keskiviikko 09. joulukuun 2020

Antamisen ilosta ♥

HEIPPA!

En muista toista joulunalusaikaa, että olisin tässä vaiheessa joulukuuta ostanut jo kaikki lahjat, yhtä lukuunottamatta. Suurin osa on jo paketoitukin. Mielessä siintää vielä ne joulut, kun lapset olivat pikkutaaperoita. Kun lelulehtisiä selattiin kuin raamattua. Kun lahjojen määrä oli ihan järjetön (osin kiitos isovanhempien). Pääasiassa leluvoittoisilla lahjoilla leikittiin hetki. Jotkut säilyivät leikeissä pidempään, mutta usein lelut sai laittaa kiertoon viimeistään seuraavana syksynä.

Silloin joululahjojen ostaminen ja niiden paketointi oli jotenkin stressaavaa. Ehkä sen takia, että jätin niiden ostamisen viime tinkaan ja paketoin lahjat aatonaattona. Yleensä puolen yön maissa aivan töttöröö ja väsyneenä.

Mutta oppia ikä kaikki – nykyään lahjojen paketoiminen on rentouttavaa puuhaa. Kynttilänvalossa, glögiä juoden. Mitä isommaksi lapset kasvaa, sitä lyhemmäksi lahjalistat käyvät. Sitä paremmin lapset ymmärtävät, että mikseivät saa kaikkia listalla toivottuja juttuja. Kuten uutta puhelinta, jos vanhakin on ihan toimiva. Näiden teinien kanssa pystyy jo neuvottelemaan ja luovimaan. Lahjojen määränkin suhteen. Lukutoukkana antaisin vain pelkkiä kirjalahjoja, mutta kummankaan listassa ei ollut ainuttakaan kirjaa (!). Yhdet pakolliset kirjat pyjaman ja pörrösukkien lisäksi pitää olla. Oli niitä listassa tai ei 😉

Kun lahjavuori ei ole ihan hirmuinen, on hommassa taas joku juoni. Antamisen ilo on taas palannut ja jokaista harvaa lahjaa tulee paketoitua antaumuksella. Meiltä löytyy tänä vuonna paketeista pääosin käyttötavaroita ja muutamia vaatteita. Meillä ei osteta merkkivaatteita lapsille vuoden aikana, elleivät osta omilla rahoillaan, vaan saavat yleensä näin jouluna muutaman toivomansa merkkivaatteen. Eilen lämmitti mieltä, kun kuopus sanoi kaipaavansa paitoja. Eikä välttämättä merkkipaitoja. Sillä kuulemma kaikilla on niitä. Ah, ihanaa – kerrankin näin päin!

Tämä päivä  on mennyt pääosin opiskelujutuissa ja sain hoidettua pois alta yhden niihin liittyvän jutun, joka jänskätti tosi paljon. Sen verran, että nyt on vähän mehut pois. Suljen koneen neljältä ja suuntaan tyttöjen kanssa katsomaan kaunista Tampereen keskustaa. Kuvissa olen ihastellut valotaideteoksia, mutta täytyy päästä näkemään ne livenä. Ei muuta kuin maskit kasvoille ja menoksi 🙂

IHANAA KESKIVIIKKOA TOIVOTELLEN,

 

 


6 Responses to “Antamisen ilosta ♥”

  1. Nina sanoo:

    Ah joulu.🎄 Ja lahjojen paketoiminen. 🎅 Se on parasta!

    Mä rrrakastan miettiä mitä antaa kullekin lahjaksi ja kun sen on keksinyt, rakkaudella kääriä se pakettiin. Ja arvaas nyt, kun meillä on jo 3 pikkuista perheessä miten ihanaa hypelöidä kaupassa toinen toistaan suloisempia lastenvaatteita. Mamin lempihuvi nykyään! Sekoan ”suarastaan”. 🤭

    Oikestaan joulutunnelma alkaa itselläni vasta lahjojen paketoinnista. Laitan joulumusiikkia soimaan, kynttilät ja takka palamaan, glögiä mukiin ja alan käärimään rakkaille kauniita paketteja jouluksi. Sitä hetkeä odotan, lahjat on jo pääosin hankittu. Antamisen ilo tosiaan, sitä ei mikään voita!❤️

    • Maria sanoo:

      Hei Nina

      ja äsh, mulla ei ole tässä työkoneella emojeita, mutta laittaisin tähän kuusia ja joulupukkeja ison rivin ❤️

      Kuule, voin vaan kuvitella kuinka ihanaa on käydä pikkuisille ostamassa vaatteita. Ja voin niin kuvitella sut sinne vaateosastolle 😀

      Kuulostaa täydelliseltä, näin sen kuuluu ollakin ❤️

      Kivaa torstaita sinne teille!

  2. Leena sanoo:

    Helppo samaistua tähän ajanjaksoon ja elämänvaiheeseen. Meillä on oikeastaan jo tosi vaikea ostaa teineille lahjoja, kun eivät kovin paljon mitään toivo. Et ehkä täällä pysty vinkkejä jakamaan, kun neidit saattaa blogiasi lueskella. Pienemmille lapsille vinkkejä löytyi blogeista aikanaan, nyt ei oikein kukaan käsittele aihetta vai toivovatko teinit niin eri juttuja. Ehkä, vaikka toisaalta teinien valtavirta on toistensa kopioita 🙂 Haluaisin niin ilahduttaa jollain erityisellä, mutta eivätpä vaan toivo juuri mitään. Tykkäävät itse ostaa haluamansa omilla tai meidän rahoilla. Mutta antamisen ilosta pääsee nauttimaan tosiaan nykyään enemmän <3 Ihanaa jouluntunnelmaa sinulle ja perheellesi!

    • Maria sanoo:

      Moikka Leena

      ja sepäs just onkin, kun toiveita on yksi tai kaksi. Mutta sitten olen miettinyt, että ne perinteiset pyjamat, pörrösukat ja suklaatit toimivat aina 🙂 Sen lisäksi vähän toivoivat tiettyjä ”kauneudenhoitotuotteita” (en voi paljastaa etteivät saa tietää ;D).

      Kiitos paljon ja ihanaa joulunajan tunnelmaa sinnekin ❤️

  3. Tiina sanoo:

    Hei Maria! Sinulla kiva blogi. 🙂 Nyt silmiini vain särähti käyttämäsi sana ”merkkivaate”. Toivottavasti mahdollisimman harva enää nykypäivänä juoksee pelkän merkin perässä. Meillä Stadissa nuoriso (18-22v.) on jo aikaa sitten luopunut ns. ”merkkivaatteista”. Laadun ymmärtävät mutta kaihtavat kaikkea missä vain ”merkki” vilahtaa.

    • Maria sanoo:

      Moikka Tiina

      ja hei kiitos ❤️

      Samaa tuossa kirjoitinkin, kuinka hyvilläni olin kuopuksen todetessa, ettei halua merkkivaatteita, kun niitä on kaikilla. Vielä syksyllä täällä oli buumi, että mitä isompi merkki vaatteessa näkyvillä, niin sen parempi.
      Onneksi ollaan tuosta menossa poispäin, sillä olen tullut osaltani siihenkin tulokseen, että merkki ei enää takaa laatua tai pitkäkestoista tuotetta.

      Me tamperelaiset ollaan siis tulossa teidän perässä näiden merkkivaatebuumien kanssa, mutta vähän hitaammin 🙂

      Tunnelmallista joulunalusaikaa sinne ❤️

Kommentoi