lauantai 22. helmikuun 2020

Aurinkoisia terkkuja

HEIPPAHEI

ja terkkuja auringosta! Toooosin, having said that – nyt illaksi meni pilveen 🙂 Ei haittaa. SiinĂ€ missĂ€ joskus olin aivan fanaattinen sen suhteen, ettĂ€ auringossa tĂ€ytyi olla aamusta iltaan, on joku jĂ€rjen hiven tullun tĂ€hĂ€n touhuun. Varjon alla on hyvĂ€ olla, samoin nautin suunnattomasti myös pilvisemmistĂ€, mutta lĂ€mpöisistĂ€ hetkistĂ€.

Olen saanut hurjan monta viestiÀ IG Storyn kautta, kiitos niistÀ. Yleisin kysymys on ollut, ettÀ missÀ me ollaan ja ollaanko omatoimi- vai pakettimatkalla. Ollaan taas vaihteeksi Marriott Merlin Beach Resortissa Phuketissa. Kaukana isojen turistirantojen hÀlystÀ. Olen mennyt laskuissa sekaisin, kuinka monta kertaa tÀÀllÀ ollaan oltu, mutta aina jossain vaiheessa tullaan tÀnne takaisin. Ollaan nÀhty hotellin kasvu perheyrityksestÀ isoksi ketjun omistamaksi resortiksi ja tÀytyy sanoa, ettÀ ennakkoluulot olivat kovat, kun kuulimme silloin neljÀ-viisi vuotta sitten, ettÀ hotelli ei ole enÀÀ perheen omistuksessa.

TiedÀttekö, ettÀ vÀlillÀ on niin hyvÀ tuntea omien ennakkoluulojen romuttuminen. Kaikki oli tÀÀllÀ hyvin aiemminkin, mutta niin on nytkin. Toki ison ketjun vaikutus nÀkyy, mutta yhtÀlailla ystÀvÀllistÀ porukkaa on kuin aiemminkin. Ekat pari kertaa Marriott-kaupan jÀlkeen homma ehkÀ vÀhÀn hapuili, mutta ei annettu periksi. Ollaan oltu tÀÀllÀ pakettimatkoillakin (silloin kun lapset saivat vielÀ alennuksia), mutta viime aikoina ollaan varattu majoitus suoraan hotellilta. Homma toimii ja palaavina asiakkaina upgreidaus on liki aina odottanut sisÀÀnkirjautumisen yhteydessÀ.

Lennot otetaan aina, mihin tahansa reissataankin, poikkeuksetta Finnarilla tai samaan allianssiin kuuluvilla yhtiöillÀ. Hinta on ehkÀ kovempi, mutta tÀnÀ pÀivÀnÀ mielellÀmme suosimme suoria lentoja, jos mahdollista ja vÀhempipÀÀstöistÀ lentokalustoa. TÀllÀ kertaa emme tosin tulleet suoralla lennolla. Tulimme Bangkokin kautta pompulla, sillÀ sÀÀstimme lentolipuissa vÀhÀn vajaa 2000 euroa (!), kun otimme ne HEL-BKK ja HKT-HEL. Se on paljon rahaa se. Suora lento on sitten kotiinpÀin. Bangkokista Phuketiin otimme eri varauksella Thai VietJet -lentoyhtiön lennon ja se oli vajaa 30 euroa / hlö. Laukuista tuli jokunen euro lisÀÀ.

Hotellilla on kolme allasta, josta nyt majoittaudutaan ekaa kertaa lagoon pool -altaalla. Rauhallinen ja suljettu sisÀpihan allas. Tyttönelikko viereisessÀ huoneessa oli sitÀ mieltÀ, ettÀ ollaan vÀhÀn kaukana rannasta ja aamupaloista (matkaa pari sataa metriÀ :D), joten siirrymme huomenna toiselle altaalle. KieltÀmÀttÀ itsekin odottaa sitÀ meri,- tai ainakin osittaista meri-,  nÀköalaa joka hotellin muiden alueiden huoneista on. Rakastan tuijotella merelle ja kuunnella meren kuohunaa.

No miksi palata aina tÀnne samaan paikkaan? No sen takia, ettÀ kun vÀlillÀ kÀydÀÀn muualla, niin sitÀ kaipaa aika ajoin tÀnne ns. helppolomailemaan. Ei tarvi tutustua paikkoihin ja tietÀÀ mitÀ jokaisen kulman takana on. TietÀÀ, ettÀ aamupala on priimaakin priimempaa ja ettÀ palvelu pelaa. Bonuksena tietty tutut ihmiset hymyineen, joista osa on ollut tÀÀllÀ töissÀ jo silloin vuonna 2007, kun ekan kerran tÀÀllÀ kÀvimme.

Hotelli voi olla nĂ€in sesonkiaikaan lasten altaan tuntumassa ÀÀnekĂ€s (mikĂ€ on tĂ€ysin hyvĂ€ksyttĂ€vÀÀ ja kuuluu asiaan), mutta me tykĂ€tÀÀn olla rannalla, jossa saa olla ihan rauhassa. Samoin aamupalapaikka rannan puolella on ihanan hiljainen. Isot altaat ovat lasten mieleen ja niin kauan kuin lasten kanssa reissataan, niin valitaan paikat sen mukaan, missĂ€ tykkÀÀvĂ€t olla. Olihan se viime vuoden Koh Yao Yain villa omalla altaalla ihana, mutta toiset kaipaavat kuulemma Ă€ksöniĂ€ 😉

LEPPOISAA VIIKONLOPPUA,


4 Responses to “Aurinkoisia terkkuja”

 1. Satu sanoo:

  Onpa kiva nĂ€hdĂ€ tuttuja maisemia! 🙂 Olin jokunen vuosi sitten perheeni kanssa tuossa samassa hotellissa ja ai ettĂ€, miten ihana paikka se olikaan. Olimme tuolloin ensimmĂ€istĂ€ kertaa Thaimaassa ja blogisi kautta sain idean varata juuri tĂ€mĂ€n hotellin. Ja kĂ€vipĂ€ vielĂ€ niin hauskasti, ettĂ€ satuit olemaan perheesi kanssa siellĂ€ samaan aikaan. 🙂 Edelleen nĂ€itĂ€ matkapostauksia lukee mielellÀÀn ja palaa itsekin noihin ihaniin muistoihin tuolta reissulta. Toivottavasti vielĂ€ joku pĂ€ivĂ€ pÀÀsen tuonne lomailmaan.

  • Maria sanoo:

   Moikka Satu

   ja hei ei voi olla todellista, ettĂ€ olimme tÀÀllĂ€ samaan aikaaan – olisit tullut nykĂ€isemÀÀn hihasta 🙂

   TĂ€mĂ€ on kyllĂ€ ihana paikka ❀ TĂ€nĂ€ vuonna ranta on paaaljon tĂ€ydempi kuin aiempina vuosina. Hotelli tuntuu olevan tosi tĂ€ynnĂ€. Mutta silti halutessaan löytÀÀ myös rauhallisen nurkan jostain.

   Ihanaa tiistaita sinne ❀

 2. Vakkarilukija sanoo:

  Hei,
  Kiitos inspiroivista reissupostauksista. Hotelli vaikuttaa niin kivalta, ettÀ innostuin googlailemaan sitÀ ja nyt olen jo tekemÀssÀ varausta. Kumpaa huonetta suosittelet, uima-allas nÀkymillÀ vai merinÀkymÀllÀ aikuiselle pariskunnalle. EntÀ parveke vai terassi? Thaimaa on ihana lomakohde, mutta ötökkÀkammoisena liskot kauhistuttaa:) Koh Yao Yain villa private pool:lla houkuttelisi myös, mutta edellisessÀ Thaimaan villassa oli liikaa vilisteleviÀ liskoja:)

  • Maria sanoo:

   Heippa vakkarilukija

   ja kiitos, ihana kuulla ettĂ€ reissupostaukset ovat inspiroineet ❀

   Aikuiselle pariskunnalle suosittelisin ihan ehdottomasti merinĂ€köalahuonetta (pyytĂ€kÀÀ huone, joka alkaa numerolla 2…niin on parasta paikkaa) tai tuolta rauhallisemmalta lagoon poolilta pool access-huonetta. Tosin, mikĂ€li kaipaatte aivan omaa rauhaa, niin hotelli ei vĂ€lttĂ€mĂ€ttĂ€ ole paras mahdollinen – siellĂ€ riittÀÀ melua ja meininkiĂ€ vĂ€lillĂ€ aika paljon 🙂 Rannasta yleensĂ€ löytÀÀ kyllĂ€ rauhallisen paikan auringonottoon, jos rauhaa kaipaa.

   Koh Yao Yain private villa oli ihana. Mutta ne liskot 😀 Merlin BeachissĂ€ en ole kertaakaan huoneessa törmĂ€nnyt liskoon.

   Oih, ihania reissusuunnitelmia sinne ❀

Kommentoi