perjantai 20. joulukuun 2019

Mikä tekee joulun?

HEI HELLUREI!

Ja hei se ”tässä leppoisasti laskeudutaan lomamoodiin” ei himputti vie toteutunut tälläkään kertaa 😀 Oli vähän pieneksi jäänyttä suksea ja monoa ja niitä metsästettiin tänään. Jälleen kerran iso hatunnosto Pyörätaikureille. Tykkään, että varsinkin kasvavassa iässä olevat nuoret eivät tarvitse ihan joka kausi uusimman malliston lasketteluvermeitä, vaan ne voi hyvin ostaa käytettynä. Tamperelaisille vinkkinä tuo Pyörätaikurit Messukylässä, hyvittävät mukavasti vanhoistakin laskettelu- ja hiihtokamoista.

No mut hei, nyt on auto pakattu aamua varten ja kello laitettu soittamaan kukonlaulun aikaan. Silmät harittavat ja kroppa vaatii ehkä unta, mutta jotenkin sitä käy vielä ylikierroksilla. Yksi perheenjäsenkin pitää vielä noukkia nuorkalta kotiin myöhemmin. Mutta huomen aamulla, kun istun autoon tiedän sen tunteen valtaavan mielen; sen rauhallisen olotilan, kun tietää että seuraavan reilun viikon sähköpostissa on poissaoloviesti ja aamuisin ei tarvitse laittaa kelloa soittamaan.

Niin, mikä tekee joulun? Mulla joulun tekee kiireettömyys ja perheen kanssa oleilu. Se sisäinen rauha ja tietynlainen ”harras” tunnelma. En nyt tarkoita että kirkossa käytäisiin alvariinsa, mutta jouluaaton hartauden mukanaan tuoma hetkellinen hengellisyys kuuluu jouluun. Ja hei, nämähän ovat niitä asioita, joista ei sovi kiistellä. Se, mikä saa yhdellä joulun tuntumaan joululta voi olla toiselle ihan eri. Minä tykkään hiljaisuudesta ja rauhasta. Toinen tykkää menevämmästä joulusta ystävien kesken. Mulle riittää nuo kolme plus yksi karvainen. Kaikki tehköön joulusta omannäköisensä. Niin että on hyvä olla

Näin joulun aikaan varsinkin tulee jotenkin mietittyä sellaisia kilttejä tekoja ja ajatuksia. Tänä jouluna mun mielen päällä on ollut erilaisuuden suvaitseminen. Se, että ei niin kovin kritisoitaisi muiden tapoja elää ja toimia. Vaan arvostettaisiin ja kunnioitettaisiin sitä, että tehdään kaikki asiat eri tavalla.  Sitä, että  meillä on oikeus elää elämäämme niin kuin parhaaksi näemme. Ilman, että pitäisi pelätä, mitä muut ajattelevat.

Seuraavaksi onkin sitten kuulkaas luvassa jouluterveisiä tunturin juurelta. Tummansinisen tähtitaivaan alta. Kelohonkien keskeltä

TUNNELMALLISIN PERJANTAI-ILTATERKUIN,

 

 


2 Responses to “Mikä tekee joulun?”

  1. Amanda sanoo:

    Kiitos elämänmakuisesta blogistasi!Enkeleitä matkaanne kohti pohjoista! Siunattua joulunaikaa koko perheellenne!

    • Maria sanoo:

      Heippa Amanda

      ja voi lämmin kiitos sinulle ihanasta palautteestasi ❤️

      Ja kiitos oikein tunnelmallista joulun aikaa sinnekin ❤️

Kommentoi