinteinen vihersalaatti vinagretteineen.

Pastrami-punakaali sandwich
4:lle tai 2:lle nälkäiselle

8 palaa hapanjuurileipää
2 rkl majoneesia
4 rkl dijon sinappia
200 punakaalia
125 g gruyérejuustoa
16 viipaletta pastramia
50 g voita paistamiseen

1. Laita uuni lämpenemään 180 asteeseen
2. Levitä neljään leipään majoneesia ja neljään sinappia
3. Viipaloi punakaali ohueksi siivuiksi ja asettele majoneesileipien päälle
4. Lisää juustot ja pastramit punakaalien päälle
5. Laita sinapilla voideltu leipä kanneksi
6. Paista pannulla voissa noin kolme minuuttia / puoli
7. Lopuksi laita uuniin noin 7-8 minuutiksi tai kunnes juusto on sulanut

Meillä vietetään perinteiseen tyyliin tipatonta tammikuuta (tipaton ei päde napapiirin yläpuolella, auringontasaajan alapuolella, kylässä tai ravintoloissa :D), mutta jos mun täytyisi joku juoma näiden leipien kanssa vinkata niin sellainen kepeä puolikuiva riesling voisi toimia aikas kivasti!

Mutta niin toimi alkoholiton olutkin 🙂 Nyt kohti perjantaipuhteita, jotka alkaa hammaslääkärikäynnillä. Onneksi olen vain kuskin roolissa.

PERJANTAITERKUIN,

PS. Niinä päivinä, kun blogi ei päivity, päivittyy IG (@marianbistro) reseptin kera. Yleensä nuo ovat sellaisia arkistojen helmiä vuosien varrelta, mutta voi sinne uuttakin matskua eksyä!


3 Responses to “Grillattu voileipä 2.0”

  1. Anna sanoo:

    Näyttää hyvältä. ☺️ Pitää kokeilla reseptiä. Nykyään alkoholittomat oluet ovat tosi hyviä ja toimivat erinomaisesti myös ruokajuomana.

    Ihanaa viikonloppua! ☺️

    • Maria sanoo:

      Kiitos Anna ❤️

      Tää oli kyllä oikeasti hyvä…aluksi mietin, että näinköhän punakaali sopii grillattuihin leipiin, mutta ai että se pääsi vielä tuon juuston kanssa edukseen 😍

      Kiitos samoin sinne, ihanaa viikonloppua ❤️

  2. […] millaisen punakaali-pastramikombohimon itselleni aiheutin taannoin Elle M&T:n tekemäni grillattujen voileipien jälkeen. Tämä himotus ei suinkaan jää vain punakaaliin ja pastramiin, vaan siihen liittyy […]

Kommentoi