maanantai 23. maaliskuun 2020

Sitruunajuustokakku hapankorppupohjalla

HEIPPAHEI MAANANTAIHIN!

Kevät on aikaa, jolloin mun tekee poikkeuksetta aina mieli kaikkea sitruunaista ja raikkaan hapokasta. Key lime pie on ollut agendalla jo tovin, mutta kas, kun ei ole ehtinyt leipomaan. Nyt on kuulkaa aikaa tehdä niitä juttuja, joista olemme haaveilleet. Käytetään tämä aika hyväksi ja tehdään just niitä juttuja, joista tulee hyvä mieli. Kaapista ei löytynyt aineita key lime piehin, mutta sitruunajuustokakku uunissa tehtynä ajoi asiansa. Ja hei, koska meillä ei juuri keksejä kaapeissa loju, niin korvasin keksit hapankorpulla.

Joskus olen tehnyt suolaisen juustokakun hapankorppupohjalla, mutta en olisi villeimmissä unelmissanikaan uskonut, että hapankorpun rujo rukiisuus sopii makeaan leivontaan. En tiedä mistä meidän lapset ovat perineet tuon skeptisyyden, mitä tulee ruokahommeleihin, vai onko se kaikille lapsille luontaista, mutta mm. seuraaviin ennakkoluuloihin törmäsin. ”Äitiiii, mä en sitten ees maista. Ei voi olla hyvää!” ”Mitäs jos tehdään vaan sitruunarahkaa ja syödään hapankorput hapankorppuina?” Little did they know ;)

Musta tuntuu, että mä teen jatkossa kaikki (sen kerran vuoteen, kun juustokakkua leivon) juustokakut hapankorppupohjalla. Niin maukas tästä tuli.

Raikas sitruunajuustokakku

Pohja
165 g hapankorppuja
75 g voita
0,5 dl fariinisokeria

-hienonna hapankorput (mä hienonsin tehosekoittimessa)
-sulata voi ja fariinisokeri, lisää hapankorppujauhon sekaan
-painele leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan reunoille ja pohjalle

Täyte
1 prk (200 g) sitruunarahkaa
1 prk (200 g) vaniljarahkaa
1 prk (2 dl) kuohukermaa
1 rkl sitruunamehua
0,5 dl perunajauhoja
3 kananmunaa
1 dl fariinisokeria

-sekoita perunajauhot kermaan ja vaahdota kerma
-sekoita joukkoon muut ainekset, paitsi munat
-viimeisenä sekoita joukkoon munat yksitellen
-kaada täyte vuokaan ja paista 175 asteessa tunti
(mä peitin jossain vaiheessa kakun foliolla, kun alkoi tummumaan)
-anna jäähtyä ja jos maltat, niin anna maustua jääkaapissa yön yli

Tarjoiluun
mustikoita, minttua, raesokeria

Tiedättekö, että viime syksynä, kun omin pikku kätösin perkasin yrttimaan antimia pakkaseen mietin mielessäni, että tokkopa näitä tulee täältä käytettyä. Eilen pakastettuja mintun lehtiä kakun päälle asetellessani tunsin jotain, mitä en ole aiemmin tuntenut. Sellaista tunnetta, joka sai idean perunamaan laittamisesta takapihalle taas kytemään. Meillähän olisi tuo iskän vanha perunamaan möyhennyskone varaston takana. Saas nähdä millaisiin projekteihin loppuviikosta ryhdytään, kun maa sulaa :)

IHANAA ALKANUTTA VIIKKOA,

PS. eilen tein IG storyssa galluppia postausten sisällöistä; 86% toivoi kepeitä aiheita ja 14% oli sitä mieltä, että maailmanmenon huomioon ottaen vakavammat aiheet tulisivat kyseeseen. Yritetään löytää sellainen balanssi. Haluan tarjota teille hengähdyshetken muuhun uutisvirtaan


12 Responses to “Sitruunajuustokakku hapankorppupohjalla”

 1. Avatar Rita sanoo:

  Kiitos vinkistä ja ohjeesta. Tämä lähtee ehdottomasti kokeiluun :) Näyttää ihanalta!

  • Maria Maria sanoo:

   Moikka Rita!

   Olehan hyvä ♥️

   Kiitos, tämä kaakku oli (tai siis on, sillä sitä on vielä pieni pala jäljellä ;)) kyllä kaikessa yksinkertaisuudessaan ja outoudessaan (hapankorppupohja), koukuttava!

   Ihanaa maanantaita sinne ♥️♥️♥️

   • Avatar Rita sanoo:

    Tein tätä viikonloppuna ja meillä tämä ei vakuuttanut ketään. Jostain syystä tuo hapankorppupohja aiheutti sen, että kakkukaan ei oikein maistunut meille kellekkään. Joten täällä jatketaan kaurakeksipohjalla :)

    • Maria Maria sanoo:

     Moikkis

     ja voihan himputti! :D Ymmärrän kyllä, että hapankorppupohja voi olla liian rukiinen joidenkin makuun, joten sitten keksipohja toimii paremmin :)
     Meillä kakku meni alta aikayksikön ja edes lapset, jotka yleensä valittaa näiden ns. vähäsokerisempien leivonnaisten kohdalla siitä, ettei ole tarpeeksi sokerinen, eivät nyt valittaneet. Nää on just niitä makumieltymisiä, joista ei kannata kiistellä – kiitos kun jaoit teidän kokemuksen ♥️

 2. Avatar Nanna sanoo:

  pakkohan tätä on kokeilla. Kuulostaa smaanaikaan ihanan raikkaalta ja tuhdilta. Sopii vaikka pääsiäispöytään, vai mitä?

 3. Avatar Anna sanoo:

  Kiitos reseptistä, tätä täytyy kyllä joskus kokeilla! :) Ja kiva kyllä lukea välillä muutakin kuin koronaa, eli tämmöistä lisää, saa ihanan hengähdystauon kun sun blogia lukee<3 Saa hetken edes tuntea millaista oli ennen tätä koronaepidemiaa ja korinaan sairastumisen pelkoa!

  • Maria Maria sanoo:

   Heippa Anna

   ja olehan hyvä :)

   Voi kiitos, ihana kuulla ♥️ Mä olen rajoittanut itseltäni myös uutisten lukemisen/kuulemisen pariin kertaan päivässä. Muuten kun se olisi sitä jatkuvaa koronauutisten lukemista. Eikä siinä mitään, tilanne on vakava, mutta pakko ajatella myös positiivisen kautta näinä aikoina ja löytää elämään sitä pientä normaaliutta.

   Aurinkoista tiistaita – voikaahan hyvin ♥️

 4. Avatar Riina sanoo:

  Kiitos, jos jätät ”koronailut” blogista pois 💜 Joka tuutista tulee sitä sisältöä, joten ihan jo mielenterveyden kannalta hyvä, jos esim. blogit uskaltavat olla kunnolla muuta ja tarjoilla näin jaksamisen lääkkeitä meille korona-arjen keskellä!

  • Maria Maria sanoo:

   Moikka Riina

   ja hei toiveenne on kuultu ♥️ Tämän blogin kirjoittaminen on mulle aina ollut vähän sellaista ”terapiaa” ja sen merkitys korostuu varsinkin tänä aikana. Kun hetken aikaa antaa näppäimistön laulaa jostain ihan muusta kuin koronasta, pääsee itsekin ”vapaalle” aiheesta. Tosiasioita ei ole tarkoitus kieltää, mutta elämään mahtuu myös tätä hömppääkin tasapainottamaan :)

   Oikein ihanaa tiistaita ja jaksamisia näinä vaikeina aikoina – voikaahan hyvin ♥️

Kommentoi