torstai 04. heinäkuu 2019

Oivalluksia

HELLUREI!

Aluksi näytti siltä, että ukkospilvet jäävät tuonne kukkuloiden taakse, mutta niin vain pilvet pääsivät jostain raosta valtaamaan Massa & Cozzillen ilmatilan. Ukkosen ja rankkasateen onneksi jättivät sinne, mistä tulivatkin. Pieni ripsottelu tuossa hetki sitten oli, tehden ilmasta raikkaan. Eli oikein oiva hetki laittaa lomakuulumisia teille blogiin ennen iltaruokaa. Kiitos kaunis kaikista ihanista kommenteistanne ja viesteistänne; on niin kiva kuulla, että teitä kiinnostaa reissukuulumiset :) Vastaan jokaiseen, kunhan ehdin. Viimeistään sunnuntaina kotoa käsin.

Tämän loman aikana olen tehnyt jälleen muutaman oivalluksen:

Nähtävyydet, joissa on massoittain turisteja, eivät ole minua varten

Ehkä osansa on silläkin, että kun mittari kieppuu neljässäkympissä, niin mikään nähtävyys ei ole minua varten ;) Ainakaan isoissa kaupungeissa, asfaltin hohkassa. Silti olen suunnattoman kiitollinen, että sain nähdä Pisan kaltevan tornin, Sienan Piazza del Campon ja Firenzen Piazza del Duomon. Firenzeen pitää päästä vielä uudelleen, viikonloppumatkalle aikuisporukalla. Ihastuin sen pieniin katuihin ja tunnelmaan.

Pelkkä löhöloma ei ole minua varten

Siinä missä aiemmin makasin mieluusti 12 tuntia päivässä auringossa, kaipaan nykyään muutakin. Tällainen combo on just hyvä; osan päivästä altaalla ja osan tutustumassa paikkoihin. Tänään tuntui, että kroppa kaipaa hikitreeniä. Niin vedettiin kuusi kilometriä mennen tullen helteessä, ylämäkiä ja alamäkiä. Niin ihana tunne. Kaipaan aktiviteettiä, kaikella saralla. Toki vastapainona äänikirja ja x-asento. Kultainen keskitie tässäkin asiassa.

Lomalla on hyvä höllätä, kaikessa

En muista koska olisin syönyt näin paljon hiilareita. Vatsa pömpöttää ja iltaisin saa ihanasti unen päästä kiinni. Arjessa ei tule niin paljon syötyä pastaa tai leipää, mutta annas olla, kun kerrankin ollaan Italiassa: lasagnea, spagettia ja paahtoleipää kuluu. Ja hei tiedättekö, että jopa sokerin välttelemisestä olen laistanut. Eihän kukaan voi näitä gelatoja vastustaa :)

Postauksen kuvat ovat Toscanan hiljaisesta helmestä Luccasta. Suosittelen tuota kohdetta kaikille rauhaa rakastaville. Muurien keskellä olevassa kaupunginosassa ei törmää juuri autoihin tai muihin turisteihin. Ihana paikka, jossa riittää nähtävää vielä seuraavalle visiitille. Kapeita kujia ja kivijalkamyymälöitä. Ystävällisiä, hymyileviä ihmisiä.

Nyt grilli kuumaksi ja hamppareiden tekoon; yhtenä oivalluksena voisi olla myös se, että perinteistä pidetään kiinni. Niin tänäänkin, 4th of Julyna. Nämä kaksi aikoinaan Amerikkaan lähtenyttä ja Amerikan yhdistämää pitää huolen siitä. Tai siitäkin. Meillä on miehet kunnostautuneet ruoanlaitossa lomalla ja omalle vastuulleni on lähinnä jäänyt seuranpitäminen ja tomaatin pilkkominen. Ei paha? :) Lomailua kaikessa suhteessa 

TORSTAITERKKUSIN,

 


2 Responses to “Oivalluksia”

 1. Avatar Suvi Maarit sanoo:

  Ihania lomakuvia ❤ mukavaa reissun jatkoa teille (arjensuklaasuukkoja.blogi.net)

  • Maria Maria sanoo:

   Heippa Suvi Maarit

   ja kiitos kaunis ♥

   Täällä ollaan eilen illalla kotiuduttu – vastaukset kommentteihin vähän laahaa :) Ihana olla kotona, vaikka reissukin oli ihana!

   Suloista sunnuntaita ♥

Kommentoi