perjantai 10. heinäkuun 2020

Tervetuloa kesä ja kesäloma! ☀️

MOIKKAMOI!

Kesä tuli takaisin – ihanaa :) Tänään ei ole a) satanut pisaraakaan ja b) aurinko on lämmittänyt. Jos on löytänyt tuulensuojaisan paikan, niin on jopa voinut sanoa nauttivansa kesän kuumuudesta. Vaikka sadepäivät oli ihanan tunnelmallisia, niin mieleni tekee rohkaista säästä vastaavaa ylempää tahoa, että keep it comin’. Olen visusti sulkenut korvani säätiedotuksilta, jotka povaavat myrskyä huomiselle :D

Nimittäin mulla alkoi tänään loma. Oikeastaan tänään oli jo puoliksi lomapäivä. Herättiin nimittäin yllättäen liki 12 tunnin yöunien jälkeen vasta klo 11. Kasin maissa havahduin, että pitäisiköhän nousta. Kunnes olin nukahtanut uudelleen. Ja mikä siinä onkaan, että tuollain kun nukahtaa aamusta uudelleen, näkee ihan ihmeellisiä unia. Mä olin jalkautunut asiakkaiden pariin ja olipas hassua nähdä unissa sellaisia asiakkaita, joita ei ole oikeasti livenä nähnyt. Pakko tehdä lomien jälkeen asiakaskiertue ja katsoa, kuinka hyvin uni piti paikkansa.

Päivällä tehtiin reissu mökkikaupunkiin kirppikselle. Tarkoituksena oli löytää jotain tuonne esikoisen mökkiin, mutta emme löytäneet sitä jotain, niin jäi ostamatta. Mökki on just hyvä tuollaisenaan. Lisäksi etsimme kirpparilta vohvelirautaa, mutta sitäkään ei löytynyt. Se haettiin viereisestä kaupasta.

Perjantai-iltasaunan jälkeen pidettiin vohvelinpaistotalkoot. Kaikkien teki mieli myös vähän suolaisempaa versiota, niin mies laittoi lohenpalan savustumaan. Sen kanssa smetanaa ja sitruunaa. Vain tilli jäi puuttumaan. Jälkkäriksi vohvelia mansikkahillolla.

Aika hyvä setti näin loman alkuun. Mun suurin suunnitelma loman varalle on se, että ei ole suunnitelmia lainkaan. Mennään fiilispohjalta. Liikutaan, nukutaan ja pidetään hyvinvoinnista huolta. Ladataan akkuja tulevaa syksyä varten, kun kalenteri tulee taas kerran olemaan hyvällä tavalla täynnä. Jotta on paukkuja alkaa uuden opiskeluun. Vaikka eletään kesä täysillä, niin odotan syksyä jo innolla.

Blogissa loma tulee näkymään niin, että ihan joka päivä ei ehkä tule postausta. Tai sitten jatketaan samaan malliin. Aika näyttää :) Lomalla tehdään just sitä, mikä hyvältä tuntuu, eikös niin? Toivottavasti sielläkin nautitaan kesästä täysin rinnoin

Järven pinta on tyyntynyt ja sen yllä väreilee hyönteisparvia. Linnut pitävät iltakonserttiaan. Laskeva aurinko värjää koko mökkitontin oranssiksi. Me lähdetään ehkä vielä kalaan ja sitten kalliorannalle auringonlaskua katsomaan. Josko paljuvesi tuosta vähän viilenee niin sinnekin voisi mennä hetkeksi lillumaan. Nyt saa valvoa myöhään ja nukkua puolille päivin. Paitsi niinä aamuina, kun on pakko päästä torille aamiaiselle. Muuten ei ole kiire minnekään.

KAUNIITA KESÄPÄIVIÄ TOIVOTELLEN,

PS. pahoitteluni kuvatulvasta, tämä sähköinen mökkikirja toimii henkireikänäni syksyn ja talven pimeillä…silloin palaan näihin kuviin ja tunnelmiin :)


6 Responses to “Tervetuloa kesä ja kesäloma! ☀️”

 1. Avatar Marjo sanoo:

  Ihanaa lomaa! Nauttikaa vapaasta täysin siemauksin!! Itse olen lomaillut jo reilun viikon ja kaksi viikkoa vielä jäljellä. Sää ei ole oikein suosinut mutta se ei ole haitannut. On voinut vain relata ja fiilistellä lomatunnelmaa :) Loma on erityinen siksikin, että ulkomaanmatkoja on tiedossa pyöreä nolla. Aluksi tuntui oudolta, kun ei ole ollut matkalaukkujen pakkaamista eikä muistilistojen kokoamista & tsekkaamista kotivahdille. Jotain kuitenkin kotimaassa olen aikeissa toteuttaa, Pietarsaaressa Aspegrenin puutarhaan tutustumisen ja Vaasassa Strömsö-opastukseen osallistumisen sekä Lammilla Porkkalan puutarhaan tutustumisen. Kaikki kohteet ovat tavallaan tällä kertaa siis piha-ja puutarhateemaisia :)

  • Maria Maria sanoo:

   Heippa Marjo

   ja kiitos 😍 Ollaan oltu täysin lomalla nyt jo nämä pari päivää; saatu aikaiseksi, mutta toisaalta nukuttukin ja vaan oltu. Sopivassa suhteessa kaikkea :

   Hei ihanalta kuulostaa lomasuunnitelmasi ❤️ Suomi tarjoaa parastaan, vaikka säät ovat vähän liian ”suomalaisia” :D

   Kauniita lomapäiviä sinne, nautitaan ❤️

 2. Avatar Susa sanoo:

  Hei, anteeksi kun kysyn työasiaa, mutta muistanko aivan päin prinkkalaa kun muistelen joskus lukeneeni että Virtasen maalit liittyy yritykseenne jotenkin?🤔

  • Maria Maria sanoo:

   Moikka Susa

   ja hei ei mitään hätää, aina saa kysyä ❤️

   No ei varsinaisesti liity meidän perheyritykseen Virtasen Maalitehdas muuten kuin että ollaan ”kollegoita” täällä Suomen maalimarkkinoilla :)

   Ihania kesäpäiviä 😍

 3. Avatar Maarit sanoo:

  Hei,
  Millä tuo mökkinne on käsitelty ja millä värillä?
  Sulautuu kauniisti maisemaan.
  Yt.Maarit

  • Maria Maria sanoo:

   Hei Maarit,

   tuo päämökki on käsitelty edellisten omistajien toimesta, mutta jos en nyt ihan väärin muista, niin laajennusosa sävyllä TVT0019. Sillä samalla käsittelimme vierasmökin ja leikkimökin pari vuotta sitten. Tuo vanhin osa (kelottunut) on käsitelty vissiin viimeksi 80-luvun puolivälissä.
   Kuultavaa puunsuojaa ovat käyttäneet :)

   Ihania kesäpäiviä ❤️

Kommentoi