keskiviikko 06. toukokuun 2020

Terassi sai uuden värin

AURINKOISTA KESKIVIIKKOILTAA!

Vihdosta viimein tuli sellaiset kelit, joita keväällä odottaa. Nimittäin terassin öljyämiskelit. Eiväthän kelit nyt vielä ihan täysin optimaaliset ole vesiohenteisen puuöljyn sutimiseen (kylmät yöt), mutta silläkin uhalla käsittelin meidän terassin ja sen kaiteet eilen. Jossain kohtaa päivää jopa mietin, että porottaako aurinko liian kuumasti, mutta ei porottanut. Hienosti öljy ehti imeytymään puuhun. Ja hei, hienosti sain rusketusraidat tuon reilun kuuden tunnin urakan aikana.

Illasta kuuden maissa lopeteltuani huomasin, että laskeva aurinko loi varjoja terassille ja varjokohdat jäivät yötä vasten naheaksi. Onneksi olivat tänään kuivaneet, niin saadaan kalustaa terassi loppuun. IG:n puolella kyselin, että laittaisitteko harmaata vai ruskeaa (wengeä) puuöljyä. Harmaa sai äänistä yli 70%. Mä aluksi mietin myös sitä harmaata, mutta koska meillä on talo ja autokatos sekä kivetys harmaata, niin pelkäsin lopputuleman menevän liian pliisuksi. Halusin kontrastia, joten valitsin kauniin puhtaan ruskean wengen. Kontrastia sain ja samalla terassi muuttui jotenkin kompaktimmaksi. Aiemmin se oli turhankin ison näköinen ja oloinen (postauksen lopussa ennen kuvia). ID

Ja ainakin nyt ennen kalustamista tuo on jo osoittautunut täydellisen väriseksi. En malta odottaa, että luonto vehrestyy. Uskon, että ruskea antaa kauniin taustan vihreälle. Se on jännä, miten terassin sävy vaihteli päivän mittaan. Varjokohdissa terassi näytti syvän tummanruskealta, ilta-auringossa lämpimän ruskealta. Ylhäältäpäin katsottuna ilta-auringossa terassi näytti vaaleanruskealta. Kameleonttiterassi sopii tällaiselle vaihtelevuudenhaluiselle sisustajalle hyvin 😉

Niinhän se on, että puolivalmista ei kannattaisi esitellä, mutta en malttanut olla laittamatta teille näitä kuvia. Vaikkakin osassa kuvista näkyy vielä varjopaikkojen kohdalla kuivumatontakin öljypintaa. Jos täytyy yksi ”maalausprojekti” nimetä, niin mä tykkään eniten öljyämisestä. Se tunne, kun terassilauta imee itseensä öljyä ja muuttuu samantien silkkisen kauniiksi on varsin palkitseva. Seuraavaksi edessä on terassin kalustusproggista. Taidan päätyä tummanharmaaseen/harmaaseen polyrottinkiin!

Nyt kuulkaas hetkeksi pihalle. Työpäivä venähti yhtiökokouksen tiimoilta, mutta silti ehtii vielä nauttimaan ilta-auringosta. Ja mikäli säätiedotusta on uskominen, niin nyt kannattaa nauttia ennen ensi viikolle luvattuja lumisateita. Elämme poikkeusaikoja kaikin tavoin 😉

IHANAA ILTAA TOIVOTELLEN,

PS. Tässä vielä muutama ennen kuva käsittelemättömästä terassista 🙂


16 Responses to “Terassi sai uuden värin”

 1. H sanoo:

  Äänestin harmaata, kuten moni muukin, mutta tämä on ehdottomasti oikea valinta! Ihanan lämmin sävy harmaan kiven (ja talon) rinnalla. Upea!

  • Maria sanoo:

   Heissun H

   ja voi kiitos ♥
   Mä itse mietin myös sitä harmaata tooooosi pitkään. Mutta sitten päädyin onneksi tuohon wengeen 🙂

   Aurinkoista torstaita ♥

 2. Ella sanoo:

  Ruskea on NIIN paljon parempi, upean lämmin!!
  Tursuaa jo korvista harmaa ja musta! Harmaa on oikeasti todella kaunis värisävy, mutta tarvitsee rinnalleen muuta korostamaan. Joka ei ainakaan ole mustaa🤢

  • Maria sanoo:

   Hei Ella

   ja kiitos kaunis ♥

   Hih, nämä ovat niin makuasioita – mun lempparivärejä on harmaa ja musta, joten yllätyin itsekin tuosta wenge-valinnastani. Näin jälkikäteen se oli kyllä meidän pihaan paras valinta 🙂

   Ihanaa torstaita! ♥

 3. Tiina sanoo:

  Ihanan lämmin väri! Terassin pesu ja öljyäminen keväisin on kyllä palkitsevaa 😉
  Minä nautin myös siitä, kun talvella kuivunut ja kulunut pinta oikein imaisee öljyä lautaan ja alkaa näyttää hoidetulta. Joka vuotinen öljyäminen lisää myös terassin ikää. Ihania kevät- ja kesähetkiä terassille!

  • Maria sanoo:

   Moikka Tiina!

   Lämmin kiitos sinullekin ♥

   Tuo hoidettu on oikea sana kuvaamaan sitä, miltä terde näyttää käsittelyn jälkeen. Sepäs se onkin, että monet ihmiset (itseni mukaanlukien) käsittelevät terassin vasta sitten, kun se näyttää kulahtaneelta. Tästä lähtien päätin käsitellä sen joka kevät. Väritön puuöljykin syventää terassin olemassa olevaa väriä kauniisti ja hoitaa samalla puuta 🙂

   Kiitos kaunis ja ihania kesäisiä keväthetkiä sinnekin ♥

 4. Riina sanoo:

  Kaunis tuli! Harmaa on yhden hetken trendiväri, joka ei ole oikein luonnollinen kuin kelohonka- ja kalliomaisemissa. Hyvä, kun et ”kuunnellut” 😅 äänestäjiä 🙂

  • Maria sanoo:

   Huomenta Riina

   ja kiitos ♥

   Mä itse tykkään harmaasta terassista kyllä, mutta jotenkin se ei meidän pihaan olisi istunut. Meidän kadulla yhdessä kivitalossa sellaista ihastelin ja siihen se sopi hyvin.

   Aurinkoista torstaita ♥

 5. Rita sanoo:

  Tosi kaunis ja ero käsittelemättömään terassiin on kyllä uskomaton!
  Tuo ruskea oli varmasti hyvä valinta, se on jotenkin luonnollisen värinen tuon nurmikon keskellä. Meidän terassiin valittiin jokunen vuosi sitten musta öljy ja en valitsisi enää.. mutta jokavuotinen öljyäminen pitää pinnan kyllä hyvänä 🙂

  • Maria sanoo:

   Moikka Rita!

   Kiitos paljon ♥ Kyllähän tuo piristi koko pihan ilmettä ja teki pihan himpun verran huolitellummaksi. Vielä kun saisi terassin kalustettua ja kesäkukat istutettua 🙂

   Meillä oli vanhassa kodissa musta terassi ja se oli kyllä kanssa ihana! Lopulta kun olin parina vuonna öljynnyt sen mustalla, niin sitten riitti värittömällä öljyäminen sen jälkeen. Musta ei enää haalistunut.

   Aurinkoista torstaita sinne! ♥

 6. Kaisu sanoo:

  Hei Maria, kivalta näyttää, niin kuin teidän remontoinnit ja sisustus kauttaaltaan. Meillä olisi kanssa sama terassin käsittelyurakka edessä. Terassia on n. 80 m2, käsiteltyä ja uutta. Olisi kiva, jos ehtisit vinkkaamaan mikä olisi mustahkosta peittävästä puunsuojasta mielestäsi järkevin vaihtoehto. Joudumme laittamaan peittävän suojan, koska vanha osa terassista on laitettu sillä 6 vuotta sitten ruskeaksi.

  • Maria sanoo:

   Hei Kaisu

   ja kiitos kaunis ♥️

   Onko teillä tuo peittävä pysynyt vaakapinnalla kuusi vuotta kauniina? Se on hyvä juttu, jos on, sillä usein kun vaakapinnalle jää makaamaan vesi, lumi yms, niin nuo muut kuin kuultavat tuppaavat hilseilemään. Ainakin vesiohenteisissa tuotteissa.

   En ihan ymmärtänyt mitä tarkoitat tuolla järkevällä vaihtoehdolla; sävyä vai tuotetta? (Anteeksi blondiuteni :D) Jos sävyä niin NCS S 8000-N tai 564X. Mikäli tuotetta, niin riippuu siitä haluatteko vesiohenteista vai liuotinohenteista.

   Mukavaa maanantaita ♥️

   • Kaisu sanoo:

    Heips, kiitos vastauksestasi! Tiedätkö, päädyin ihan itsekseni ostamaan tuota 8000-sävyistä puunsuojaa kuvan ja maaliliikkeen myyjän kommenttien perusteella. Se osoittautui tummanharmaaksi.Yritettiin tummentaa mustalla, ei mitään muutosta. Kun säät olisivat suosineet ja maalarikin (mieheni)oli lomalla, meni hermo. Ostin uudet maalit mustana ja nyt on terassit käsitelty! Kivaa juhannusta teille!

    • Maria sanoo:

     Moikka Kaisu,

     meillä oli joskus sisällä tehosteseinä tehty tuolla NCS S 8000-N:llä ja se oli just sellainen mustahko / syvän tummanharmaa. Tuo termi mustahko on voinut saada maaliliikkeen myyjänkin ehkä ajattelemaan syvän tummanharmaata. Itselleni nimittäin sellainen tuli heti mieleen 😀

     Onneksi saitte terden mustaksi!

     Kiitos ja ihanaa juhannusta teillekin ♥

 7. Reetta sanoo:

  Moikka,

  Mitä terassiöljyä ja sävyä olet käyttänyt?

Kommentoi