sunnuntai 11. lokakuun 2020

Uusi makuuhuone

HEIPPA SUNNUNTAIAAMUUN!

Hetken aikaa aamulla heräillessäni mietin, että mitä hommaa. Sade ropisi ikkunaan eri suunnasta kuin aiemmin. Silmiä raottaessani myös ikkuna oli eri suunnassa kuin aiemmin. Oltiin puhuttu makkareiden vaihtamisesta päittäin esikoisen kanssa jo pitkään. Eilen aamulla menin vaihtamaan juoksuvaatteita yläkertaan ja esikoisen huoneen ohi kulkiessani toinen huikkasi, että vaihdettaiskos nyt niitä makkareita. Eka ajatukseni oli, että eiiiii – sillä tiesin tuon olevan melkoinen jumppa ja mies ei ollut kotona. Onneksi tiesin myös sen, että esikoinen on vahva kuin mikä, joten painavat sängyt sun muut kyllä saadaan kannettua.

Pari kolme tuntia siinä meni ja huoneet oli vaihtaneet paikkaa. Me saatiin huone, johon paistaa aurinkoisina päivinä aurinko koko päivän. Joka on kesällä laskevan katon alla niin älyttömän kuuma, ettei mitään rajaa. Mutta johon pilvisinä päivinä käy mukava tuulenvire ikkunan ollessa raollaan. Josta näkyy Pyhäjärvi ja sen yli Pirkkalaan. Menetimme tosin vaihdon myötä meidän walk in closetin. Saimme tilalle vaatekaapin. Tänään on edessä vielä vaatteiden siirtäminen. Osa henkarivaatteista jää kyllä tuonne vanhoille paikoilleen vaatehuoneeseen, mutta jos sellaiset viikattavat saisimme ujutettua uuteen vaatekaappiin.

Mä tykkään ihan kympillä meidän uudesta makuuhuoneesta. Kun äiskä ja iskä tämän talon 80-luvun alussa ostivat, oli huoneesta jo avattu matalassa päädyssä ollut seinä. Aika useinhan näissä vanhemmissa taloissa yläkerran matalat päädyt olivat erotettu huoneesta ns. säilytys- tai vinttitiloina. Huoneen molemmilla puolin oli kylmät ja korkeat vinttitilat, jotka nekin ajan saatossa ollaan otettu asuinkäyttöön.

Makustellaan makkaria tällaisenaan nyt hetki, mutta ensimmäisenä tuli mieleen, että seinät kaipaisivat sellaista kauniin sinistä tapettia (jep, tapetointi-innostus ei ole vieläkään jättänyt mua rauhaan), joka toisi tilaan hämyisämpää ilmettä. Tai vaihtoehtoisesti jotain lämmintä maalisävyä osiin seinistä.

Makkarihan koki lisämuutoksen jo heti eilen illalla, kun mies tuli kotiin ja huomasi, että oltiin jätetty telkkari esikoisen huoneeseen. Nyt meidän makuuhuoneen sisustus on lisääntynyt myös telkkarilla. Jep.

Jossain vaiheessa mietin tuon äiskän ja iskän vanhan piirongin myymistä/maalaamista, mutta onneksi en myynyt/maalannut sitä, sillä se on tavattoman kaunis tuollaisenaan. Klaffiovi pysyy kiinni paperinpalalla, joka siihen on taiteltu ajan saatossa. Tuo klaffiosa kätkee sisäänsä aarteita, joita pitäisi joku päivä käydä läpi. Se tuoksuukin sille samalle, mille muistan sen tuoksuneen silloin, kun oli lapsuudenkotini eteisessä. Mutta nyt vaatekaappien kimppuun. Ei lopu tekeminen tältä sunnuntailta kesken. Mutta toisaalta tuo on puuhaa, joka palkitsee. Tulee samalla käytyä vaatteet taas läpi ja laitettua kiertoon ne, mitä ei käytä

SULOISTA SUNNUNTAITA TOIVOTELLEN,


14 Responses to “Uusi makuuhuone”

 1. Arja Vauhkonen sanoo:

  Vilkutukset täältä vastarannalta – meidän koti on Pirkkalan Suupalla ja täältä korkealta katsellaan Tampesteriin päin!

  • Maria sanoo:

   Hei Arja

   ja kiitos vilkutuksista, mä vilkuttelen sinnepäin takaisin sateisen Pyhäjärven yli 🙂

   Ihanaa alkanutta viikkoa ❤️

 2. Viivi sanoo:

  Hei ja Hui! Onneksi et ole maalannut tai myynyt lipasto. Sehän on aivan ihana. Samalla myös muisto lapsuuskodistasi.

  • Maria sanoo:

   Heipap Viivi

   ja hei sanos muuta 🙂 Ikä oppia kaikki, nykyään kaikki muistot ja vanhat esineet ovat nousseet arvoon mittaamattomaan!

   Ihanaa maanantaita ❤️

 3. H sanoo:

  Ihanat näkymät uudesta makkaristanne! Ja itsellenikin tuli heti mieleen tapetointi, ennen kuin edes luin tekstiäsi. Toisi varmasti ihanaa lämpöä ja kodikkutta kauniiseen tilaan 🙂

  Tuo vaaterekki aina välillä näkyy kuvissasi ja kysyisin, että onko se apuna silloin, kun perkaat vaatekaappia vai onko käytössä koko ajan? Eli laitatko siihen esim. valmiiksi tulevan viikon tai meneillään olevan kauden vaatteet?

  Ja kommentoinpa minäkin vielä blogisi päättymistä, että tosi haikealta tuntuu. Mutta varmasti jatkan seuraamista bistron puolella, josko siellä vilahtaisi välillä mökki- ja Lappi-kuviakin <3

  • Maria sanoo:

   Heissun H

   ja kiitos ❤️

   Sanos muuta, nuo valkoiset seinät huutavat tapettia ylleen 🙂 Tuossa vaaterekissä on ollut joskus mun viikon vaatteet valmiina laitettuna, mutta tällä hetkellä siinä on ns. luottovaatteet arkea vasten + sitten sellaisia vaatteita, jotka ovat matkalla kaappiin, mutta eivät ole sinne asti vielä päässeet 😀

   Voi kiitos, haikealta tuntuu minustakin, mutta Bistron puolella jatketaan ❤️

   Ihanaa alkanutta viikkoa ❤️

 4. Anna sanoo:

  Kivalta näyttää teidän uusi makkari. Vaatekaappien ja muiden kaappien siivoaminen on ainut kotityö, josta tykkään. Jos ostan uuden vaatteen tai tavaran, niin luovun yhdestä esineestä. Näin tavaran määrä pysyy vakiona. Olen tehnyt näin jo ennen kuin konmarituksesta tuli suosittua Suomessa.

  Kivaa alkuviikkoa! ☺️

  • Maria sanoo:

   Huomenta Anna

   ja hei kiitos ❤️

   Ai että, sinulla on toimiva systeemi – taidan ottaa saman taas käyttöön 🙂 Nykyään tulee ostettua vaatteita todella harvoin, mutta kun ostan, niin tämä pitää muistaa!

   Ihanaa alkuviikkoa sinnekin ❤️

 5. Kirsi sanoo:

  Hei,
  Mistä tuo matto on ostettu? Sopisi täydellisesti meille. 🙂

  • Maria sanoo:

   Heippa Kirsi,

   tuo matto on kolmisen vuotta vanha, tamperelaisesta Mood Factorysta ostettu. Harmillisesti liike on jo lopettanut ❤️

   Ihanaa alkuviikkoa ❤️

 6. Minun lapsuudenkodissani on lähes samanlainen 1800-luvun klaffilipasto ja olen aina rakastanut sitä. onneksi et maalannut, sillä se ei ole alun perin ollut maalattu.

  Ihana myös vanha penkki. Katselin huonettanne sinisin silmin ja sellainen tapetti sopisi sinne tosi hyvin. Vielä maalatut lautalattiat niin avot 😊

  • Maria sanoo:

   Heippa Ei-Leen

   ja ihanaa, että sielläkin on vastaavanlainen klaffilipasto ❤️
   Onneksi en maalannut! Meillä äiti ja iskä kunnostivat/kunnostuttivat tuon ja sen lakka on vielä aika hyvässä kunnossa 🙂

   Kiitos, tuo vanha penkki ei ole niin vanha kuin miltä näyttää, vaan uudistuotantoa. Mutta kaunis on silti 🙂

   Oih, nuo suunnitelmat kuulostaa loistaville!

   Ihanaa alkanutta viikkoa ❤️

 7. Hanna sanoo:

  Hei
  Meillä lattiamateriaalin ja -kuosin valinta meneillään. Niin vaikeaa löytää sopivaa. Saanko kysyä, mikä lattiamateriaali teillä tuolla yläkerrassa on ja muistatko valmistajaa. Ihana väri, ois just perfect meille :).
  Kiitos kivasta blogista!

  • Maria sanoo:

   Moikka Hanna!

   Tuo yläkerran lattia on Cellon Nature Frost vinyylilankku. Ollaan tykätty siitä tosi paljon 😍

   Kiitos ja ihanaa maanantai-iltaa sinne ❤️

Kommentoi