keskiviikko 13. toukokuun 2020

Hyppy tuntemattomaan…ja sen yli!

MOIKKA!

Huh, nyt se on aloitettu. Mikä niin? No matka kohti tuntematonta. Otin ratkaisevan hypyn ja nyt leijutaan välimaastossa. Odotellaan mitä tapahtuu. Luonteelleni ominaisesti ehkä hieman kärsimättömänä. Ajatuksissani olen jo tuntemattoman toisella puolella. Siellä, missä tuntematon on vaihtunut tavoitteeni saavuttamisen tuomaan hyvään oloon.

Viime kesänä Toscanan auringon alla ihanan ystävän kanssa juteltiin paljon. Elämästä ja kuolemasta. Siitä, mikä on merkityksellistä. Keskustelujen perusteella oma intuitioni tulevaisuuden suunnastani vahvistui. Kotiin tultuani hain opiskelemaan positiivista psykologiaa. Opintojen edessä mut valtasi valtava tiedonjano. Halusin tietää lisää. Miten lisätä jo hyvinvoivan ihmisen hyvinvointia positiivisen psykologian keinoin vielä entisestään? Miten kukoistaa? Miten saada oma elämä balanssiin? Mitkä ovat ne psykologisesti todistetut keinot, joilla mä olen noussut karikoista vahvempana kuin ikinä ennen? Miten löydän omat vahvuuteni ja miten voin käyttää niitä hyväkseni saavuttaakseni tavoitteeni? Miten ylipäätään saavuttaa asioita, joita haluaa saavuttaa? Miten suhtautua muutoksiin niin, että osaa ottaa ne kasvuprosesseina?

Positiivisen psykologian tieteenalan osa-alueet tukevat sitä hyvinvointikäsitystä, joka minulla on. Näistä janoan tietää vielä lisää. Luulisi ravinnon, liikunnan ja levon olevan meistä jokaiselle piece of cake, mutta miksi sitten niin moni meistä voi huonosti? Itsekin tiedän, miten voida hyvin, mutta miksi sitten aina välillä lipsun niistä itse itselleni hyväksi havaitsemistani jutuista. Se mikä sopii toiselle, ei sovi kaikille. Haluan oppia tietämään kattavasti eri vaihtoehdoista.

Ennen kaikkea – haluan auttaa ihmisiä voimaan hyvin niin yksilötasolla kuin kenties tulevaisuudessa ryhmävalmennustenkin myötä. Sen takia hain koulutukseen, josta saan tähän valmiudet. Valmiudet uuteen ammattiin.

Silloin parikymppisenä visioni oli selvä; musta tulee piinkova businessnainen. Ahmin Talouselämästä osakekursseja, uppouduin markkinoinnin syventävillä tunneilla postmodernismiin ja opettelin yritysjuridiikan tunneilla ulkoa pykäliä, joiden sisältö ei kuitenkaan minulle avautunut. Eikä tuo koulutus ole suinkaan mennyt hukkaan. Olen päässyt soveltamaan teoriaa käytäntöön pian kahdenkymmenen vuoden ajan. Ja uskokaa tai älkää, nauttinut joka hetkestä. Osannut ottaa oppimisen kannalta myös ne yöttömät yöt, kun miljoonaa euroa hipova yrityslaina kolkutteli takaraivossa ja myyntisaatavat näyttivät huolestuttavilta.

Mutta kuitenkin sisimmässäni olen halunnut vielä enemmän. Kenties jotain henkilökohtaisempaa ja tietyllä tapaa syvällisempää. Kirjoitin kalenteriini taannoin tavoitteekseni työrintamalla: ”Tehdä sellaista työtä, joka palkitsee sisäisesti. Jonka avulla pystyn auttamaan muita. Jossa saan itse päättää työaikani. Lomailla, kun haluan ja tehdä töitä silloin kun haluan.” Tietynlainen omaehtoisuuden tai autonomian halu on poikinut mielessäni jo pitkään. Haluan olla oman itseni pomo. Aluksi pelästyin hieman tätä ajatusta. Tarkoittaako tämä, että joudun luopumaan perheyrityksestämme? Ei, vaan minulle mahdollistettiin molempien yhdistäminen. Yrityksen perustaminen blogin ympärille oli ensimmäinen tavoite, jonka saavutin koskien autonomiaa. Blogityössä saan painaa hommia niin paljon kuin haluan, mutta pystyn myös lomailemaan silloin kun haluan.

Ehkä se on tämä kaikin tavoin poikkeuksellinen kevät, joka on saanut kartoittamaan vaihtoehtoja. Työrintamalla tulee olemaan osaltaan muutoksia, jotka vaikuttavat toimeentulooni merkittävästi. Pitää olla varasuunnitelma niin, että ei jää tyhjän päälle tulevaisuudessakaan.

ID

Hyppy tuntemattomaan tarkoittaa omalla kohdallani valtaisaa riskin ottamista (myös taloudellisesti),  kipeiden asioiden läpikäymistä ja luopumista jostain (kahdessa työssä on tarpeeksi ja tiedostan, että kolmea työtä en pysty täydellä sydämellä tekemään) sekä sen asian käsittelyä, että en ole epäonnistunut halutessani jotain muuta. Aina olen kuunnellut sisäistä ääntäni ja usein valinnut oikein. Toivottavasti nytkin ♥ 

ILOISIN JA TAVOITTEELLISIN KESKIVIIKKOTERKUIN,

PS. muutos ruokkii muutosta. Ainakin mun kohdallani. Seuraavana muutoskohteena tosin vähän kepeämpää 🙂 Nimittäin olkkarin järkän pyörittämistä olen jälleen miettinyt. Hitsi vie, että tykkäsin sohvista tuollain vastakkain.


10 Responses to “Hyppy tuntemattomaan…ja sen yli!”

 1. Riina sanoo:

  Yhdestä jos luovut se toiv. on työ Coloriassa eikä tämä blogi! Tulevaisuudensuunnitelmasi kuulostavat siltä, että ne liittyvät ja vaikuttavat blogiin, toivottavasti niin 🙂

  Tämä koronakevät on toden totta ajanut pohtimaan omaa elämää ja tulevaisuutta. Kriiseissä on aina uuden ja muutoksen mahdollisuus, ja siltä ainakin omasta mielestä tämän kaiken keskellä myös tuntuu 🙂

  • Maria sanoo:

   Moikka Riina,

   voi kun ei joutuisi luopumaan yhdestäkään…olen tehnyt nyt suunnitelmia viimeisen vuorokauden ajan päässäni ja toivotaan, että koko kolmikko pysyy mukana ♥ Tosin nythän puhutaan ajasta vasta vuoden päästä olevasta ajasta, mutta suunnittelijaluonne kun olen, niin pitää olla selvät sävelet 😀

   Se on just näin, tämä koronakevät on avannut ajatukset muutoksen mahdollisuudelle.

   Kivaa torstaita! ♥

 2. Anna sanoo:

  Ihana kirjoitus ja tsemppiä uusiin tuuliin ♥️

  • Maria sanoo:

   Moikkis Anna

   ja voi kiitos 🙂 Uudet tuulet jännittää, mutta silti hyvillä mielin ♥ Tooosin, tuonne koulutukseen pääsystä ei ole vielä takeita. Huomenna on puhelinhaastattelu. Jaiks! 🙂

   Ihanaa torstaita! ♥

 3. Meri sanoo:

  Onnea uusiin tuuliin ❤ Positiivinen psykologia ja kaikki siihen liittyvä kiinnostaa myös minua. Mielenkiinnolla jään odottamaan lisää kuulumisia muutoksen suhteen 🙂 Ihanaa päivää ❤

  • Maria sanoo:

   Moikka Meri

   ja kiitos 🙂

   Mä lupaan kertoa heti enemmän, kun asiat varmistuvat. Innolla odotan tulevaa…pieni jännitys on ihan hyvästä 😀

   Kivaa torstaita sinnekin! ♥

 4. Uudet tuulet vaativat aina tavallaan rohkeutta, rohkeutta uskaltaa olla oma itsensä ja tehdä sellaista työtä mitä haluaa tehdä. Sellaiseen pyrkiminen on oikeasti iso asia, mutta samalla asia jonka eteen kannattaa tehdä töitä. Palkitsee pidemmällä tähtäimellä. Onnea uusiin tuuliin <3

  • Maria sanoo:

   Moi Saru

   ja juurikin tämä, rohkeutta kuunnella sisintään ja sitä, millaiseksi haluaa elämän muodostaa. Hyvin useasti ajatellaan, että muutos ei ole mahdollinen (eikä se toki aina olekaan). Aika usein se kuitenkin on mahdollinen, jos on tarpeeksi uhkarohkea ottamaan riskin 🙂

   Kiitos kaunis ja kivaa torstaita ♥

 5. Rita sanoo:

  Onnea uuteen 🙂
  Ihanaa, että tiedät mitä haluat. Itse vielä mietin, että mitähän haluaisin ”isona” tehdä.

  • Maria sanoo:

   Moikkis Rita

   ja kiitos! 🙂

   Juu, eihän sitä koskaan tiedä, mihin sitä elämä vie. Mulla nuo positiivisen psykologian opinnot avasi silmät. Niiden myötä tutustuin arvoihini ja vahvuuksiini. Ne avasi ikään kuin silmäni.

   Ihanaista tortaita ♥

Kommentoi