lauantai 04. huhtikuun 2020

Keittiön kevätsiivous

HEIPPATIRALLAA!

Instagramin puolella (atmarias) seuraavat tietävätkin, että täällä on tänään pantu hösseliksi. Noh, tuollaisien reilun 11 tunnin yöunien jälkeen virtaa on kuin pienessä kylässä ja tokihan se täytyy johonkin kuluttaa. Mulla ei juuri toimi se, että päätän vaikka etukäteen, että viikonloppuna pesen ikkunat. Nämä suuremmat siivousprojektit on sellaisia, että ne tehdään tasan silloin, kun inspis tulee. Tänään aamupalapöydässä juteltiin miehen kanssa olkkarin rymsteeraamisesta, mutta miehen lähdettyä puutavaraa hakemaan huomasinkin tyhjentäväni raivokkaasti keittiön työtasoja. Rymsteeraushaaveet hävisivät sen siliän tien.

Keittiön kevätsiivous on nyt tehty ja ah autuus, miten ihana olo. Kyllä se niin on, että mieli lepää puhtaassa kodissa. Ollakin, että niihin kaappien sisältöihin en nyt koskenut. Justhan ne siivottiin jouluksi ja pianhan tuo joulusiivous on taas ajankohtaista 😀 Mä olen sen sortin ihminen, että kaappien sisällöt voi olla sotkuiset, mutta kodin yleisilme pitää olla siisti. Se riittää. Toki välillä tulee niitä sellaisia puuskia, joissa myös kaappien sisällöt tulee tehokkaasti siivottua.

Halusin hetkeksi saavuttaa sen saman tunteen, kun keittiöremontin jälkeen saa laittaa tavarat esille keittiön työtasoille. Sen takia riisuin keittiön ennen puhdistusta ja asettelin tavarat vasta sitten takaisin tasoille. Keittiön kevätsiivous noudatti seuraavanlaista kaavaa:

1. tyhjennä keittiön työtasot ja avohyllyt, pese ne ja pese myös kaappien ovet
2. jos seinissä on pesunkestävä maali, niin pese seinät niiltä osin, kun niissä on esim. roiskeita
3. hankaa liesitaso ja allas puhtaaksi
4. puhdista liesituuletin
5. tyhjää jätekaappi ja puhdista se
6. pyyhkäise kostealla liinalla kaikki pienkodinkoneet, kipot sun muut tavarat ennen niiden asettamista paikoilleen
7. tee asetelmia esimerkiksi leikkuulautojen päälle (näin irtotavarat tulee koottua ikäänkuin yhteen)
8. pese ikkunat, myös ikkunanväleistä (kas, meille paistaa sittenkin aamuaurinko keittiöön)

Mites se uunin laita ja niiden uunipellien laita? Ks. kohta jossa kerroin kaappien sisältöjen putsauksesta 😉

Sain aika paljon kyselyitä IG:n puolella noista seinien pesemisistä. Huokoinen maali ei missään nimessä kestä pesemistä tai edes puhdistamista ja pahimmassa tapauksessa siitä jää pesuliinaan maalia. Huokoinen maali on muutenkin keittiöön hieman hasardi valinta, sillä se imee itseensä kaikki roiskeet. Joten keittiöön kannattaa ehdottomasti valita puhdistuksen tai jopa pesukestävä maali. Aikaisemmin tämä tarkoitti poikkeuksetta puolihimmeää maalia, jonka kulutuksen kesto oli parempi kuin himmeämpien, mutta nykypäivänä markkinoilla on myös himmeitä pesunkestäviä maaleja. Suutarin lapsella, kun ei tunnetusti ole niitä kenkiä, niin mä pesin meidän seinät Tolulla. Hienosti lähti rasvaroiskeet sun muut. But don’t try this at home…

Hei, nyt kohti seuraavaa projektia. Mies rakentaa mökin venerannan laituriin uusia kansilautaelementtejä autokatoksessa. Mä taidan mennä vähän auttamaan ristimitan otoissa sun muissa. Tai ainakin nyt pitämään seuraa kuuman kahvitermosmukillisen kanssa 🙂 Toivottavasti siellä ruutujen toisella puolen voidaan hyvin – mä olen ollut tänään tarkoituksella uutispimennossa enkä tiedä maailmanmenosta tällä hetkellä mitään. Se jotenkin helpottaa oloa. Välillä on parempi olla tietämättä ♥ 

LEPPOISIN LAUANTAITERKUIN,

PS. ja kohta nro 9: imuroi ja pese keittiön lattia. Sen tein vasta kuvien oton jälkeen 🙂

 


6 Responses to “Keittiön kevätsiivous”

 1. Anna sanoo:

  Täällä voidaan ihan hyvin ja kovasti odotellaan pääsiäistä. Pitää vähän siivota ennen pääsiäistä.

  • Maria sanoo:

   Ihana kuulla Anna ♥

   Mä ajattelin myös, että ennen pääsiäistä pitää siivota muukin koti sellaiseen kuntoon, että saa rauhassa neljä päivää vain olla ja nauttia 🙂

   Aurinkoista lauantai-iltaa sinne ♥

 2. Sanna sanoo:

  Vähän sama homma täällä…Aamupalaksi paistoin eilisestä muhineen pataleivän,jonka jälkeen pesin ikkunat.Tsissus mikä homma!
  No sen jälkeen sitten pihahommiin,saunaan ja kanakebabia kotiin tilattuna.Huominen vielä vapaa ja sitten työt kutsuu…Mulla meneillään neljän päivän vapaat.Luksusta:)

  • Maria sanoo:

   Moikka Sanna

   ja hei jes, sielläkin on energiaa piisannut – hyvä sinä ♥ Iso homma, mutta nyt se on tehty 🙂

   Oih, nauti tästä vapaapäivän illasta ja sen jälkeen tsemppiä töihin ♥♥♥

 3. Nimetön sanoo:

  Itsekään en yleensä päätä etukäteen suurempia siivousprojekteja, vaan teen kun inspis tulee. Olen samaa mieltä, mieli lepää puhtaassa kodissa. Näyttääpä keittiö hienolta!

Kommentoi