keskiviikko 12. kesäkuu 2019

Kesäsuunnitelmia

HEI HELLUREI

ja vitsit, että tunsin eilen kuulkaas pienen syyllisyyden piston illalla; kun on tottunut tekemään joka päivä postauksen, niin nuo postauksettomat päivät tuntuvat siltä, että rotjailisin. Kunnes käänsin asian niin, että te lukijatkin kesällä nautitte kesästä toivottavasti muualla kuin mobiililaitteiden ja tietokoneiden äärellä. Eli tuskin blogipostauksille on edes tilausta niin usein :) Itse olen nauttinut kesästä nyt kahtena iltana rangella. Kipinä tuohon rakkaaseen harrastukseen on syttynyt monien vuosien jälkeen.

Kesäsuunnitelmiin kuuluu ehdottomasti valkoisen pallon rei’ittämistä ja sitä myötä kävelyä, kävelyä ja kävelyä. Suomen luonnosta  nauttimista ja koko perheen kesken harrastamista. Sen lisäksi muutamia suunnitelmia olemme kesälle tehneet. Vaikka mökkeily tulee olemaan kesän kohokohta, niin kesään mahtuu myös toinen kohokohta eli rakkaiden ystävien kanssa reissu ulkomaille. Koska tuo ulkomaanreissu ja henkiin herätetty harrastus tekevät melkoisen loven lompakkoon, tulevat muut kesäriennot olemaan sellaisia lompakkoystävällisiä.

Yhdelle kaupunkipäivälle lomalla olemme miehen kanssa suunnitelleet ”Turistina Tampereella” -päivää. Hävettää oikein myöntää, mutta jos multa kysyttäisiin, että mitkä ovat niitä must see -juttuja täällä kauniissa kotikaupungissani, niin Pyynikin ja Pispalanharjun jälkeen menisi sormi suuhun :D Joten ajattelimme tehdä kävellen sellaisen museo/nähtävyyskierroksen. Tämä ajoittunee perjantaipäiviin, sillä huomasin että esimerkiksi Vapriikkiin, Tampereen taidemuseoon ja Muumimuseoon pääsee perjantai-iltapäivisin ilmaiseksi.

Sen lisäksi haluan käydä samanlaisen kierroksen museoihin tutustumisen ohessa kuin mitä kutosluokalla käytiin; eli kaikki nuo Tampereen ihanat patsaat läpi. Tai noh, ainakin ne mitä matkan varrelle osuu. Käydä ihastelemassa Hugo Simbergin taiteellisia maalauksia Tuomiokirkossa ja Arboretumin kukkaloistoa. Näihin ”Hävettää sanoa, mutta…” -juttuihin kuuluu myös Ahlmannilla käyminen. Nimittäin en ole koskaan sielläkään käynyt. Uskon, että tuon päivän jälkeen silmäni avautuvat viimeistään sille, että ihan läheltä voi löytyä tosi kivoja ja mielenkiintoisia juttuja.

Yksi mielenkiintoinen kohde jota voin lapsiperheille (ja miksei ihan aikuisillekin) suositella on Kiviniityn kotieläinpuisto. Siitä, kun olemme siellä viimeksi käyneet on kulunut aikaa neljä vuotta, mutta olen kuullut että se on edelleen kiva kohde. Grillattavaa mukaan, joten lounas hoituu paikan päällä ja siitä saa myös kivan aktiviteetin lapsille. Täältä löytyy muuten postausta Kiviniitystä sekä muista kivoista kesätekemisvinkeistä, joita silloin sain teiltä lukijoilta. En nyt lähtenyt tarkistelemaan ovatko nuo kaikki tekemiset vielä mahdollisia, mutta kantsii tsekata :)

Lisäksi mökin vierestä löytyy luontoa kauneimmillaan; joku nätti päivä puetaan lenkkarit jalkaan, laitetaan Tobylle viiden metrin hihna, pakataan reppuun eväät ja lähdetään patikoimaan päiväksi tuonne Seitsemiseen. Koska tänä päivänä elämä keskittyykin pääosin kaupunkiin, niin mun mielestä on ihanaa viedä lapsia luontoon aina kun mahdollista. Siinä samalla toki opettaa sitä, miten luontoa kohdellaan.

Kesäsuunnitelmien ykkösenä on kuitenkin suunnittelemattomuus. Se, että mennään virran mukana. Elokuusta toukokuuhun mennään aikataulutetusti, niin nämä pari kuukautta nautitaan kokolailla aikatauluttomuudesta silloin kun se mahdollista on. Edes tuo golfharrastus ei saa mennä niin hulluksi kuin taannoin; silloin äidin kanssa meillä oli yleensä tiiaika kuudelta aamulla ja jos pelattiin kaksi kierrosta päivään, niin lopeteltiin toinen kierros silloin kun aurinko kävi laskemaan. Päivän kuumin hetki oltiin kotosalla ja yöllä käytiin kotona nukkumassa ja taas mentiin :)

Kesäsuunnitelmiin kuuluu myös Tampereen kauniiden torien lounasanneista nauttiminen. Eilen lounastettiin alarannassa salaatilla ja miten ihana olikaan seurata kesäihmisiä. Hymyjä, jäätelöpartoja ja sirittäviä silmiä. Millaisia kesäsuunnitelmia teillä on? 

KESÄISIN KESKIVIIKKOTERKUIN,

PS. hei nuo alppiruusut pianon päällä; tuo alennuksesta ostamani alppiruusupuska kukkii niin kauniisti ja runsaasti, että siitä riittää sisälle asti iloa! Oman pihan syreenissä on myös kukkia, mutta niistä en sitä yhtä ja ainutta vartta raaskinut sisään napsaista :)


6 Responses to “Kesäsuunnitelmia”

 1. Kay sanoo:

  Meille tulee juhannuksen jälkeen pentu eli Islalle pikkusisko ❤️ Joten kesän suunnitelmat on aika pitkälti siinä 🙈 Mutta varmasti ollaan mökillä, käydään kaupungilla ihmettelemässä menoa ja vieraillaan koirakavereilla 😍

  • Maria Maria sanoo:

   Oi ei, ihanaa!!! ♥♥♥

   Onnea uudesta pennusta jo etukäteen! Vitsit, tämä ei tehnyt kyllä mun hauvavauvakuumeelle hyvää :D
   Pikkuisen ehdolla menette siis tämän kesän – kuulostaa niin hyvälle suunnitelmalle ♥

   Keskiviikkoterkkuja sinne ♥

 2. Sanna sanoo:

  Itse tykkään myös,mennä kesällä silloin kun siltä tuntuu,ilman mitään aikatauluja:)Meillä mökkeilyä tietenkin huomenna lähdetään,jihuu!
  Kesään kuuluu myös Hanko ja Helsinki päivät,sukulaisissa käynti maalla.Tallinnassa pitäisi piipahtaa myös pitkästä aikaa…
  Pienempi terassi pitäisi myös uusia ja yleensä teemme pikku hotellireissun jonnekkin.Varmaan turkuun tällä kertaa:)
  Mies harrasta ratamoottoripyöräilyä ja osti toisen matkapyörätyyppisen, johon madame voi myöskin kivuta kyytiin.Vähän olen jo kyydissä ollutkin:)Eli niiltä tiimoin…ja lepoa ja ruokaa:)

  • Maria Maria sanoo:

   Heippa Sanna

   ja hei ihanaa; te pääsette huomenna möksälle ♥♥♥

   Kesäinen Hanko ja Helsinki kuulostaa muuten ihan älyttömän hyviltä myös! En ole Hangossa käynyt varmasti yli 30 vuoteen. Pitäisi korjata tilanne :)

   Kerrassaan kivoja suunnitelmia teillä ja kuulostaa siltä, että ei tule tylsää kesällä :D Fiilispohjalta kun tekee, niin ei tule kesäressiäkään!

   Torstaiterkkuja sinne ♥

 3. -A- sanoo:

  Kivoja kesäsuunnitelmia ja paljon erilaista laidasta laitaan. :) Ja aina ei tarvitse niin kauhean kauas lähteä, että löytyy jotain hauskaa ja mielenkiintoista. Tänäkin kesänä tulemme Suomeen (ihanaa toki aina tullakin <3) ja sukulaisia alkaakin olla jo hirmuikävä. Sitten on Suomireissun jälkeen yksi pienempi reissu tiedossa perheen kesken. :) Viime kesänä kävin varmasti muutaman kerran rangella ja toissakesänä tuli kierrettyä kerran 9 ja yhden kerran 18 reikää. Eli ei ole tullut nyt tahkottua pikkuista valkoista palloa. Green cardin suoritin varmasti kesällä 2004 (?). Pitäisi nyt lasten kasvettua ottaa itselleen enemmän aikaan ja lähteä kierrokselle. Kotona, kun sattuu asumaan vielä yksi hyvä golfarikin ja en siis tarkoita itseäni, ja ottaisi hänet mukaan. ;) Mukavaa loppuviikkoa sinulle Maria, aurinkoa, aurinkoa!

  • Maria Maria sanoo:

   Moikka A

   ja hei kiitos ♥

   Teidän suunnitelmat kuulostavat myös varsin ihanille :) Suomeen tulo kesäisin on varmasti yksi vuoden odotetuimpia kohokohtia!

   Lasten kasvaminen muuten auttaa tuotakin harrastusta; en ihan heti pienten lasten kanssa näkisi itseäni ainakaan montaa kertaa viikossa heiluttelemassa golfmailaa :D Mutta se on kyllä ihana harrastus kaikin puolin; saa liikuntaa, näkee luontoa, sosiaalistuu vähintään neljän tunnin ajan ja pitää hillitä hermonsa, ettei maila lennä ;)

   Kiitos ja ihanan aurinkoista loppuviikkoa sinnekin ♥

Kommentoi