tiistai 19. toukokuun 2020

Savulohipyttipannu uunissa

MOIKKAMOI IHANAISET, NAURAVAISET!

Mikäli päivä alkaa laitepilateksella ja päivän kulkuun kuuluu paljon ruoanlaittoa, kuvailua, kuvien käsittelyä ja tekstin tuottamista, niin meikämandoliini on päässyt paratiisiin! Näistä tiistaista on tullut ihan mahtavia. Pidempään mukana olleet tietävätkin, että mulle tiistait on olleet aiemmin vähän kenkkuja. Niin kuin Karviselle maanantait.

Kesä ja kaikki ihanat ”jämäruoat” ovat täällä. Meillä ainakin kesällä keitetään joka toinen päivä iso kattilallinen uusia perunoita ja sitten joka toinen päivä yli jääneistä perunoista loihditaan mitä kiinnostavimpia ruokia. Nyt ei ollut vielä varhaisperunoita, mutta lounaspyttipannuun pääsi toissa päivänä keitettyjen perunoiden jämät ja eilen uuniperunan täytteistä ylijäänyt savulohi. Koska rrrrakastan tankoparsaa, niin spydäri sai tottakai tankoparsapedin. Tankoparsoja tulee grilattua aina kun grilli on kuumana, mutta niitä harvoin jää yli. Joten nyt otin parsoihin hieman pintaa pannulla ennen uuniin laittoa.

Savulohipyttipannu uunissa

tankoparsaa
keitettyjä perunoita
savulohta
kirsikkatomaatteja
kananmunia
suolaa
pippuria
oliiviöljyä
tuoretta tilliä

-mikäli tankoparsat ovat tuoreita, leikkaa niistä kova kantapää pois ja paista pannulla oliiviöljyssä, kunnes parsat ovat al dente
-kokoa joko samalle pannulle tai sitten uunipellille parsat, pienistellyt perunat (kuorineen), savulohta ja kirsikkatomaatteja
-riko koko komeuden päälle kananmunia
-mausta miedosti suolalla (huom! savulohessa on jo suolaa) ja mustapippurilla
-paista 200 asteessa kiertoilmauunissa vartti
-tarjoile tuoreen tillin kanssa.

Pyttipannuunhan voisi upottaa myös tillituorejuustoa tuomaan lisää makua!

Nautin muuten suunnattomasti siitä ajatuksesta, että ensi viikolla lämpenee. Ihan jo senkin takia, että löysin kuvissa olevan sinisen neuletakkini vaatehuoneesta (heh, kertonee jotain vaatehuoneeni siisteydestä :D) ja haluan lähteä ulos ovesta pelkässä neuletakissa. Totuuden nimissä mulla on vielä toppatakkikin tuossa naulakossa roikkumassa. Varsinkin aamuisin on ollut niin kylmä, että ilman sitä en olisi koiran lenkittämisestä selvinnyt!

ILOISIN TIISTAITERKUIN,


2 Responses to “Savulohipyttipannu uunissa”

 1. Anna sanoo:

  Kuulostaa niin herkulliselta (savulohi, peruna ja parsa ♥️). Lapsuudenkodissani tehtiin usein pyttipannua, jos perunoita jäi yli. Myös paistetut perunat sipulin kanssa on hyvää.

  Ihanaa kun ilma lämpenee ja saa luopua ulkotakista. ☺️

  Mukavaa viikon jatkoa! 😊

  • Maria sanoo:

   Moikkis Anna!

   Pyttipannu on usein aliarvostettu herkku, mutta mä tykkään siitä 😍

   Meillä syödään usein perunaa, joten spydäriä tulee tehtyä tämän tästä ☺️

   Sanos muuta, ensi viikolle on luvattu kesää!

   Aurinkoisia keskiviikkoterkkuja sinne ❤️

Kommentoi