maanantai 20. heinäkuun 2020

Turistina Tampereella

MOIKKAMOI!

Mitä teille kuuluu? Tänne kuuluu oikein loistavaa, sellaista letkeää kesälomaoleilua ja -oloilua.  Ollaan tehty sellaisia asioita, joista koko perhe nauttii. Läiskitty varmastikin parikymmentä räväytysmatsia koko porukalla ja suppailtu illan tullen tyyntyneellä järvellä. Avattu kuohuviinipullo ja juotu siitä kolmena päivänä. Kippistelty elämälle ja kesälle. Päätetty herätä aikaisin kesäaamuun vain huomataksemme, että herättiinkin klo 10.47. Tätä se on kuulkaas, kesäloma. Ah, vielä muutama viikko jäljellä!

Eilen tultiin kaupunkiin kuopuksen sovittujen treffien takia (älkäämme unohtako lasten kaverisuhteita näin lomallakaan) ja olips kuulkaa outoa; jos ei rippijuhlia oteta huomioon, niin tämä oli ensimmäinen sunnuntai tänä kesänä, kun en pyhittänyt sunnuntaipäivää töille. Mies on yleensä ollut sunnuntaisin golfaamassa ja mulle on siunaantunut ruhtinaallisesti aikaa työntekoon. Nyt golfia ei ollut ja alkuun oltiin pikkuisen hukassa. Kunnes päätettiin lähteä turistiksi tähän rakkaaseen kotikaupunkiimme.

Ajattelin jakaa teille muutamia tärppejä, jos tulette käymään täällä Tampereella. Oma kehu saa haista, mutta ylpeydellä sanon, että tämä on eittämättä Suomen paras paikka 😉

💕 Finlaysonin palatsin alue
Voi kuulkaa, astuttiin Finlaysonin palatsin takapihan rautaportista sisään kesäisenä iltana. Ihasteltiin suihkulähdettä ja tyhjillään olevia terassituoleja. Rauhaa keskellä kaupunkia. Astuttiin ulos vastapäisestä rautaovesta ja jalkamme osui maahan, johon se ei ollut aiemmin osunut. Missä vaiheessa tuohon Tammerkoskeen oli tuollainen silta rakennettu? Huikeat maisemat kosken molempiin suuntiin. Samalla katselmuksella näkyi koko se Tampere, mikä mulle kuvaa Tamperetta parhaiten: sympaattiset punatiiliset tehdasrakennukset ja vesi. Toiselle puolen siltaa katsoessani näin vanhan pursiseuran talon. Sen, jonka edessä meidän iskällä ja äiskällä oli venepaikka monet vuodet. Voi niitä kesiä!

💕 Arboretum
Siitä on aikaa 10 vuotta, kun olen viimeksi Arboretumissa ollut, mutta nyt täytyy alkaa käymään useammin. Tuo ruusutarha oli uskomaton. Aivan mieletön. Toivottavasti ehdin tuonne vielä kunnon kameran kanssa ennen kuin ruusut lakastuvat. Käveltiin ruusutarhan läpi rantaan ja heinäkuun aurinko helli lämmöllään vielä illallakin. Ajatus kesäisestä piknikistä valtasi mielen.

💕 Torni-hotellin kattoterassi (Moro Sky Bar)
Oltiin ajamassa Arboretumista kotia kohti, kun mies ehdotti, että käydäänkö vielä kattojen yllä. Esikoinen innostui samantien ja tuota pikaa istuimmekin virkistävät juomat (suuri suositus mocktail-listan ekalle drinksulle!) käsissä katselemassa utuisen helleillan sävyttämää kotikaupunkiani. Ollakin, että jotain puuttuu. Nimittäin Haulitorni, joka on kunnostuksessa ja palaa vasta loppuvuodesta. Jos nyt siellä mietitte, että miksi viedä lapsia baariin, niin Moro Sky Bar oli täynnä lapsia.

Näiden lisäksi vinkkinä mm. aamupala MyEllessä tai Ilopillerissa Laukontorilla, aamiainen Lillan-hotellissa, brunssi Cafe Pispalassa, Mustamakkaralounas Tammelantorilla, lounashetki viileässä Kauppahallissa, iltapäiväkahvit ja munkit Pyynikinharjulla, saunominen ja iltauinnit (sekä mielettömät auringonlaskut) Rauhaniemen kansankylpylässä tai iltauinnit Mältinrannassa. Ai niin ja kattokävely Finlaysonilla (Finlayson roof walk). Se meillä onkin vielä tekemättä, mutta tuolla kattoterassilla käytiin pyörähtämässä. Oli täynnä, joten ei jääty, mutta huikeat maisemat!

Joskus on ihan hyvä rantautua turistiksi omaan kotikaupunkiinsa. Huomenna käydään ”vierailla mailla” ja aloitetaan road trip Raumalta. Siitä kruisataan Naantalin kautta sukuloimaan Turkuun. Yöksi toki takaisin Tampereelle.

Hei toivottavasti sielläkin nautitaan kesäpäivistä täysillä. Jotain kuulin sivukorvalla säästä, joka ottaa taas takapakkia, mutta ei anneta sen haitata – mekon päälle pitkähihaista ja that’s it 🙂

IHANIA KESÄPÄIVIÄ TOIVOTELLEN,

PS. kiitos ihanat, kun jätätte kommenttia näin kesälläkin ja pahoitteluni, kun vastaaminen niihin vähän kestää. Palaan kommenttiboksin puolelle tänään myöhemmin – nyt hammaslääkäriin (ei onneksi omaani :D)!

 


8 Responses to “Turistina Tampereella”

  1. Siru sanoo:

    Just samoissa maisemissa oltiin lauantaina:) Tampere on ihana kaupunki. Sinne jää aina pala sydäntä, tyttären ja pikkupojan luo.

    • Maria sanoo:

      Moikka Siru

      ja voi että, ihanaa että sinulla on maailman paras syy käydä Tampereella ❤️
      Sitä näkee varmasti Tampereenkin ihan erilailla pikkuisen pojan kautta. Täällä on paljon tekemistä monen ikäsille ihmisille!

      Ihania kesäpäivä, nautitaan 😍

  2. Mimi sanoo:

    Ai etta, ihania kuvia ❤ Sydanta lammitti, varsinkin tana kesana kun en paase Suomeen ollenkaan. Ja sinun mokkikuvat, voin melkein kuulla ne aanet Suomen kesassa niita katsellessani. Mutta tuosta Finlaysonin kattokavelysta en ole kuullutkaan, jotain uutta siis seuraavaksi kerraksi 😄 Mukavaa loppukesaa!

    • Maria sanoo:

      Moikka Mimi

      ja voi kiitos ❤️

      Ja hei ihanaa, että pääsit kuvien myötä Suomeen 😍 Mä myös tykkään katsella reissukuvia ja matkustella niiden myötä ulkomaille nyt, kun se ei muuten ole suotavaa!

      Kiitos samoin, mukavaa loppukesää ❤️

  3. H sanoo:

    Huvitti ihan katsoa näitä kuvia, kun samana päivänä oltiin juuri samoilla nurkilla. Oot ikuistanut meidän Tamperereissun. Et sentään tullut vastaan 🙂 Käytiin lasten kanssa lisäksi Tallipihalla (Suklaapuoti oli uusiutunut sitten viime visiitin, oli vieläkin ihanampi) ja kahviteltiin Milavidan terassilla. Siinäkin hieno kohde. Käsilaukun historiaan liittyvä näyttely näytti siellä olevan (perjantaisin ilmainen sisäänpääsy, jos joku sattuu innostumaan 🙂
    Arboretumin ruusut olivat upeita ja hienoa, että kartanoonkin on avattu kesäkahvila. Ihmeteltiin myös sitä kävelysiltaa kosken yli, en ollut kuullutkaan siitä. Toki Tampere on meille mummolapaikka, joten en kaikesta tiedäkään tuoreeltaan enää. Harmitti vähän, etten ottanut uikkaria mukaan, koskessa olis ollut kiva pulahtaa. Oli kyllä vähän vilpoinen vesi. Ja Torniin pitää vielä tutustua.
    Ootteko muuten käyneet Vapriikissa? Siellä on sisällissotaan liittyvä koskettava osasto, joka oli muistaakseni k13. Kannattaa viedä lapset käymään, kotikaupungilla on oma historiansa. Toki ovat koulustakin voineet käydä.

    • Maria sanoo:

      Heippa H

      ja voi että, mikä sattuma – eikä edes törmättäy 😍

      Tallipiha & Milavida on muuten ihania molemmat! Hei kiitos vinkistä, Milavidassa voisikin poiketa joku perjantai.
      Tiedätkö, että mäkään en ole koskaan tuossa koskessa uinut, mutta se on tämän kesän listalla 🌸

      Meillä lapset on käyneet Vapriikissa, mutta me aikuiset ei. Ihan hävettää. Täytyy korjata asia tänä kesänä 🙈

      Ihania kesäpäiviä sinne ❤️

  4. Anna sanoo:

    Miten saatte kuohuvan säilymään hyvänä kolme päivää? ☺️ Olisi kiva ostaa välillä kuohuvaa iso pullo mutta ei oikein itselleen viitsi ostaa. Ihania kuvia taas kerran. 😍

    • Maria sanoo:

      Moikka Anna!

      Sain joskus blogissa vinkin kuules sellaisesta ilmatiivistä korkista ja muistaakseni Alko oli sen ostopaikka. Ei hapot karkaa ja juoma säilyy hyvänä 🙂

      Kiitos kaunis ja ihanaa torstaita ❤️

Kommentoi