torstai 14. toukokuun 2020

Nopeat & herkulliset lohitortillat

HEISSULIVEI!

Mulla harvoin on luonnoksissa valmiina tekstejä tai kuvia. Toki tekstin raakileita ilman sen kummempaa runkoa saattaa olla. Mutta nyt muistin yhtäkkiä ruokatunnilla, että yksi etäkouluajan ekoista lounaista oli jäänyt esittelemättä. Sellainen, jonka halusin esitellä sen helppouden vuoksi.

Palasin näihin kuviin ja tuntuu, että siitä maalis-huhtikuun taitteesta on iäisyys. Mutta kuitenkin taas toisaalta tuntui, että etäkouluaika kesti hurjan pitkään. Nautin suunnattomasti niistä kotitoimistopäivistä, kun sain laittaa lapsille lounaan ja syötiin lounasta yhdessä.

Tuona ”alkushokki”päivänä meillä oli ruokana älyttömän helposti valmistuvia ja herkullisia lohitortilloita. Mä muuten tykkään näistä minitortillalätyistä enemmän kuin niistä isoista. Tai edes keskikokoisista. Usein isommissa jää sitä lättyä hirmuinen määrä yli. Tai sitten en vain osaa sitä täyttää oikein 🙂

Nopeat & herkulliset lohitortillat

tortillalättyjä

salaattisekoitusta
lohta (esim. edellisillan uunilohta)
kirsikkatomaatteja
korianteria

Kermaviilikastike
1 prk kermaviiliä
tilliä
sitruunapippuria
-sekoita keskenään

Tarjoiluun
limen mehua

Yleensä meillä lämmitetään tortillalätyt, mutta nyt ei lämmitetty. Eikä lämmitetty myös kalaakaan. Tämä oli sarjassamme kylmä lounas, mutta hienosti upposi. Jos haluaa, niin nämähän voisi täyttää vähän vähemmin täyttein ja rullata vaikka sellaiseksi wrapiksi. Sitten tuo kermaviili ja muut täytteet kostuttaisivat tortillalettua mukavasti 🙂

Ensimmäinen koulusta päässyt soitti just. Kuulemma koulu ei tunnu enää samalta koululta. Harmistus, mutta eiköhän siihen ”uuteen kouluunkin” nopeasti totu. Kysyin, mitä oli oppinut päivän aikana, niin oli kuulemma oppinut pesemään käsiänsä 😀  Hyvä näin

IHANAA TORSTAITA KAMUT!


Kommentoi