lauantai 18. heinäkuun 2020

Sä olet maailman paras äiti just tuollaisena ♥

MOIKKISTA IHANAT

siellä ruudun toisella puolella! Niin vain kävi, että eiliselle suunnittelemani perjantaimyyssipostaus jäi toteuttamatta. Instagramissa kerroinkin, että meille tuli suunnitelmiin pieni muutos ja myyssiaikaan oltiin vielä kaupungissa. Mutta hei, ehtiihän sitä – kesää on vielä jäljellä 🙂

Menneellä viikolla olen miettinyt äitiyttä (taas) ja sitä, miten harmillista se on, että joillain äideillä on hirveä tarve arvostella muiden äitiyttä. Ihanan Kertun stooreja kuunnellessani mietin, että miksi ihmiset puuttuvat toisten tapaan elää. Niin kuin Kerttu fiksusti sanoi, että jos ei tapa tehdä asioita riko lakeja tai moraalikäsityksiä, niin miksi ihmeessä pitää alkaa nillittämään? Mä ymmärrän täysin, että puututaan muiden ihmisten elämään silloin kun esimerkiksi huomataan lasten olevan tuuliajolla aikuisten käytöksen takia. Silloin pitääkin puuttua, ehdottomasti. Mutta ei silloin, kun kukin meistä äideistä tekee kaikkensa lapsiensa eteen ja lapset huokuvat hyvää oloa ja elämäniloa.

Itsekin sain kommentin, että eikö blogin kirjoittaminen tai ylipäätään somettaminen ole perheen yhteisestä ajasta pois. Ei se ole. Meidän lapset eivät kärsi siitä, että äiti tekee töitä. Lomallakin. Päätyöhöni olen sitoutunut yrittäjänä ja se nyt vain on niin, että kun on yrittäjä, niin lomallakin tulee tehtyä töitä. Enkä pidä sitä lainkaan pahana. Blogiakaan en koe tarpeelliseksi jättää loman ajaksi tauolle. Mulle blogin kirjoittaminen on rakas ajanviete, joka ei vie aikaa pois perheeltä. Myöskään esimerkiksi IG storin 15 sekunnin videonpätkät eivät kaada perheen lomasuunnitelmia tai jätä lapsia tuuliajolle.

Viikolla oltiin koko perheen kanssa kaupungilla syömässä. Istuttiin hyvä tovi ravintolassa ja juteltiin paljon. Miehen kanssa nukkumaan mennessämme vielä puheltiin, kuinka sairaan siistiä on nykyään viettää aikaa noiden meidän tyttöjen kanssa. Sitä se on ollut aina, mutta lasten kasvaessa perheen dynamiikka tottakai muuttuu. Ollaan oltu aina tosi läheisiä, mutta vuosien saatossa hitsauduttu täysin yhteen. 13- ja 15-vuotiaiden kanssa kun voi oikeasti keskustella ihan mistä vain. Ensisijaisesti ollaan vanhempia, äiti ja iskä, mutta mitä enemmän tytöille tulee ikää, niin sitä enemmän meidän suhteeseen tulee myös kaverillisia piirteitä. Ja tiedän, että saattaa olla asioita, joista vanhempien kanssa ei jutella. Mutta sekin on sitä elämää. Itse ollaan eletty sama elämänvaihe.

Tänään aamupalapöydässä juteltiin siitä, miten kesälomat ovat muuttuneet ajan saatossa. Miten silloin lasten ollessa pieniä sitä tuli koluttua kaikki Muumimaailmasta Puuhamaahan, Särkänniemestä Linnanmäkeen. Miten kesälomille oli pakko keksiä jotain menoa, koska tuntui, että kotona ei varsinkaan sadepäivinä saatu aikaa kulumaan. Nykyään koko perhe on ollut vähän sitä mieltä, että mitä sitä nyt turhaa minnekään pois kotoota tai mökiltä lähteä. Viihdytään tosi hyvin nelistään näissäkin nurkissa.

Rakastetaan tehdä ruokaa ja istua pöydän ääreen syömään. Ja kyllä, kuvissa saattaa vilahtaa Paula-suklaavanukkaat. Meidän lapset saavat näin kesälomalla (ja muutenkin) syödä silloin tällöin vanukkaat aamuleivän jälkeen.

Siitäkin huolimatta, että emme kaipaa kesälomaan vaihtelua, pyörähdämme ensi viikolla Turku-Naantali-Rauma -akselilla meidän pienten reissunaisten kanssa. Seuraavalle viikolle on luvassa Hangoilua ”nais”porukalla. Sitten alkaakin laskeutuminen arkeen. Ihanaa! 🙂

Hupsis, lähti vähän taas laukalle jutustelut. Mutta lyhyestä virsi kaunis: Sä olet maailman paras äiti just tuollaisena ♥ Muista se, äläkä ikinä anna kenenkään kyseenalaistaa sitä. Nyt menen kysymään, josko saisin suppailuseuraa esikoisesta. Muu perhe lähti käymään mökkikaupungissa hakemassa lisää mustaa spraymaalia. Mä rakastan sitä, että mun miehellä on koko ajan tsiljoona projektia työn alla. Tai lähinnä rakastan sitä, että valmista syntyy, eikä projektit jää kesken. Niinkuin allekirjoittaneella tuppaa käymään 😉 Mutta nyt kun sitä spraymaalia kohta on, niin taidan sutaista pari valaisimen jalkaa mustaksi!

LEPPOISAA LAUANTAITA TOIVOTELLEN,

 


4 Responses to “Sä olet maailman paras äiti just tuollaisena ♥”

  1. Hanna sanoo:

    Tajunnanvirtaa kirjoituksestasi…

    Mun äiti kommentoi muutama vuosi sitten, että niin vain teistä kaikista serkuksista tuli ihan täyspäisiä yhteiskunnan jäseniä huolimatta niin kovin erilaisista kasvatustyyleistä. Neljät vanhemmat, 9 ”lasta”. Isovanhempien mökillä on lapsuuskesät vietetty porukalla ja siellä nämä erot kasvatuksissa varmaan parhaiten tuli esiin 😉

    Tänään aamulla olin lähdössä kauhealla tohinalla jalkapallokentän laidalle ohuessa pellavamekossa, kun yhtäkkiä löi ihan tyhjää minkä väriset alusvaatteet laittaa alle. Viestiä 19v esikoiselle ja sieltä tuli selkeä vastaus 😂 Näin ne on ajat tosiaan muuttuneet…

    Kultainen keskitie ja armollisuus. Niin itseä kuin muitakin kohtaan.❤️ Kiitos jälleen kerran i h a n a s t a blogista☀️☀️☀️☀️☀️

    • Maria sanoo:

      Heissun Hanna

      ja aivan loistavaa tajunnanvirtaa…kiitos jakamisesta ❤️ Näinhän se on, että me ollaan kaikki eri lähtökohdista ja erilaisista kasvatuksista tultu ja harvassa on ne, ketkä eivät yhteiskuntakelpoisia ole ☺️

      Kultainen keskitie ja armollisuus – niillä muuten pärjää pitkälle ihan joka elämänvaiheessa. Vanhemmuuden ja ylipäätään kasvatuksen suhteen myös.

      Voi että, kiitos jälleen kerran sinulle ihana ❤️ ja aurinkoisia kesäpäiviä 😍

  2. Toisten äitiyden arvostelu… En ole oikein koskaan moista ymmärtänyt. Ei se ole lapselta pois jos äiti tai isä harrastaa, ei lapsi jää tuuliajolle vaan mun mielstä oppii että vanhemmilla on muutakin elämää kuin toimia lapsen viihdytysjoukkoina. Tottakai teen paljon lapsen kanssa, hän on pieni ja ollaan siinä ikävaiheessa jossa nimen omaan kolutaan ne kaikki paikat (onneksi on museokortti…).

    Silti meidän 2,5v on oppinut että välillä äiti käy lenkillä ja hän voi odottaa isin kanssa kotona tai puistossa sen aikaa. Välillä isi käy lenkillä ja sitten odotetaan äidin kanssa isiä. Eikä se odottaminen tarkoita etteikö tehtäisi jotain kivaa samalla, vaan sitä että välillä vanhemmilla on omia menoja. En ole mainittavasti huomannut että lapsi kärsisi siitä että vanhempi voi henkisesti hyvin.

    Silti etenkin vauva-aikana otin raskaasti sen kun en jaksanut vääntää lapselle ruokaa alusta saakka itse, koin olevani huono äiti koska en jaksa soseuttaa porkkanaa itse ja sormiruokailuttaa kaikkea lähtien puurosta. Että joo, arvostelua tuli joka tuutista ja vähintään lapsi kärsii pahasti jos en tee kaikkea alusta saakka. En ymmärrä mikä tarve ihmisillä on arvostella jos toinen nappaa pilttipurkista sen ruuan, ruokaa se on sekin ja Suomen lainsäädännöllä vielä kovin terveellistä sellaista.

    Tulipas ajatuksen virtaa, mutta sellaista se on tämä ajatus tällä hetkellä, taidan palata aiheeseen vielä omassakin blogissa tarkemmin.

    • Maria sanoo:

      Heippa Satu

      ja hei sanos muuta; kuitenkin kun me äidit teemme varmasti parhaamme. Vaikkakin omalla tavallamme. Mutta toisenlainen tapa ei tarkoita väärää tapaa ☺️

      Vanhempien pitää pitää huolta omasta hyvinvoinnistaan, jotta perhe voi hyvin. Ja kuten säkin sanoit, niin siihen kuuluu, että vanhempi voi käydä lenkillä tai vaikka ystävien kanssa istumassa iltaa, ilman että lapsi siitä kärsisi.

      Hih, samanlaiset huono äiti -syndroomat oli mullakin taannoin valmissoseiden kanssa. Ihan mahtityyppejä noista tytöistä on silti kasvanut eli ihan turhaa stressasin 😄

      Kiitos ajatuksenvirrastasi ja hei aurinkoisia kesäpäiviä teille ❤️😍

Kommentoi