sunnuntai 13. joulukuu 2020

Takuuvarma taatelikakku

HEIPPATIRALLAA!

Saako myöntää ääneen löffänneensä tänä viikonloppuna sohvalla enemmän kuin pitkään aikaan? No myönnän kuitenkin :D Ollaan katsottu pikkuisen kipuisen esikoisen kanssa kaikkia laatudokkareita mm. Australian rajalla, Lentokoneturmatutkinta, Metsien miehet yms. Välillä nukuttu päikkäreitä ja sitten taas jatkettu töllöttimen tuijottamista. Mutta sohvaltakin on noustu ja siivottu veskit perinpohjaisesti. Tänä iltana siivotaan sauna ja sitten onkin joulusiivot tehty.

Se taisi olla vuosi 2015 kun ekan kerran jaoin täällä blogissa meidän äidin taatelikakkuohjeen. Tai ei se meidän äidin keksimä ohje ole, vaan jo aikaa ennen meidän äitiä. Muistaakseni olen nähnyt äidinäidillä reseptin tähän taatelikakkuun. Mitat olivat alkuperäisessä reseptissä kahvikuppeina, joten käänsin ne taannoin deseiksi. Kahvikuppeja kun on niin monen kokoisia. Tästä kakusta on tullut myös osan lukijoiden luottotaatelikakuista ja tänäkin vuonna olen saanut mieltä lämmittäviä viestejä, kuinka ekat taatelikakut on jo paistettu :)

Taatelikakun kuuluu olla mehevä ja sen kuuluu parantua tekeytyessään. Se kestää myös pakastusta, mutta keittiön työtasolla se ei juurikaan säily (ennen kuin syödään parempiin suihin ;)).

Taatelikakku

3 dl vettä
1 pkt (250 g) taatelia
1 ½ dl sokeria
200 g voita tai margariinia
2 munaa
1 dl vahvaa kylmää kahvijuomaa
4 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl soodaa
2 tl vaniljasokeria

1. Keitä vesi, paloiteltu taateli ja sokeri soseeksi. Lisää lämpimään seokseen rasva. Anna seoksen jäähtyä hetki.
2. Sekoita joukkoon yksitellen munat, sitten kahvi ja lopuksi jauho-kohotusaineseos ja vaniljasokeri.
3. Kaada taikina voideltuun rengasvuokaan ja paista 175 asteessa noin 1 tunti.

Hei muuten, vaikka Marian Bistro -blogi starttaa vasta 1.1.2021, niin Instagramin puolella startattiin jo (@marianbistro), malttamattomina. Tuun jakamaan tästä jouluun asti tuolla Bistron puolella joka päivä yhden mun joulunajan suosikkiresepteistäni. Tänään sieltä löytyy jouluinen nakukakku ja huomiselle on taas luvassa jotain muuta. Joulun ajan ruokatunnelmat tulen tallentamaan myös tuonne Bistron puolelle ja @atmarias -tilin puolella sitten sitä joulun muuta tunnelmointia.

Jasso, sitten voisi mennä vähäksi aikaa taas sohvalle kuusenkynttilöitä ihastelemaan. Rakastan tätä tunnetta, jossa  sallin itselleni hyvällä omalla tunnolla olla laiska. Joillekin joulu tulee kiireen ja puuhastelun kautta ja joillekin se tulee pysähtymisen kautta. Mä kuulun tätä nykyä tuohon jälkimmäiseen sakkiin. Ainakin toistaiseksi. Saas nähdä miten käy, kun lähemmäs joulua mennään!

SULOISTA SUNNUNTAITA

 


2 Responses to “Takuuvarma taatelikakku”

 1. Avatar Anna sanoo:

  Et ole ainut, joka on laiskotellut. ☺️ Pakko tunnustaa, että olen ollut tosi laiska jouluvalmisteluiden kanssa. Ei vaan ole jaksanut. Ulkoilu, lukeminen ja sarjojen katseleminen ovat vetäneet pidemmän korren.

  Viikonloppuna käydään miehen kanssa jouluostoksilla. Ensi viikolla vähän siivotaan (joskus on tullut siivottua lattiasta kattoon ennen joulua).

  Ihanaa viikon jatkoa ☺️

  • Maria Maria sanoo:

   Moikka Anna

   ja ah, laiskottelu on ihanaa 😍

   Sama juttu, joskus on tullut puunattua kuivamuonakaapit sun muut joulua varten. Enää ei jaksa. Kyllä se joulu tulee vähemmälläkin:)

   Kiitos samoin, ihanaa viikon jatkoa ❤️

Kommentoi