torstai 13. helmikuun 2020

Yksi blogini suosituimpia reseptejä

HIPSHEI HELLUREI

hellät tunteet ja sitä rataa, eikös? :) Olen saanut blogin kautta paljon. Niin paljon, että tuossa yksi päivä asiaa miettiessäni pääsi liki itku. Olen saanut tutustua älyttömän ihaniin ihmisiin. Mulla on Helsingin päässä maailman parhaimmat tukijoukot ja ympäri Suomen joukko kollegoita, joiden kanssa olemme samoilla aaltopituuksilla. Sitten mulla on te. Te ihanat lukijat, jotka inspiroitte mua päivittäin. Olen saanut kymmenen vuoden aikana teidän ansiosta kasvatettua mun henkistä pääomaa mittaamattomalla tavalla.

Blogin ansiosta tai blogin kautta olen saanut myös oppia rakastamaan ruoanlaittoa ja päässyt ulkomaille. Yksi ikimuistoisimmista ulkomaanreissuista oli ihanan Karlan kanssa syyskuussa 2014 kun kaupallisen yhteistyön myötä pääsimme tutustumaan Budapestiin. Puolessatoista päivässä kolusimme kaupungin nähtävyydet, shoppailumahdollisuudet ja ravintolat. Tuolta reissulta jäi käteen paljon, mutta ehkä yhtenä arvokkaimpana muistona rakkaus gulassikeittoon.

Kun reissun jälkeen kirjoittelin blogiin oman versioni gulassikeitosta en tajunnut, että siitä tulee yksi blogihistoriani googletetuimmista resepteistä. Ja itse olen moisen keiton aivan unohtanut. Noh, tulee sitä tehtyä kerran vuoteen ehkä, mutta nyt jo viime kerrasta on vierähtänyt pitkä tovi. Gulassikeittoni ohje vähän vaihtelee, mutta yksi on ja pysyy. Nimittäin savustettu paprikamauste ja paprikat. Jauhelihaa laitan myös aina sekä mausteisia makkaroita, mutta jos ei lähikaupassa ole salamia, niin sitten laitan pelkkää chorizoa, jota yleensä löytyy helpommin.

Marian gulassikeitto

2 sipulia
1  solovalkosipulin kynsi
2 rkl tomaattipyreetä
3 tomaattia tai 10 kirsikkatomaattia
2 vihreää paprikaa ja yksi punainen paprika
400 gr (sikanauta)jauhelihaa
noin 15 cm pötkö salamia
200 g chorizomakkaraa
4 laakerinlehteä
0,5 rkl oreganoa
1,5 rkl paprikajauhetta
2 lihaliemikuutiota
mustapippuria myllystä
(suolaa maun mukaan)
vettä

– pilko sipulit ja kuullota niitä voissa hetki
– lisää murskattu solovalkosipulin kynsi, jauheliha ja lihaliemikuutiot, ruskista
– lisää tomaattipyree, pilkotut tomaatit (kirsikkatomaatteja en pilko), paprikat ja makkarat
– lisää loput mausteet ja vettä sen verran, että em. aineet peittyvät reilusti
– kiehuta noin 30 minuuttia; kunnes paprikat ovat pehmenneet ja keitto hieman sakeutunut
– tarkista suola ja lisää tarvittaessa
– tarjoile reilusti valkosipulimurskalla maustetulla creme fraichella ja leivän kera

Sen verran tykkään aina tujauttaa tuohon valkosipulia, että seuraavana päivänä tulee hengitystä raikastavat pastillit käyttöön ;)

IHANAA TORSTAITA TOIVOTELLEN,


8 Responses to “Yksi blogini suosituimpia reseptejä”

 1. Avatar Johanna sanoo:

  Hei! Olen tehnyt reseptilläsi gulassia ja hyvää on:) Pakko kysyä postauksen kuvien takia että teetkö Sarpanevan padassa ruoan liedellä vai uunissa? Meillä pata on ollut vasta vähän aikaa enkä ole testannut liedellä sen toimivuutta. Meillä on kylläkin induktioliesi- liekö siihen edes sopiva. Olen luullut että pata on vain uunikäyttöön. Mukavaa loppuviikkoa, t. Johanna

  • Maria Maria sanoo:

   Moikka Johanna

   ja ihana kuulla ❤️

   Induktioliedellä teen tuossa padassa. Itse asiassa käytän tuota pataa nykyään myös puurojen valmistamiseenkin liedellä ☺️

   Kivaa torstaita ❤️

 2. Avatar Anna sanoo:

  Budapest on kyllä kaupunki, jossa haluaisin käydä. Mausteiset keitot ovat kyllä herkullisia ja smetana tai ranskankerma kruunaavat keiton. 😍

  • Maria Maria sanoo:

   Huomenta Anna

   ja Hyvää ystävänpäivää ❤️

   Budapest oli kyllä kertakaikkisen ihana ja harmittaa, etten ole ehtinyt sinne ajan kanssa uudelleen. Ainakin silloin 2014 hintataso ravintoloissa yms. oli ihanan alhainen. Sellainen ruokamatka olisi poikaa :)

   Sanos muuta, mausteiset keitot ja tuollainen samettinen smetana/ranskankerma ovat varsinkin talvi-aikaan ihania!

   Kivaa perjantaita ja alkavaa viikonloppua ❤️

 3. Avatar Jaana sanoo:

  Hei,
  Olen myos tehnyt talla reseptillasi taalla Hollannissa monta kertaa gulassikeittoa ja aina se on yhta hyvaa.Tasta on tullut meidan perheen yksi pysyva suosikkiruoka!
  Kiitos reseptista!!!

 4. Avatar -A- sanoo:

  Näyttääpä niin herkulliselta, nams! Gulasch on myös yksi meidän lemppari ja olen valmistanut lukuisia kertoja. Mutta viime kerrasta on kyllä aikaa. Tämä vääryys pitää heti korjata ja pitääkin ostaa tarpeet joku päivä keittoa varten. :)

  • Maria Maria sanoo:

   Heissun A

   ja kiitos kaunis ❤️

   Gulassi on helppo ja herkullinen ruoka, aivan liian harvoin sitä tulee itsekin tehtyä :)

   Ihanaa helmikuuta sinne ❤️

Kommentoi