perjantai 14. helmikuun 2020

Mistä tunnet sä ystävän?

Siitä, että ystävä saa sinut kikattamaan vedet silmistä valuen. Itkemään vuolaasti ilman estoja, kun on tarvetta itkulle. Siitä, että saat olla ihan oma aito, ihana itsesi ja tiedät, ettet tule tuomituksi. Siitä, että voit luottaa ystävään. Tiedät, että hän ei viljele puukkoja, kun käännät selkäsi.

Siitä, että juttu jatkuu siitä, mihin se on vuosia sitten jäänyt. Että hänen kanssaan voit puhua ihan mistä vain maan ja taivaan välillä. Myös niitä omia hölmöjä juttujasi ilman pelkoa, että toinen pitäisi sinua vähän vinksahtaneena. Siitä, että hän toimii valona, kun kuljet pimeitä teitä.

Siitä, että näin ystävänpäivänä voit tuntea pienen piston sydämessäsi häntä ajatellessasi, kun olet ollut laiska hoitamaan ystävyyssuhteita. Kuten kerroin joskus, niin yksi hyvinvointini kompastuskivi on se, että olen hieman laiska pitämään ystäviin yhteyttä. Tai no, miten määritellään laiska. Mutta onnekseni mun ystävät ovat ihan samanlaisia :) Me ollaan kaikkien mun ystävien kanssa luonteeltamme sellaisia, että tykätään nyhjätä perheen kanssa kotioloissa. Mutta ei kieltäydytä, kun ystävä ehdottaa treffejä.

Ja silloin kun nähdään juttu luistaa ja sitä hokee ääneen, että pitäisi nähdä useammin. Silloin kun nähdään se on laatuaikaa isolla ällällä.

Kodin ulkopuolisten ystävien lisäksi mulla on etuoikeus jakaa elämäni parhaimman ystäväni kanssa näiden seinien sisällä. Tuo ystävyys on sellaista, että vaikka ei puhuttaisi mitään, niin mun bff tietää, mitä ajattelen. Osaa kannustaa silloin kun itse edes en tajua, että pieni pep talk piristäisi päivän. Osaa ottaa halaukseen, kun sitä eniten tarvitsen. On just se rehti ja rehellinen ystävä, joka pitää mun puoliani, vaikka mitä tapahtuisi. Kantaa, kun en jaksa kävellä. Laskee takaisin maan pinnalle, kun leijun liikaa pilvissä. Ystävän kanssa jaettu elämä on kaksi kertaa ihanampaa.

Meillä on tänään 16 vuotiskihlajaispäivä. Muistan vieläkin tuon helmikuisen lauantain, kun eteeni polvistuttiin. Kihlasormus sormessa symboloi mulle rakkautta ja lupausta yhteisestä loppuelämästä, mutta myös tuon kihlajaispäivän jälkeen syvää ystävyyttä. Mun ystävyyssuhteisiin kuuluu rakkauden eri muodot. Ehkä se on se, mistä mä tunnistan mun ystävät. He ovat kaikki mulle kovin rakkaita

IHANAA YSTÄVÄNPÄIVÄÄ

PS. olen onnekas, että mulla on kotona myös kaksi pikkuystävää. Sellaisia, jotka ilostuttavat päivittäin monta kertaa. Kuvan herkkuihin kyseltiin ohjetta IG Storyn puolella. Cookie dough browniesien ohje löytyy täältä. Hieman kuopus sitä muokkasi oman näköisekseen, kuulemma. Äitinsä tyttö ;)


Kommentoi