torstai 30. heinäkuun 2020

Tuliaisia arkeen

MOIKKAMOI!

Instagramin puolella kerroinkin, että mut valtasi tänä aamuna ihan jäätävä sisustuskuume. Kyllä, minut kuka ei ole pitkään aikaan ostanut mitään sisustuksellista. Nyt sormet syyhyää ja ainakin ruokahuone ja olkkari pitäisi saada tapetoitua. Olkkariin havittelen kaunista kristallikruunua ja television haluan kätkeä antiikkikaappiin. Täytynee antaa sisustusajatuksille taas aikaa ja katsoa, tuntuuko vielä ensi viikolta samalle. Ettei suinpäin tapetoi seiniä hetken mielijohteesta :)

Mä olen loman aikana tyypilliseen tapaani taas pohtinut paljon. Kun saa etäisyyttä arkeen (ihanaan arkeen!), niin sitä jotenkin näkee elämän taas aivan uudessa perspektiivissä. Ei siitä ole montaakaan vuotta, kun elin seuraavaa lomaa odottaen. Silloin arjen kuormitus ja palautuminen ei ollut kohdillaan. Loma tulee tarpeeseen meille kaikille aina silloin tällöin, ei vain palautumisen kannalta, vaan myös sen kannalta, että silloin on hyvä tarkastella toimintatapojaan arjessa. Ottaa edes pieni hitunen sitä loman leppoisuutta mukaan arkeen.

Mulla on paljon tuliaisia arkeen tältä lomalta vietävänäni. Alla muutamia ajatuksia, joita on herännyt loman aikana.

♥ Siinä missä aiemmin yritin täyttää kalenterini, pyrin nyt jättämään kalenteriin myös tyhjää tilaa. Tilaa olemiselle ja tylsistymiselle.
♥ Ex tempore -jutut saavat jatkua myös arjessa. Työpäivän jälkeen sitä on kuitenkin monta tuntia aikaa tehdä niitä hulvattomia päähänpistoja. Ne tasapainottavat muuten säännösteltyä ja aikaan sidottua arkea.
♥ Jatkan omien tuntemuksieni ylöskirjoittamista. Kirjoittaminen auttaa jäsentämään ajatuksia. Ei sen tarvitse olla romaaninmittainen, vaan ihan pari lausetta aamuisin riittää.
♥ Merkitsen kalenteriini kerran kuussa palaverin itse itseni kanssa. Katson, miten arki on sujunut. Mikä on toiminut ja mikä taas ei ole toiminut. Teen suunnitelman seuraavalle kuukaudelle.
♥ Vaikka työn tekeminen on ihanaa ja tärkeää jo ihan taloudellisestikin, niin arkeen pitää mahduttaa myös niitä hetkiä, kun aivot ovat lomalla. Näin yrittäjänä se ei ole välttämättä aina helppoa, mutta ajattelin kokeilla sitä.
♥ Pukeudun kukkamekkoon tai -haalariin kun siltä tuntuu. Ylipäätään pukeudun vähän värikkäämmin. Helposti syksyllä tuudittaudun takaisin siihen musta-harmaa-beigelinjaan. Mitäs jos ottaisinkin sen voimavärini eli oranssin myös syksyn voimaväriksi.
♥ Hion rutiinit kuntoon heti ensikättelyssä arjen alettua. Aamuiset meditoinnit palaavat kuvioihin, kuten myös iltaiset rauhoittumiset pienimuotoisesti yin-jooga-asanoiden parissa. Kympin uutisiin mennessä pitää olla sängyssä, jotta jaksaa herätä kuudelta. Unesta en tingi.
♥ En kiellä itseltäni mitään, mutta ruokavalio pitää saada loman jälkeen ruotuun. Toteutan sen sillä, että luon terveellisestä ruokavaliosta taas rutiinin. Herkkupäivät sallien.

 

Tänään pääsen piiitkästä aikaa pilatekseen. Vaikka loma on ollut varsin rentouttava, niin en muista olenko tehnyt kertaakaan tietoisia hengitysharjoituksia. Ehkä tänä iltana tulee sitten hengitettyäkin syvään. Tällä kesälomalla olen jäänyt koukkuun taas juoksemiseen. Tuosta tavasta täytyy pitää kiinni myös arjessakin. Pari juoksulenkkiä viikkoon ja pari pilatestuntia. Kerran pitkä sauvakävelylenkki. Siinä on mun liikuntasuunnitelmat arkeen.

Usein paluu lomalta arkeen saattaa ahdistaa ja mitä enemmän sitä arjen ahdistavuutta miettii, niin sitä enemmän negatiiviset ajatukset kumuloituvat. Jos sulla on tällaisia tuntemuksia, niin mitäs jos yrittäisit kirjoittaa paperille hyviä puolia arjessa. Sillä niitäkin siitä löytyy ihan varmasti. Mä veikkaan, että niihin arjen hyviin puoliin keskittymällä arkeen paluu on mukavampaa. Ollakin, että muakin jo vähän kauhistuttaa kello kuuden herätykset. Tänään herättiin meidän mittapuulla aikaisin, klo 09.20. Huomenna kello soittaakin sitten ennen seiskaa, kun luvassa on ihana päivä pikkuisten prinsessojen kanssa :)

TORSTAITERKUIN,

PS. samalla kun kirjoitin tätä postausta, selailin tori.fi:tä ja voihan jösses – löysin tv-kaapin ja kristallikruunun. Pitääkö olla rationaalinen ja odottaa ensi viikkoon vai antaako mennä? :D

 


8 Responses to “Tuliaisia arkeen”

 1. Avatar Hanna sanoo:

  Kristallikruunuja ei ole koskaan liikaa😀 Siitä vaan Tori-ostoksille!

  • Maria Maria sanoo:

   Moikka Hanna!

   Tää on niin jännä juttu, sillä mä en ole ikinä ollut oikein kristallikruunuihminen, mutta viime aikoina olen hurahtanut niihin täysin. Muistan nuorempana pudistelleeni päätä meidän äidin kristallikruunuhurahdukselle…pitänyt sitä ihan vanhojen naisten harrastuksena :D Tässä sitä ollaan, samassa vaiheessa elämää ;)

   Ihanaa viikonloppua ❤️

 2. Avatar Seija sanoo:

  Moi ja anna kuule mennä vaan! :) Mikäs sen ihanampaa jos on tyyli ja hinnat kohdillaan.

  Sitähän voisi sitten tasapainottaa huolellisella paneutumisella yksityiskohtaiseen suunnitteluun muun sisustuksen osalta. Noh, teitä niin tai näin, hyvä siitä tulee!

  Nimlm. Kuvia odotellessa ;) :)

  • Maria Maria sanoo:

   Moikka Seija

   ja kiitos, vielä en uskaltanut ostaa :D

   Mutta nyt jo pari päivää olen haaveillut kristallikruunusta ja tv-kaapista eli kyse ei ole onneksi hetken mielihalusta. Ehkä…pitänee makustella vielä hetki ;)

   Ihanaista viikonloppua ❤️

 3. Avatar Sirpa sanoo:

  Kaappi ja valaisin ostoksille vaan 😁

  • Maria Maria sanoo:

   Moikka Sirpa

   ja hei juu, pakko se on ”lähteä”, sillä en saa noita mielestäni :D

   Aurinkoista lauantaita sinne ❤️

 4. Avatar Anna sanoo:

  Vinkit menevät kokeiluun. ☺️ Pukeudun värikkäisiin vaatteisiin kesät talvet, koska se piristää.

  Pakko sanoa, että syksy huolestuttaa. No toivottavasti ihmiset ymmärtävät, että korona ei ole hävinnyt minnekään. Unohdetaan se itsekkyys vielä vähäksi aikaa.

  Täälläkin on monia sisustushaaveita mutta niiden aika on sitten joskus. ☺️

  Kivaa viikonloppua! ☺️

  • Maria Maria sanoo:

   Moikkamoi Anna

   ja mä ajattelin ottaa susta mallia tuon värikkään pukeutumisen suhteen :)

   Sepäs se vähän onkin, että kun syksystä ei tiedä. Toivotaan, että saadaan viettää rauhallinen syksy ilman rajoitusten kiristämisiä.

   Sisustushaaveet on siitä ihania, että niitä ei tarvitse toteuttaa heti. Haaveilu ylipäätään on ihanaa :D

   Kiitos ja hei muistankos väärin vai oletkos nyt lomalla? Ihanaa lomaa, jos näin on ❤️:)

Kommentoi