sunnuntai 13. tammikuu 2019

Hempeä sunnuntaikoti

HEISSUN IHANAT!

Tiedättekö sen positiivisen kierteen, jonka saa hyvistä yöunista? Se, mikä kumuloituu kumuloitumistaan ja eskaloituu joskus vähän suuremmaksi. Tänään oli tarkoitus vain vähän ojennella olkkarin tyynyjä ja keräillä koiran leluja lattialta. Kunnes yhtäkkiä kämppä oli täynnä tohinaa; tytöt levittivät keittiön laatikoiden sisällöt työtasoille, imuroivat laatikoita ja tarkastivat päiväyksiä pussista. Kate Mossin muuton myötä olkkarin iso seinä oli ollut autio jo liki viikon. Mielessäni olin mallaillut siihen tauluja, mutta tullut tulokseen, että kaipaisi yhden isomman grafiikan pienempien seuraksi. Koska tähän hätään ei isompia grafiikkateoksia ollut saatavilla, niin taulukollaasi jäi toteuttamatta.

Sen sijaan tuo ikivanha peilimme pääsi sohvan yläpuolelle. Samainen peilihän on tottunut olemaan täällä olohuoneessa parin vuoden ajan aiemminkin; oli mummun senkin päällä vastakaisella seinällä :) Myös äiskän ja iskän jäämistöstä meille jäänyt yhteisomistuspatsas (veljen kanssa) pääsi tuonne samaan vanhaan nurkkaan, missä hän on tottunut olemaankin. Lampun loisteessa. 

Parasta sisustamisessa on se, että saa niillä samoilla vanhoilla tekstiileillä ja esineillä muutettua helposti ilmettä. Ei todellakaan tarvitse aina ostaa uutta. Iloissani olen lukenut monestakin blogista, että tämän vuoden teemana on karsiminen ja ostolakko. Tuntuu, että kulutusjuhla on jossain määrin onneksi hiipumassa. Samoin itselläni tämän vuoden kantavana ajatuksena on se, että en ostaisi mitään turhaa. Eli kyllä, ne ihanat heräteostokset, jotka piristävät harmaimmankin päivän ovat kaputt. Ilo täytyy tulla jostain muualta kuin ostamisesta. Hyvinvointiin liittyvät ostokset olen sallinut itselleni, kuten eilisiltä messuilta ostamani pilatespallo. Mutta kaikki muihin kuin urheiluvaatteisiin ja hyvinvointiin liittyvät hankinnat pyrin pitämään minimissä.

Lähti vähän aiheet taas rönsyilemään, joten palataan otsikon mukaiseen aiheeseen :) Siinä missä joulukotimme ei ollut nähnytkään hempeitä sävyjä, kävi hempeiden sävyjen tuominen olkkariin käden käänteessä; ruokahuoneessa säilytyksessä olleet kaksi tyynyä, hempeät tulppaanit ja yksi hempeän värinen kynttilä toi jo sitä kaivattua kevätfiilistä. Hups, sanoinko mä sen ääneen? Mies pudisteli tuossa aiemmin päätään mun ”kevätfiilikselle” ja totesi miehiseen tyyliinsä hyvin suorasukaisesti, että ”Nyt on talvi.” :D

Näinhän se on, mutta kai sitä talvellakin voi olla edes hitusen kevätfiilistä. Parina päivänä linnutkin on jo sirkuttaneet kovin ja olen ihan varma, että aurinko lämmitti kävelyllä selkää. Ainakin hitusen. Nyt kohti muita hempeitä sunnuntaipuuhia pikaisen pilateksen voimin.  Hei, ette muuten ikinä arvaa minkä värinen se ostamani pilatespallo on? Jep, hempeän pinkki. Tietysti ❤ 

SULOISIN SUNNUNTAITERKUIN,


14 Responses to “Hempeä sunnuntaikoti”

 1. Susa sanoo:

  Ihanalta näyttää! Peili sopii paikalleen loistavasti ja toistaa ihanasti ikkunasta tulevaa valoa. Mä myös päätin perjantaina työpäivän jälkeen, että nyt on kevät! 😂 Hetkellisen pyörremyrskyn jälkeen oli illalla ihana köllötellä sohvalla karsitussa olohuoneessa. Myös ulkoilu viikonlopun ihanassa vaikkakin vielä talvisessa säässä on saanut niin hyvälle tuulelle, että ehkä sitä kevättä jaksaa vielä tovin odotella.
  PilatespAllo!! 😂😂 Luin pilatespullo ja mietin mikä ihme tekee treenijuomapullosta just pilatespullon! 😂

  • Maria Maria sanoo:

   Heippa Susa

   ja voi kiitos ♥

   Se muuten on juurikin ihana peileissä, että ne (sopivasti sijoitettuna) moninkertaistavat valon!
   Ihanaa, että sullakin on alkanut kevät :) Se on just näin, että kun on kevättä rinnassa, niin talvi tuntuu paljon mielekkäämmälle.

   Hihii, pilatespullo…se oliskin :D Kaikkeehan sitä on nykyaikana keksitty, niin en ihmettele, ettei tuollaista jo olisi keksitty ;)

   Ihanaa sunnuntai-iltaa ja alkavaa viikkoa ♥

 2. Marjo sanoo:

  Hei, talven selkä taittuu oikeastikin Heikin päivänä eli 19.1. joka on ensi lauantai! Kyllä tässä ollaan menossa vääjäämättä kohti kevättä, päiväkin pitenee meillä keskisessä Suomessa viiden, jopa kuuden minuutin päivävauhdilla :)

  • Maria Maria sanoo:

   Moikka Marjo

   ja hei kiitos tästä tiedosta ♥ Voin sanoa miehelle, että viikon päästä on virallisesti kevät :D

   Se on muuten huimaa, miten tuo päivä piteneekin. Ja aurinkoisina päivinä on neljän jälkeen vielä aivan valoisaa :) Kyllä se sieltä tulee!
   Mutta nautitaan sitä ennen talvesta. Tästä on tullut yksi suosikkivuodenajoistani.

   Ihanaista sunnuntai-iltaa ja alkavaa viikkoa ♥

 3. Johanna sanoo:

  Heips,
  Kyllä minulla on ihan kautta aikain kevätfiilikset alkaneet tammikuusta kun vuosi on vaihtunut ja päivät pitenevät hetki hetkeltä – vaikka olisikin talvi ;) Ja tuo auringonpaiste, joka on meitä hellinyt viime päivinä, ei kertakaikkiaan voi tulla muuta kuin kevätfiilis. Kivasti olet saanut muutamilla pienillä jutuilla kotiinne hempeää keväistä tunnelmaa. Minä olen tehnyt ihan samanlaisia juttuja ja tulppaaneja, niitä pitää olla koko ajan maljakoissa. Optimisti on aina optimisti!!!
  Nautitaan joka päivästä 💖
  Terkuin, Johanna

  • Maria Maria sanoo:

   Heippa Johanna

   ja juurikin näin, heti vuodenvaihteen jälkeen sitä sisäisesti siirtää kellon jo kohti kevättä :) Ja mikäs tässä kevättä odotellessa, kun tosiaan luonto on laittanut parastaan. Niin kauniita nuo aurinkoiset päivät!

   Kiitos, tulppaanit tekevät ihmeitä ♥ Kevättä rinnassa vissiin niilläkin ;)

   Nautitaan ja hei ihanaa sunnuntai-iltaa ja alkavaa viikkoa ♥

 4. Tiina sanoo:

  Ihanan karsittua ja seesteistä, vaalealla kevättä kohti!

  • Maria Maria sanoo:

   Moikka Tiina

   ja hei kiitos ♥ Mä tykkään myös tästä hieman pelkistetymmästä ilmeestä :) Se on jännä, miten sitä on sisustuksessakin ne tietyt lainalaisuudet; syksyllä haluaa rakentaa pesää vilttien, kynttilöiden sun muiden kanssa ja heti joulun jälkeen ne kaikki ylimääräiset pesämateriaalit haluaa heivata kaapin perukoille.

   Ihanaista sunnuntai-iltaa ja alkavaa viikkoa ♥

 5. Riina sanoo:

  Talitintin laulu kuultu kahteen kertaan ja päivä selkeästi pidempi kuin ennen joulua; kevät tulee :)

  • Maria Maria sanoo:

   Heippa Riina

   ja voi kun mäkin tunnistaisin, mitkä linnut siellä sirkuttelee. Täytyy kaivaa jostain lasten sellainen lintukirja, jossa on äänet :D Mä olen niin armottoman huono tunnistamaan lintuja äänen perusteella. Ihanaa, kevät tulee :)

   Kivaa sunnuntai-iltaa ja ihanaa alkavaa viikkoa ♥

 6. Sari Riekkola sanoo:

  Kaunista ja seesteistä, nuista teidän sohvista tykkään paljon.
  Peili sopii paikalleen ja hyvin natsaa tuon pikkulampun kanssa.
  Tulppaanit tuovat kyllä kevään.
  Täälläkin karsittu tavaraa ja selkeyttä haluan nyt.
  Ihanaa, kun päivä on jo pidennyt, kevättä kohti!

  Iloa viikkoosi ihana <3

  • Maria Maria sanoo:

   Moikka Sari

   ja kiitos paljon ♥ Olkkarin ilme keveni huomattavasti tuon peilin myötä :)

   Tiedätkö, että nuo sohvat ovat nyt reilu kahdeksan vuotta vanhat ja mäkin tykkään niistä edelleen! Hintalaatusuhteeltaan erinomaiset. Silloin muistaakseni maksettiin vähän vajaa 300,00 euroa / sohva Ikeasta :) Välillä pestään päällisiä, mutta menee pesemättäkin, kun peittää koiran likatassujäljet vilteillä.

   Kevätmieli saa kyllä sellaisen karsintavimman aikaan, että oksat pois :)

   Ihanaa alkanutta viikkoa sinne ♥

 7. Viivi sanoo:

  Täällä kyllä on yksi ihan talvifiiliksissä. Ihana, kun lunta tuiskaa, pakkanen nurkissa paukkaa ja hiihtoladut kutsuvat. Vielä en haikaile kevättä. Toki tulppaaniaika on tullut ja koti selkiytynyt joulukoristuksista. Vielä sisustukseen kuuluvat turkikset, viltit ja lumipallokynttilät. Minusta alkuvuodesta tulee pitkä, jos nyt jo haikailen kevättä. Kyllä se sieltä tulee, mutta ei vielä. Nautitaan toki pidentyneestä valon määrästä.

  • Maria Maria sanoo:

   Moikku Viivi,

   juu, siis kyllä minäkin rakastan talvea; lunta, hiihtoa ja pakkasia :) Mutta tämä tammikuu on ollut niin ihanan aurinkoinen, että kevättä on kieltämättä rinnassa ♥ Kyllä se kevät tulee ja todentotta ei tarvitse tulla vielä muutamaan kuukauteen! Eikös ne niin sano, että maaliskuu jo maata näyttää? ;)

   Nautitaan ja hei ihanaa alkanutta viikkoa ♥

Kommentoi