lauantai 06. kesäkuun 2015

Kesälomatekemistä lasten kanssa

0IMG_7925 0IMG_7912 0IMG_79060IMG_7895 0IMG_7904 0IMG_7903

HEISSULIVEISSULI,

ajastettuna vähän juttua kesälomatekemisistä. Ajattelin vinkata teille muutaman vaihtoehdon, mutta olisi myös kiva tietää, että minkälaista puuhaa teillä keksitään lasten kanssa kesälomille? Varsinkin nyt, kun lapset ovat jo ylittäneet Titi-Nalle- ja Herra Hakkaraisiän, niin tuntuu että välillä on vähän vaikea keksiä tekemistä. Yksi, mikä kiehtoo aina on huvipuistot. Linnanmälle teemme sen perinteisen kesäpäiväreissun ja Särkänniemeen myös. Heurekaa pohdimme parin vuoden tauon jälkeen jollekin sadepäivälle. Se on taivaan tosi, että ihan hirmuisen paljon rahaa kesälomatekemisiin saisi kulumaan. Sen takia niitä ei hirveästi viitsi edes lomalle haalia. Onneksi meillä lapset eivät edes edellytä sen kummempaa karnevaalitoimintaa kesälomille. Ehkä se on enemmänkin meidän vanhempien pään sisäinen juttu, että jotain kivaa olisi tehtävä :) Noh, se kivahan on useimmiten lasten mielestä ihan vain piknik lähipuistoon tai retki uimarannalle.  Pienillä, arjesta poikkeavilla jutuilla, saa tehtyä niitä kesälomaelämyksiä lapsille. Tärkeintä taitaa kuulkaas olla se, että me ruuhkavuosien kourissa kamppailevat höyrypäävanhemmat olemme kesälomalla läsnä. Pystymme irtautumaan niistä työjutuista ja viettämään sitä aikaa oikein urakalla lasten kanssa. Ilman sähköposteihin tai puhelimiin vastaamisia.

Vanhana heppatyttönä rakastan kotieläinpuistoja. Tässä meidän lähellä on Kiviniityn Kotieläinpuisto, josta ylläolevat kuvatkin ovat. Tosin parin vuoden takaa. 3.6.2013 näköjään oli sitten vähän kesäisemmät kelit :D Sisäänpääsy ei ollut järin päätähuimaava ja lisäksi erikseen ei tarvinnut maksaa pomppulinnoista sun muista vaan ne sisältyivät hintaan. Grillauspaikkoja oli ripoteltu sinne sun tänne ja omat eväät maistuivat taivaalliselle. Suosittelen siis tuota paikkaa! Pari vuotta sitten tein postauksen aiheesta ja jaetaanpas tässä nyt muutama vinkki tuon Kiviniityn lisäksi, joita silloin teiltä ihanilta lukijoilta sain aiheeseen liittyen:

Koivuniemen Herra, Merikarvia
Pirttikallion kotieläinpiha, Ylöjärvi
Toivosen Eläinpuisto, Kälviä
Hennolan kotieläintila, Vihti
Strutsitila, Pälkäne

Muistan viettäneeni omista lapsuuteni kesälomista suurimman osan maalla maalla mummulassa. Eläinten keskellä. Vähän isompana kesät kuluivat talleilla. Hevosen lantaa luoden. Ratsastusleireillä. Mä olen niin vahvasti sitä mieltä, että eläinten kanssa touhutessaan lapsi voi hyvin. Harmillisesti meillä on molemmat lapset sen verran allergisia, että esimerkiksi koiraa tai kissaa emme omaan kotiin voisi ottaa. Mitään sen kummempia allergiaoireita ei kumminkaan esimerkiksi tuolla Kiviniityssä tullut, mutta saipahan pienempi kerran parin minuutin poniajelusta jo ihan hirveän aivastelukohtauksen.

Näistä isommista eläintarhoista tykätään Korkeasaaresta ja Ähtäristä. Siitä on pari vuotta aikaa, kun molemmissa viimeksi ollaan oltu, joten ainakin toinen olisi kiva ottaa ohjelmistoon tänä vuonna. Ilmaisista tekemisistä (piknikkien ja uintireissujen lisäksi) suosittelen kansallispuistoja. Niitä meidän maassamme kuitenkin riittää. Metsässä sielu lepää. Mökiltä parin kilometrin päässä on Seitsemisen kansallispuisto ja siellä olemme tehneet aiempina kesinä lasten kävelymatkoihin sopivia retkiä. Ottaneet eväät mukaan ja paistaneet makkarat. Silitelleet lampaita ja nauttineet luonnosta.

Muuten kesällä vain nautitaan siitä yhdessäolosta. Ilman aikatauluja ja kiirettä. Niin, kesälomaan on enää 20 työpäivää.
Nopsaa se sieltä tulee (positiivisesti ajatellen ;)!

LEPPOISAA LAUANTAITA IHANAT!

alle

PS. pakko vielä kertoa, kun juttelimme lasten kanssa ohjelmasta tälle kesälle, niin molemmat toivoivat laivalle menoa. Ajateltiin, että ookoo, siitä onkin pari vuotta kun ollaan laivalla käyty ja kesäinen Tukholma on vallan ihana. Pian kuitenkin toinen natiainen kysyi toiselta, että eikös niiltä laivoilta saa sitä Victoria’s Secrettiä? Que?!? Mun pienet pilttiposket. Noh, nuo vartalovoiteet taitavat olla piempienkin tyttöjen mielestä ihania :)


9 Responses to “Kesälomatekemistä lasten kanssa”

 1. Avatar Niina sanoo:

  Eläinpuistot ja kansallispuistot ovat kyllä hyviä vaihtoehtoja! Korkeasaaren reissu on kiva tehdä aikuistenkin kanssa, mutta kyllä lasten kanssa ihmettely on monin verroin antoisampaa :) ja hauska tuo pienet Victoria’s Secret intoilijat. Onhan heidän tuubit ja purkit ihanan värikkäitä :)

  • Maria Maria sanoo:

   Moikka Niina,

   no sepäs se; aikuistenkin kesken viihtyy eläinpuistoissa ja kansallispuistoissa :)

   Hih, no onhan ne tuubit ihania, mutta en voi käsittää mistä tuollaiset pikkunatiaiset ovat kuulleet VS:n tuotteista :D

   Ihanaa alkanutta viikkoa <3

 2. Avatar Nanna sanoo:

  :))) pakko nauraa ääneen tuota sun laiva kommenttia! Victorias Secret on täällä meidänkin tytöillä on SE juttu. Ja laivalle mennään, juhannuksen jälkeisenä vkonloppna. Vartalospraytä ja meikkipusseja shoppailemaan..ettei vaan törmättäis ;)

  Mökki on myös meidän muksujen lempipaikkoja. Oma pikku järvi, siellä polskitaan aamusta iltaan :) mennään tukat pörröllä koko pvä ja kerran mökkireissulla mennään Mikkelin torille lörtsyille ja muikuille!

  Yhdessäoloa, kiireettömyyttä, herkuttelua. Aika pitkälle näillä eväin menee meidän perheen loma. Sekä tietty tulevana maanantaina mennään Särkänniemeen pyörähtämään, tytöt ihan ekaa kertaa :)

  • Maria Maria sanoo:

   Heissuliveissuli :)

   Pitäisköhän sitä itsekin innostua Victoria’s Secretin tuotteista? Vois sitten lainata lapsilta ;))))

   Lörtsyt ja muikut kuulostaa kuule ihanalta -meillä vastaavia ovat munkit ja mustamakkara :D

   Just sellaista se on, niin ihanaa! Onneks oli hyvä keli tänään ettekä kastuneet (ellette olleet vielä illallakin siellä) :)

   Terkkuleita sinne <3

 3. Avatar Ansku sanoo:

  Hihii! Äkkiä ne lapset hokaa nää trendimerkit :D

  • Maria Maria sanoo:

   No eikös?! Saas nähdä, mihin me vielä noiden kanssa joudutaan…vararikkoon, jos ei muualle ;D

   Ihanaa alkanutta viikkoa Ansku <3

 4. Avatar Miia sanoo:

  Lasten toiveet ovat yleensä liikuttavat yksinkertaisia. Ja kyllä se kiireetön yhdessä olo taitaa lapsille olevan kaikista parasta. Meillä lapset odottavat sitä, että mennään yhdessä hotelliin yöksi. Uimista, mökkeilyä, pieniä päiväretkiä, niillä pääsee jo lomamoodiin aikuinenkin. Kahden pojan äitinä meillä tämän kesän retkikohteena on panssarimuseo Parolassa :)

  • Maria Maria sanoo:

   Heippa Miia,
   no just niin – ei sitä tarvitse kuuta taivaalta lapsille järjestää. Oma kiireetön läsnäolo riittää :)

   Meilläkin muuten lapset toivoivat tuota hotelliyötä. Eiköhän sellainen jostain kehitellä!

   Ihanaa kesää teille <3

 5. […] mukaan, joten lounas hoituu paikan päällä ja siitä saa myös kivan aktiviteetin lapsille. Täältä löytyy muuten postausta Kiviniitystä sekä muista kivoista kesätekemisvinkeistä, joita silloin […]

Kommentoi