sunnuntai 07. heinäkuu 2019

Kotoisia juttuja

MOIKKAMOI

ja terkkuja Tampereelta! Huh, miten ihana onkaan olla kotona. Reissu oli ihana – koko perheen mielestä yksi ehdottomasti parhaista, mutta silti koti on aina koti. Kotiin oli senkin takia kiva tulla, että täällä odotti siisti koti ja tyytyväinen karvakorva. Otimme ekaa kertaa ikinä koiran hoitajan kotiin viikoksi. Tassuvahtien kautta meille tuli Tobyn seuraksi iki-ihana Peppi ja jos se on meistä kiinni, niin Peppi on tervetullut meille aina reissujen ajaksi. Hinnasta saa kotitalousvähennyksen, kun hoito tapahtuu omassa kodissa ja viikon hinnaksi jää sen jälkeen huomattavasti vähempi hinta kuin koirahoitoloissa konsanaan.

Eipäs olisi ihan heti uskonut, että Italia -viikon jälkeen tekee mieli spagettia :D Lapset haaveilivat vielä eilen lentokoneessa nakkikastikkeesta ja perunamuusista, mutta niin vain on jäänyt Italia -vaihde päälle, että päädyimme jälleen spagetti bologneseen. En ole viikkoon tehnyt ruokaa, joten omassa keittiössä hääräily tuntui kovin mielekkäälle. Kerroinkin, että meillä reissussa miehet kunnostautuivat ruoanlaitossa ja saatiin istua valmiiseen pöytään. Ruoanlaittoa oli ehkä himppusen jopa ikäväkin.

Ikävä on jo pyykinpesuakin ja yleensä kotiutumisen tässä vaiheessa pesukone linkoaa vimmatusti. Mutta ei nyt. Vaikka me ehdimme 40 minuutin vaihtoajalla Munchenissä jatkolennolle, niin laukut seilaavat vielä matkalla. Tänään ovat toivottavasti noudettavissa Pirkkalasta tai sitten huomenna tulevat kotiovelle saakka. Eipä tuolla laukuissa mitään tärkeää ole; meikittä voi huoletta olla seuraavat pari päivää ja hellevaatteillekaan ei ainakaan täällä Tampereen suunnassa ole käyttöä :)

Ensi viikolla jatketaan Italia juttujen kanssa, tehdään kierros tuolla villassamme, nautitaan San Gimignanon kauniista kaupungista ja lisäksi teidän kyselyiden pohjilta kirjoittelen vinkkipostausta. Saa laittaa vielä tulemaan kysymyksiä reissusta, niin vastailen sitten kaikkiin samassa postauksessa. Jottei jutut menisi ihan Italia-sektorille, niin toki ympätään väliin muutakin. Hirrrrmuinen mökki-ikävä saa odottaa taltuttamistaan ensi viikonloppuun asti. Mökkipostauksia on jälleen kyselty, joten viimeistään silloin niitä.

Arkiruokareseptejäkin on kyselty, joten ilomielin vietän lisää aikaa keittiössä. Se on selvä, että kuvissa olevalla pastakulholla mennään alkuviikko; 800 grammaa spagettia, 400 grammaa jaukkaria, kaksi purkkia basilica Muttia, mustapippuria, suolaa ja rutkasti parmesania – helppoa ja herkullista. Ja mikäli tuo kastike näyttää loppuvan kesken, niin jatketaan tarvittaessa pelkällä Muttilla.

Viikon loma rentoutti niin paljon, että seuraavat pari viikkoa töitä menevät heittämällä ennen vikaa parin viikon lomapätkää. Vaikkemme aiemmin ole olleet kesällä reissaajia (kiitos mökin), niin kyllä tuo maisemanvaihdos hyvää teki, sitä ei voi kieltää. Mies ääneen totesi, ettei ole kymmeneen vuoteen ollut yhtä rentoutunut. Voin yhtyä kyllä täysin tuohon samaan. Ehkä se oli se seura, toisaalta uudet maisemat. Kukkulat, joita näkyi silmän kantamattomiin. Olo oli kuin Liisalla ihmemaassa.

SULOISIN SUNNUNTAITERKUIN,


4 Responses to “Kotoisia juttuja”

 1. Avatar Suvi Maarit sanoo:

  Kotiin on aina ihana palata, olipa matka ollut miten onnistunut tahansa. Koti on kuitenkin se paras paikka maailmassa ❤ (arjensuklaasuukkoja.blogi.net)

  • Maria Maria sanoo:

   Heippa Suvi Maarit

   ja hei niin onkin :) Ei ole kodin voittanutta ja se on jännä juttu, että jo pari päivää muualla saa arvostamaan omia nurkkia entistä enemmän!

   Ihanaa alkanutta viikkoa ♥

 2. Avatar ida ihana sanoo:

  Me oltiin ekalla yhteisellä lomaviikolla Tukholmassa, ja musta kotiruoka ja kotona oleminen on vaan niin ihanaa aina lomalta palattua!:)
  Kiitos postauksesta, odottelen ilolla Italia-postauksia mmyös1:) Hyvää viikkoa <3
  Ida
  httup://www.lily.fi/blogit/kotona-kaupungissa

  • Maria Maria sanoo:

   Heissun Ida Ihana

   ja kiitos sinulle kommentistasi, jälleen ♥

   Koti on paras paikka maailmassa :) Juu, Italia -postauksia pukkaa…just laitoin eetteriin yhden ;)

   Ihanaa alkanutta viikkoa ♥

Kommentoi