maanantai 31. joulukuu 2018

Vuosi vaihtuu, mikä muuttuu?

IHANAA VUODEN VIIMEISEN PÄIVÄN AAMUA!

En voi uskoa, että tämä vuosi taputellaan pian pakettiin. Yleensä tässä vaiheessa vuotta ajatukseni ovat olleet varsin analyyttisia. Tehneet ikäänkuin elämän tilinpäätöstä. Raksuttaneet menemään niin maan peijakkaasti, että jos pääni olisi ollut printteri, niin se olisi sauhuten suoltanut kaavioita ja käppyröitä. Hetken jo huolestuin, kun tänä vuonna niin ei ole. Vuosi lopetetaan ja aloitetaan samoissa merkeissä. Pian päättyvä vuosi on ollut pitkästä aikaa sellainen tasaisen ihana. Jonkun mielestä ehkä tylsä, mutta omasta mielestäni ihanan tylsä. En kaipaa vuoristorataseikkailuja, niitä liian jyrkkiä alamäkiä ja ylämäkiä. Vaan tykkään ihan tästä elämästä ilman suuria muutoksia.

Tasapaksu elämä on turvallista ja aina sanotaan, että pitäisi mennä pois mukavuusalueeltaan. Ei siitä ole kuin kolme-neljä vuotta kun itsekin vannoin elämän olevan mielenkiintoisempaa, kun poistuu mukavuusalueeltaan. Mutta senkin voi tehdä ihan pienesti. Ei tarvita mitään benjihyppyjä tai lomamatkaa Fidzille sukeltelemaan.

Jo pari vuotta kantava voimani on ollut lempeys. Ja sillä jatkan ensi vuonnakin. Pyrin olemaan lempeä itseäni ja muita kohtaan. Olen hyötynyt tuosta ajatusmallista ihan älyttömän paljon. Siitä, että tässä liian kunnianhimoisessa maailmassa ei tarvitse itse olla kunnianhimoinen, jos ei halua. Riittää, että olen tyytyväinen omiin saavutuksiini. En tarvitse pystejä, pokaaleita tai kunniamainintoja. Pyrin elämään niin, että mulla ja lähipiirilläni on hyvä olla. Panostamaan hyvinvointiin ja terveyteen. 

Neljä tammikuuta on kulunut tipattomasti, niin tämä tulevakin tammikuu. Kolme tammikuuta on kulunut valkoista sokeria vältellen, niin tämäkin tammikuu. Kertaakaan en ole lipsunut, mutta lempeästi senkin antaisin itselleni anteeksi. Se tajuttoman hyvä olo, joka valkoisen sokerin jättämisestä ja muunkin höttöruoan välttämisestä tulee, on kaiken sen arvoista. Mutta eipä tuossakaan hirmuisesti ole muutosta siihen arkeen, johon olen tottunut. Eli ei varsinaisesti voi puhua uuden vuoden lupauksista. Vaan pienestä ryhtiliikkeestä wiener nougatien ja minttukaakaon jälkeen ;)

Vuosi vaihtuu, no mikä sitten muuttuu? Ehkä suurin muutos on se, että pitää opetella taas päiväyksessä tuo 2019 vuoden 2018 sijaan. Suurimpiin muutoksiin tulevana vuonna kuuluu myös se, että täytän loppukesästä 44 vuotta. Ja edelleen, elän elämäni parhaita aikoja. Vanheneminen ei pelota. Se, että aika tuntuu kuluvan hurjan nopeasti, pistää hiukkasen puntin tutisemaan. Mutta kun osaa ottaa elämästä joka päivä ja joka hetki kaiken irti, ei tuota ajankuluakaan tarvitse turhaan taivastella :)IDID

Mitä blogiin tulee, niin aina välillä mietin, että pitäisi repäistä ja muuttaa bloginkin suhteen asioita. Mutta hei, ehkä tämä blogi elää niin sidoksissa omaan elämääni, että niitä muutoksia tulee pikkuhiljaa, huomaamatta. Jos ei omassa elämässäni mikään muutu, niin en koe tarvetta alkaa blogissakaan suureellisia muutoksia tekemään. Ehkä voisin alkuvuonna panostaa taas enemmän ruokaresepteihin. Sellaisiin helppoihin ja terveellisiin. Jossain vaiheessa harkitsin jo ruokabloggaajaksi siirtymistä, mutta koska tykkään höpötellä teidän ihanien kanssa kaikesta maan ja taivaan välillä, niin eiköhän me jatketa tällä samalla vanhalla mallilla. If it ain’t broken, don’t  fix it. 

Joten saako olla ilman tavoitteita ja sen suurempia suunnitelmia tulevalle vuodelle? Kun joka tuutista tarjotaan uuden vuoden lupauksia ja elämänmuutosideoita. Mitäs jos on vain ihan tyytyväinen tähän tasapaksuun ja ihanaan elämään?

Kiitos teille ihanat siellä ruutujen toisella puolella, kun olette kulkeneet mukana jälleen tämän blogivuoden. Ilman teitä tämä touhu olisi ollut vallan tylsää. Ilman teitä en olisi tuntenut intohimoa kirjoittaa ja valokuvata. En olisi saanut mielipiteilleni vahvistusta tai uutta näkökulmaa asioihin. Te olette tämän bloggaamisen rikkaus. Suuresti kiitos teille, ihan jokaiselle 

IHANAA VUODEN VIKAA PÄIVÄÄ
& SUPERIHANAA ALKAVAA UUTTA VUOTTA TOIVOTELLEN,

PS. sen verran vuosikatsausta tein, että tämän blogipostauksen kuvat ovat flashbackejä menneiltä kahdeltatoista kuukaudelta :)


18 Responses to “Vuosi vaihtuu, mikä muuttuu?”

 1. Avatar Sally sanoo:

  Kiitos samoin & ihanaa uutta vuotta 2019!

  Oon lukenut sun blogia niin kauan kuin muistan ♥ Lempeys on oiva teema uuteen vuoteen. Se on taito, jonka oppii vasta näin vanhemmiten ;)

  • Maria Maria sanoo:

   Heippa Sally

   ja kiitos, upeaa alkanutta vuotta sinnekin ♥

   Muistatko, että ilman mun Huuto.net -osteluja en olisi törmännyt suhun ja sun blogiin ja sitä kautta koko blogimaailmaan? :) Voi niitä blogien alkuaikoja!

   Just näin, vanhenemisen myötä tulee ihania asioita, kuten tuo lempeys ♥

 2. Avatar Allu sanoo:

  Olen viime aikoina tullut miettineeksi useampaankin kertaan, että voi kuinka tämä on paras blogi jonka tiedän. Niin elämänmakuinen, lempeä, lämmin, aito, kaunis ja herkullinen. Ruokakuvista saa veden kielelle, niin tunnelmallisesti ja herkullisesti osaat niitäkin kuvata. Sisustusjutut kiinnostaa myös ja olen kiitollinen siitä, ettei se ole jatkuvasti uusien asioiden ostamista. Sinun elämänmyönteinen kirjoittelu luo blogiin lämmön ja rakkauden. Onneksi uskallat kirjoittaa myös peloista ja vastoinkäymisistä. Elämää ei ole ilman niitä.

  Olen tosi kiitollinen juuri sinun blogista, kiitos että jaat sen meidän muiden kanssa. Toivon, että se säilyy yhtä aitona ja sinun näköisenä edelleen kuin mitä se on tähänkin asti ollut.

  Kiitos.

  • Maria Maria sanoo:

   Voi kiitos kaunis ihanasta palautteestasi Allu ♥

   Se, että intohimoni elämään näkyy teksteissäni ja kuvissani on niin tärkeää. Ja jos pystyn edes pienen osan tuosta elämänmyönteisyydestäni välittämään sinne ruutujen toiselle puolelle, niin olen kovin onnellinen :)

   Ja totta, elämä ei ole vain pelkkää positiivista pilvilinnojen rakentelua ja onneksi olen lähtenyt sille linjalle, että kaikki elämän kirjot sallitaan myös täällä blogissani. Ne saavat näkyä laajalla skaalalla.

   Ihanaa alkanutta vuotta! ♥

 3. Avatar Hanne sanoo:

  Kauniiden kasvojesi ilmekin kertoo, että olet sisäustänyt lempeyden :)

  Ihanaa vuotta 2019 sinulle!❤

  • Maria Maria sanoo:

   Voi kiitos Hanne ♥

   Se lempeys saa hymyilemään sisältäpäin ja silmät loistamaan….tuntuu että sen avulla ne jossain vaiheessa syntyneet huolirypytkin ovat silenneet :D

   Kiitos ja upeaa alkanutta vuotta! ♥

 4. Avatar Tuija sanoo:

  Jatka ehdottomasti blogin kanssa samalla erittäin hyväksi havaitulla linjalla ❤

  Kiitos sinulle vuodesta 2018 ja ihanaa tulevaa vuotta 2019!

  • Maria Maria sanoo:

   Hei huomenta Tuija

   ja kiitos, samoilla linjoilla jatketaan ♥

   Muutospaineet ovat vain niin kovat tällä alati muuttuvalla alalla, että välillä hirvittää :D Mutta toisaalta ajattelen niin, että ehkä oma lukijakuntani on sellaista, ettei tarvetta kaiken maailman youtube -kanaviin ja podcasteihin välttämättä ole. Jatketaan siis tutulla ja turvallisella :)

   Kiitos ja ihanaa alkanutta vuotta ♥

 5. Avatar JonnaG sanoo:

  Onnellista ja rakkaudentäyteistä alkavaa vuotta!

  Sun blogi on mun päivien piristys. Melkein kuin kuppi kahvia ystävän kanssa, niin lähelle sä monesti postauksissasi pääset. Niin monta tunnetta voin mäkin allekirjoittaa.

  Kauniita kuvia, arkea ja juhlaa mutta rehellistä ja suoraa, elämänmakuista. Aitoa ja siksi niin osuvaa.

  Kiitos että annat meille itsestäsi niin paljon ja olet usein niin auki. Se vaatii isoa sydäntä mutta myös rohkeutta. Kiitos.

  • Avatar Vera sanoo:

   Juuri noin minäkin koen.
   En enää montaa blogia seuraa, mutta tätä ystävää en jätä.
   Täältä saa parhaat myyssiohjeet, pääsee nauttimaan ihanasta mökkielosta niin Pirkanmaallakuin Lapissakin. Teksti sujuu niin soljuvasti ja kaunista kielenkäyttöä, että mietinpä minkälaisen kaunokirjallisen teoksen Maria saisikaan luotua? Sen myyssikirjan lisäksi, tietenkin!
   Kiitos, että jaksat kirjoittaa meille.

   • Maria Maria sanoo:

    Voi Vera,

    kiitos sinullekin ♥

    Hih, kirjan kirjoittaminen olisi ihanaa. Joku sellainen ihana rakkaushömppä myyssikirjan lisäksi :) Sellainen, jossa olisi onnellinen loppu, tietysti!

    Ihanaa, että sinäkin olet ollut siellä kaikki nämä vuodet – kiitos ja upeaa alkanutta vuotta ♥

  • Maria Maria sanoo:

   Heippahei Jonna

   ja voi kiitos ♥ Ihanaa, että säkin käyt täällä niin usein vaihtamassa mun kanssa ajatuksia ja kuulumisia :)

   Ja ihana kuulla, että se aitous ja rehellinen (välillä ehkä liiankin suora :D) ote blogiin kannattaa. En pystyisi ikinä pitämään erillään minäminää ja blogiminää ja olemaan täällä jotain muuta mitä en oikeasti ole.

   Sydämen avaaminen teille lukijoille on varsin antavaa, sillä saan tuplasti takaisin sen mitä annan ♥

   Kiitos ja oikein upeaa alkanutta vuotta sinne ♥

 6. Avatar Riina sanoo:

  Täältä myös kiitokset blogistasi – siitä on tullut minulle tärkeä arkeen ja juhlaan!

  Emmepä törmänneet Pyhällä, mutta jos joskus jossain satumme samaan paikkaan, varmasti tulen sinulle livenäkin sanomaan: KIITOS, että kirjoitat, kuvaat ja jaat. ❤ Kaikkea hyvää vuoteen 2019

  • Maria Maria sanoo:

   Moikka Riina

   ja voi kiitos sinulle ♥

   Emme tällä kertaa törmänneet, mutta ehkä vielä joku päivä :) Olen niin otettu näistä teidän kommenteistanne, että menen ehkä jopa hieman hämilleni. En voi muuta sanoa kuin kiitos, ilman teitä blogini ei olisi se, mikä se on!

   Kiitos ja kaikkea hyvää sinnekin alkaneelle vuodelle ♥

 7. Avatar Marita sanoo:

  Hyvää ja valoisaa uutta vuotta sinulle ja blogillesi, jonka kautta olette tulleet kuin perhetutuiksi :)

  • Maria Maria sanoo:

   Heippa Marita

   ja kiitos ♥ Tiedätkö, musta tuntuu että me oltaisiin sinunkin kanssa tuttuja – sellaisia perhetuttuja, jonka kanssa tämän tästä tavataan :)

   Sellaiset ystävät on harvinaisia tänä päivänä, varsinkin kun emme ole edes livenä tavanneet.

   Oikein ihanaa alkanutta vuotta ♥

 8. Avatar Katja sanoo:

  Kiittäjien joukkoon liityn minäkin. Kiitos, että kirjoitat, kuvaat ja olet lempeä, elät elämää suurella sydämellä . Älä tee muutoksia vain muutoksen vuoksi, jos niille ei ole oikeasti omasta mielestäsi tarvetta. Me tykätään sinusta tällaisena kuin olet 💗

  • Maria Maria sanoo:

   Heipsan Katja

   ja kiitos kaunis sinullekin ♥

   Jatketaan siis samaan malliin, ei aina ole pakko kehittyä ja muuttua. Sen kuuleminen teidän lukijoiden suusta helpotti tilannetta huomattavasti :)

   Ihanaa alkanutta vuotta ♥

Kommentoi