keskiviikko 30. joulukuun 2020

Lämmin kiitos ♥

HIPSHEI IHANAT,

niin se vain kuulkaa hurahti tämä loppuvuosi silmänräpäyksessä. Kun syyskuun lopulla kerroin kuuntelevani sydäntäni ja lopettavani tämän elämäni yhden suuren rakkauden eli  lifestyleblogini vuodenvaihteessa mua pelotti ihan älyttömän paljon. Oli aikoja, että mietin, että teinkö tai teenkö oikean ratkaisun. Vaikka olin alitajuntaisesti ajatellut repäistä jo reilun vuoden päivät. Etsinyt sitä mun juttua. Kun rakastaa jotain niin paljon kuin mä rakastan kirjoittaa tekstejä, voi helposti käydä niin, että rakkaus vie mennessään. Sokaistuu tekemiselleen. Kunnes tajuaa, että haluaa tehdä elämässä muutakin.

11 vuotta on pitkä aika kirjoittaa julkisia tekstejä. Paljon on vettä virrannut Tammerkoskessa ja paljon ollaan teidän kanssanne jaettu. Se, että otin blogissa linjan kertoa myös niitä henkilökohtaisempiakin juttuja ei ole kaduttanut. Yhtään blogipostausta en ole poistanut (paitsi kaksi ihan ekaa on jonnekin joutunut), vaan olen sitä mieltä, että mikä kerran on kirjoitettu alas, se siellä pysyköön. Jokaisen tekstin olen kirjoittanut sydämestäni ja blogi on ollut mulle kanava purkaa tunteita myös silloin, kun muulla tavoin en ole tunteitani osannut purkaa.

(postauksen kuvat oldies goldies postauskuvituksia menneiltä vuosilta)

Olen asettanut itseni tunnetasolla alttiiksi, mutta tuo haavoittuvuus on ehkä se, joka on kasvattanut mua ihmisenä kaikista eniten. Aloitin Siirappia ja Hunajaa -blogin kirjoittamisen joulukuussa 2009. Kahden pienen lapsen äitinä. Epävarmana ja aivan raakileena. Vuodet ovat koulineet. Olen saanut kasvaa teidän kanssanne. Jakaa mielipiteitä, saada uutta näkökulmaa asioihin ja jakaa ajatuksen siitä, että rakentava kommentti on se, mikä kasvattaa eniten. Olen oppinut kurkistamaan kuplan ulkopuolelle. Astumaan myös välillä epämukavuusalueelle.

Ruoanlaitto, kattaminen, ruokien suunnittelu, keittiön sisustus ja kaikki se mikä keittiöelämään liittyy on lähellä sydäntäni. Olen onnellisimmillani keittiössä. Moni asia on lähellä sydäntä, mutta tässä vaiheessa, näin 11 blogivuoden jälkeen, ajattelin keskittyä sillisalaatin sijaan hieman suppeampaan skaalaan. Ja näin mahdollistaa sen, että ajanhallintani tulevien uusien työkuvioidenkin suhteen on kunnossa. Bloggaaminen on niin suuri osa mun hyvinvointiani ruoanlaiton ohella, joten miksi en yhdistäisi näitä kahta mulle tärkeää asiaa. Ajatus ruokapainotteisesta Marian Bistro -blogista tuntui päivä päivältä paremmalta. Hykertävältä ja kutkuttavalta, näin h-hetkellä.

Silloin syyskuussa en vielä tiennyt Marian Bistron uutta osoitetta, mutta nyt sekin on selvillä. Ja tattadaa…Marian Bistro jatkaa tässä samassa osoitteessa ♥ Ja se tekee kuulkaa muutoksen henkisesti niin paljon helpommaksi. Blogin ulkoasu tulee muuttumaan, mutta vielä hetken aikaa mennään tällä vanhalla pohjalla. Ylihuomenna tiedän herääväni aikaisin vaihtamaan logon tuohon blogin yläkulmaan. Esittelytekstin ja uuden kuvan. Vanhat postaukset tulevat siirtymään arkistoihin, mutta ne löytyvät hakusanalla tuolta sivupalkin hakutoiminnon kautta.

Mä olen ollut ”Indiedaysilainen” tai nykyisin ”Indieplacelainen” syyskuun alusta 2014 asti. Olen saanut tehdä töitä Suomen parhaimpien ja ammattitaitoisimpien tyyppien kanssa. Niin siellä toimiston päässä kuin kollegoidenkin tiimoilta. Mä en olisi tässä missä mä nyt olisi, ellei mulla olisi ollut niin suunnaton tuki taustalla. Edelleen mun täytyy sanoa, että joka ikinen kerta, kun toimiston päästä kilahtaa sähköpostia en malta olla avaamatta sitä ja vastaamatta siihen samantien.

Samoin on teidän ihanien kommenttien kanssa. Mä muistan miehen joskus kysyneen, että mitä mä kirjoitan kun hymyilen Naantalin aurinkona. Mä huomaan hymyileväni, kun vastaan teidän kommentteihin. Hymyilen, kun kirjoitan postausta. Ja hei se hymy kertoo jo sen, että silloin olen sellaisen puuhan äärellä, joka tuottaa mulle iloa.

Näen elämän tarinana. Tarinalla on alku ja loppu, mutta se loppu ei ole vielä toivottavasti pitkään aikaan. Blogillakin on alku ja loppu, mutta senkään loppu ei ole vielä. Mä olen veturin kuljettaja ja mulla on veturin perässä nyt 11 vaunua täynnä juttuja. Ylihuomenna mukaan otetaan 12. vaunu ja jutut jatkuu.

Älä koskaan sano ei koskaan. Voihan olla, että herätän At Maria’s -blogin henkiin silloin, kun mummuna kiikun kiikkustuolissani siellä parvekkeella, jonka alla turkoosit aallot lyövät Malibun rannan valkoiseen hiekkaan. Kun en oikein enää näe kirjoittaakaan, mutta jolloin tekniikka on niin kehittynyt, että puhe muuttuu suoraan tekstiksi blogiin. Kun kuvat piirtyvät blogiin silmän verkkokalvolta. Tai sitten silloin jatkan Marian Bistroa ja jaan niitä sellaisia mummujen reseptejä ;)

Kukaan ei tiedä, mitä elämä tuo tullessaan, mutta mulla on sellainen tunne, että tästä tulee vielä niin hyvä! Into blogin kirjoittamiseen on edelleen vahva. Sitä kuuluisaa writer’s blockia ei ole onneksi koskaan tullut. Mä luotan vahvasti siihen, että kun tekee itselleen mieluisia asioita, niin on oikeilla jäljillä tässä elämässä.

Mutta hei, ilman teitä ei olisi ollut At Maria’s -blogia. En tiedä, miten pukisin sanoiksi sen suunnattoman kiitollisuuden, jota tunnen kaikista näistä vuosista. Joten tyydyn toteamaan vain, että lämmin kiitos ihan jokaiselle siellä ruudun toisella puolen – lämmin virtuaalihalaus just sulle ♥ Kiitos, että olet ollut mukana seuraamassa. Kiitos, että mä olen saanut kirjoittaa sinulle. Kiitos kaikesta viestinvaihdosta blogin kommenttiboksissa, sähköpostitse, instassa ja facebookissa. Te lukijat olette parhaimmillaan olleet mulle lohtu ja toivo, ilo ja se kateissa oleva valo. Teistä on tullut mulle tosi tärkeitä.

Jos tiemme nyt erkanee Marin Bistron myötä, niin haluan toivottaa sinulle kaikkea hyvää tulevaan. Kiitos tästä matkasta ♥ Jos matkamme jatkuu, niin haluan toivottaa sinut tervetulleeksi blogiin, jossa tarinat ruoan ympäriltä vievät kielen mennessään ♥ Ja toivottavasti myös ne ruoatkin. Marian Bistron ovi on aina auki, joten jos tällä hetkellä tuntuu siltä, että ruokatarinat eivät ole se sinun juttusi, mutta myöhemmin kenties ovat, niin olet aina tervetullut piipahtamaan, istumaan iltaa tai viettämään enemmänkin aikaa täällä ♥ Moni on huolestuneena kysynyt, että miten käy mökkipostausten. No kuulkaas, tuo At Maria’sin insta alkaa mökkihöperöimään heti vuodenvaihteessa, kun uusi mökkikausi starttaa. Tai ainakin heti alkuvuonna jos ei vielä ylihuomenna ;) Sinne tulen päivittelemään sitä kaikkea muuta elämää kuin ruokaelämää. Tuttuun tyyliin.

Marian Bistro -blogin alkuvuodesta ja kuvioista jutellaan sitten ylihuomisessa blogipostauksessa lisää. Nyt toivottelen teille

IHANIA VUODEN VIIMEISIÄ HETKIÄ JA ONNELLISTA ALKAVAA UUTTA VUOTTA TOIVOTELLEN,

PS. Jatkossa pystyt seuraamaan juttujani tämän blogin lisäksi

Marian Bistro IG
Marian Bistro FB
At Maria’s IG

At Maria’s FB

 


32 Responses to “Lämmin kiitos ♥”

 1. Terhi sanoo:

  Kiitos Maria! Ihania lukuhetkiä tähän asti ja jatkossa seuraan myös bistron puolella♥️

 2. Marjo sanoo:

  Kiitos, Maria, näistä vuosista. Olen ollut lukijanasi ja joskus myös kommentoijana jo useiden vuosien ajan. Nyt kuitenkin olen hiljalleen siirtymässä takavasemmalle, ruokajutut eivät ole mun juttuni. Sinulle toivotan kaikkea hyvää uudessa elämäsi käänteessä:)

  • Maria sanoo:

   Heippa Marjo

   ja kiitos sinulle näistä vuosista ❤️❤️❤️

   Ihanaa alkanutta vuotta ❤️

 3. Sari sanoo:

  Kiitos positiivisesta ja ihanasta blogistasi ja hyvä, kun vanhoja tekstejä ja kuvia voi vieläkin lukea ja katsoa. Teidän vanha koti oli niin kaunis, ihailin sitä just ja noita sohvia. Uusi kotikin on ihana ♥

  Kiva, kun jatkat blogin pitoa toisella tavalla, seurailen varmasti ja nappaan hyviä, itselle ja perheelle sopivia ruoka vinkkejä sulta.

  Kiitos, että olet ♥

  Hyvää uutta vuotta 2021 sinulle ja perheellesi ♥

  • Maria sanoo:

   Heippa Sari

   ja voi kiitos ❤️

   Onneksi päätin pitää myös vanhat postauksetkin blogissa, ovathan ne suuri osa tätä historiaani :) Itsekin välillä ihastelen noita vanhan kodin kuvia, se oli ihana koti kyllä!

   Kiitos sinulle ja kiitos samoin, ihanaa alkanutta vuotta 2021 ❤️❤️❤️

 4. Sanna sanoo:

  Kiitos Maria näistä vuosista ja ihanasta blogistasi,se on tuonut iloa elämääni kauniine kuvineen ja kirjoituksineen.
  Kiitos❤️
  Kaikkea hyvää ja parasta sinulle ja perheellesi.
  Mutta bistrossahan nähdään taas:)

  • Maria sanoo:

   Hei Sanna

   ja lämmin kiitos sinulle kaikista ihanista kommenteistasi, joilla olet piristänyt sekä minua että muita lukijoita ❤️ Tämä oli muuten 324 jättämäsi kommentti, se on hurja määrä kommentteja :)

   Kiitos ja Ihanaa alkanutta vuotta ❤️❤️❤️

 5. Kristiina H. sanoo:

  Kiitos näistä vuosista ja ihanasta blogista!

  Ihan alusta asti en ole blogiasi seurannut, mutta monta vuotta kuitenkin. Välillä kommentoiden, useinmiten en, mutta aktiivisesti seuraten.

  Tottakai jatkan myös uuden blogisi seuraamista.

  Onnea ja terveyttä sinulle ja perheellesi vuodelle 2021!

  • Maria sanoo:

   Heippa Kristiina

   ja kiitos sinulle näistä vuosista ❤️

   Ihana kuulla, että sinäkin jatkat mukana :)

   Kiitos samoin, Onnellista alkanutta vuotta 2021 ❤️❤️❤️

 6. Ulla sanoo:

  Kiitos ihanasta blogista ja kiva,että blogi jatkuu,tykkään ruokajutuista.

  Hyvää Uutta Vuotta koko perheelle.

  • Sussu sanoo:

   Kiitos menneistä vuosista, inspiraatiosta, hyvästä mielestä, resepteistä ja ajattelemisen aiheista! Jään seuraamaan sun juttuja edelleen, iloa ja onnea uuteen vuoteen!

   • Maria sanoo:

    Kiitos Sussu,

    ihana kuulla, että olen voinut jakaa hyvää mieltä ja inspiraatiota täällä ❤️ Yritän jatkaa samalla linjalla :)

    Kiitos samoin, Ihanaa alkanutta vuotta ❤️❤️❤️

  • Maria sanoo:

   Heippa Ulla

   ja kiitos sinulle ❤️

   Ihana kuulla, että ruokajutut ovat mieleen :)

   Kiitos samoin, Ihanaa alkanutta vuotta 2021 ❤️❤️❤️

 7. Kiitos ihanasta blogistasi. Kauniita kuviasi on ollut kiva katsella. En ole kovin innostunut ruokablogeista, joten voi olla että tiemme nyt eroavat, mutta varmuuden vuoksi katson vielä jonkin aikaa ennenkuin poistan blogisi lukuluettelostani.
  Oikein hyvää ja maukasta uutta vuotta sinulle ja perheellesi!
  t. Kristiina Kortelahti-blogi

  • Maria sanoo:

   Heissun Kristiina

   ja kiitos sinulle mukana seuraamisesta ❤️

   Se on selvä, että rajautuminen ruokajuttuihin rajaa lukijakuntaa, mutta toivottavasti ne muut ruokaan sisältyvät tarinat (sisustaminen, keittiöpsykologointi yms) ovat sellaisia, jotka kiinnostavat niitä, jotka eivät niinkään resepteistä perusta :)

   Kiitos samoin, Oikein ihanaa alkanutta vuotta ❤️❤️❤️

 8. Tuija sanoo:

  Komppaan kaikkia edellisiä; ISO kiitos sinulle kaikista lämminhenkisistä kirjoituksista ja kuvista. Mökkeily, ruokavinkit ja yleinen elämänmeno kiinnostaa, joten hyppään seuraavaankin vaunuun uteliaana ja avoimin mielin. Sinulta onnistuu kaikki. Onnenkantamoisia vuodelle 2021 ❣️

  • Maria sanoo:

   Moikka Tuija

   ja iso kiitos myös sinulle ❤️

   Ihana kuulla, että hyppäät mukaan vaunuun nro 12 :)

   Kiitos ja Ihanaa alkanutta vuotta 2021 ❤️❤️❤️

 9. Tiina sanoo:

  Marja, kiitos kuluneista vuosista! Harvoin olen kommentoinut, mutta blogiasi lukenut sitäkin enemmän. Rehellisesti sanottuna harmi, mutta toki ymmärrän myös. Blogisi on ollut kertakaikkisen kaunis, inspiroiva, hyväntuulinen ja jättää ison aukon blogilukulistaani. Minulla on myös vähän sama kuin muutamalla muualla edellä, ruokablogit eivät oikein ole juttuni, mutta never say never. Vielä kerran iso kiitos ja huippua tulevaisuutta!

  • Maria sanoo:

   Heippa Tiina

   ja kiitos, että olet ollut mukana ❤️

   Hyväntuulisuus jatkuu ruokatarinoiden (ja kaikkeen siihen liittyvän tarinoinnin) muodossa ja ymmärrän vallan, että ruokajutut eivät kaikkia kiinnosta :) Ehkä kuitenkin törmäillään täällä joskus, lupaan säilyttää saman tatsin kuin aiemminkin.

   Kiitos ja Upeaa alkanutta vuotta sinullekin ❤️❤️❤️

 10. Riina sanoo:

  Samoin isot kiitokset kaikista vuosista ja vinkeistä ja inspiraatioista ja hyvän uuden vuoden toivotus ja kaikkea hyvää jatkoon ❤ Aikansa kutakin, kohti uutta!

  • Maria sanoo:

   Heippa Riina

   ja kiitos sinullekin, kun olet jaksanut ilahduttaa kommenteillasi ❤️

   Kiitos ja samoin sinne, Oikein ihanaa alkanutta vuotta 2021 ❤️❤️❤️

 11. Juhannusruusu sanoo:

  Kiitos, bistrossa tavataan. Arkistojakin tulen varmasti kaivelemaan. Onnellista uutta vuotta!

  • Maria sanoo:

   Heippa Juhannusruusu

   ja ihana kuulla, kiitos ❤️
   Tiedätkös, mäkin tulen palaamaan arkistoihin varmastikin vielä monen monta kertaa :)

   Kiitos samoin, Onnellista alkanutta vuotta! ❤️❤️❤️

 12. Amanda sanoo:

  Kiitos❤tulen jatkamaan🌻

  • Maria sanoo:

   Hei Amanda
   ja voi miten ihana kuulla, kiitos ❤️

   Ihanaa alkanutta vuotta 2021 ❤️❤️❤️

 13. JonnaG sanoo:

  Kiitos ❤️

  • Maria sanoo:

   Heissun Jonna

   ja kiitos sinulle monien vuosien seuraamisesta ❤️

   Ihanaa alkanutta uutta vuotta teidän porukalle ❤️❤️❤️

 14. Line sanoo:

  Hei. Olen seurannut useita useita vuosia blogiasi mutta en ikinä kommentoinut 🙊 Jotenkin blogeissa koen sen hankalaksi ja luen niitä ikään kuin naisten lehtiä. Kiitos blogivuosistasi, olen pitänyt blogisi hyväntuulisuudesta ja visuaalisesta kauneudesta ja olen saanut rentoutunut blogisi seurassa. Mukavaa jatkoa bistron parissa!

  • Maria sanoo:

   Hei Line

   ja ihanaa, että nyt jätit kommenttia – kiitos kaunis ❤️

   Ja hei kiitos kauniista sanoistasi, Bistron puolella jatketaan :)

Kommentoi