maanantai 10. helmikuun 2020

Mun keittiö, mun säännöt

HELLUREI!

Enpäs muista ihan heti, koska viimeksi unenlaatu olisi ollut yli 90%. Jotenkin oli niin kotoisaa nukkua laskevan katon alla, tuulen puhinaa ja peltikaton pauketta kuunnellen. Tällä kertaa tuo karvainen (tai se karvaisempi) herrasmieskaveri ei ollut onneksi moksiskaan myräkästä. Joskus pienempänä läähätti yhden yön paukkuvan peltikaton takia. Hyvät unet luovat erinomaisen pohjan alkavalle viikolle.

Tänään lounasaikaan vatsan kurnintaan havahtuessani suuntasin työhuoneesta jääkaapille ja mietin, että mitä ihmettä sitä söisi. Illalla saapuu viikon ruokalähetys, joten hirveästi en ihan heti saanut päähäni lounasvaihtoehtoja. Kunnes muistin tuon yhden all time favoriten, nimittäin uppomunat. Meidän äiti oli mestari tekemään uppomunia ja kädestä pitäen mulle joskus opetti niitä tekemään. Mihin lie oppi kadonnut vuosien varrella, mutta voin kertoa, että tänään vuosien jälkeen moisia keitellessäni ei mennyt ihan niin kuin Strömsössä. Mulla oli loppujen lopuksi viisi uppomunakokelasta odottelemassa paistetun kasvishässäkän päälle pääsyä. Kolme niistä muistutti enemmänkin valkoista rihmastoa kuin uppomunaa. Yksi oli sellainen semi onnistunut liian kovalla keltuaisella ja yksi semi plus onnistunut.

Kuten kuvista huomaatte, niin nuo rihmastot eivät päässeet kuviin.  Itse asiassa tuntuu pahalta sanoa tämä, mutta ne joutuivat roskiin, sillä rihmasto oli niin pientä, että meni reikäkauhasta läpi. Huomasin yhtäkkiä kesken munien upotuksen kikattavani itsekseni. Vastoinkäymisistä huolimatta. Saatoin kikatuksen keskellä päästää myös muutaman hyvätahtoisen ärräpään.

Koska kyseessä on mun keittiö, on siellä myös mun säännötkin.

♥ keittiööni ei saa astua pahantuulisena
♥ keittiössäni saa ja pitää eläytyä tunteidensa vietäviksi
♥ stressi ei kuulu keittiööni
♥ keittiössäni noudatetaan soveltavan ruoanlaiton tieteenalaa
♥ jos itse pääkokki on syvällä työn touhussa, niin ei kannata tulla kyselemään olenko nähnyt hukassa olevia luistimia, terotinta tai collegehousuja, sillä vastaus on pääsääntöisesti ”en ole”, vaikka olisinkin
♥ työtasoja tulee pyyhkiä sitä mukaa, kun ne likastuvat
♥ likaiset astiat laitetaan suoraan astianpesukoneeseen ja jos kone on täynnä se tyhjätään
♥ mikäli jääkaapissa huomaa epämääräisen vastaan kävelevän ”asian” tulee se toimittaa jäteosaston haltuun
♥ vehnäjauhopurkkiin ei tule jättää desin mittaa odottamaan seuraavaa kertaa
♥ mikäli hunajapurkin laittaa alassuin kaappiin tulee olla varma, että korkki on kunnolla kiinni

Palatakseni noihin uppomuniin…onkohan sen pakko olla väkiviinaetikkaa, mitä veteen lorauttaa? Kun mulla oli vain valkoviinietikkaa. Josko tuo koostumus ei sen takia ollut ihan nappi. Jatkan harjoituksia, nyt kun onneksi kananmunien todettiinkin olevan terveellisiä ;)

IHANAA ALKANUTTA VIIKKOA TOIVOTELLEN,

PS. viime viikolla vinkkasin Gwynnien inspiroivasta ruokakirjasta, tänään vinkkausvuorossa kuvissa näkyvä Delicious Ella. Kirja, jossa ei myöskään ole liian kimurantteja reseptejä, vaan ne perustuvat tuoreisiin raaka-aineisiin ja hyvän mielen luomiseen.


Kommentoi