torstai 31. lokakuun 2019

Suloisen ihana banaanileipä

…ja hei takuuvarma, voisin lisätä!

HELLOU HELLOU!

Mä en ole vielä tähän päivään mennessä oppinut mitoittamaan meidän klaanin banaanitarvetta oikein. Sillä joka ikinen viikko hedelmävadista löytyy yksi jos toinenkin mustunut banaani. Helpointahan on laittaa ne smoothieihin, mutta välillä pilkon reppanat myös pakkaseen. Jos oikein haluan antaa toisille luksuselämänkaaren, niin päästän banskut köllöttelemään banaanileivän päälle. Ne virkeimmät versiot. Ne jotka eivät ole enää köllöttelykelpoisia pääsevät makustamaan banaanileivän.

Tuomaan suloista ja jotenkin jopa lohtua tuovaa makua. Banaanileipä on yksi niistä leipomuksistani, jonka kohdalla sovellan joka ikinen kerta. Aika hyvin (välillä rankastakin) soveltamisesta huolimatta maku pysyy samana. Mä tykkään, että banaanileipä saa olla kosteaa ja mehevää. ID

Jaan teille nyt ohjeen tähän herkkuun. Tai lähinnä ohjenuoran, jota noudatan banaanileivän kanssa.

Banaanileipä

2-3 mustunutta banaania
2 kananmunaa
1-2 dl turkkilaista jugurttia / kermaviiliä
3-4 dl jauhoja
(mantelijauhoa, kaurajauhoa, vehnäjauhoja – joko yhtä näistä tai yhdistellen)
1 tl ruokasoodaa
1 tl leivinjauhetta
kardemummaa, kanelia, ripaus suolaa
nestettä (esim. kauramaitoa) niin paljon, että koostumuksesta tulee taikinaista
(loraus juoksevaa margariinia)

-sekoita kuivat aineet keskenään
-sekoita kaikki aineet blenderissä sekaisin
-kaada uunivuokaan
-paista uunin alatasolla 160 asteessa noin 55-60 minuuttia

Meillä tuollainen vuoka hupenee yleensä yhden illan aikana. On hyvää lämpimänä, mutta menee myös kylmänä. Mitä tummentuneemmat banaanit, sitä makeampaa banaanileivästä tulee. Itse en käytä siihen mitään muuta makeutusta kuin banaanit.

Näin Halloweenin aikaanhan sitä kuuluisi leipoa banaanikakun sijaan kurpitsakakkua. Tuo oli lempparini nro 1 Kanadan ajoilta. Pitkään aikaan ei ole tullut tehtyä perinteistä kurpitsakakkua, mutta paahdettua myskikurpitsakakkua voisi viikonloppuna harkita.

Nyt pienemmän kanssa lukemaan espanjan kokeisiin. Meitsin taannoisien Este Pais -opintojen taidoilla ei ihan nuo perfektit sun muut mene, mutta oppia ikä kaikki, eiks ni? 😉

TUNNELMALLISIN TORSTAITERKUIN,


Kommentoi