sunnuntai 30. joulukuu 2018

Elämä ilman filttereitä

MOIKKULIMOI!

Toivottavasti siellä voidaan hyvin ja nautitaan näistä vuoden viimeisistä päivistä ♥ Elämä, tai ainakin lomailu, täällä Lapissa on kovin mutkatonta. Sellaista jotenkin yksinkertaisen karua. Rakastettavalla tavalla. Garderoobi koostuu muutamasta hassusta vaatekappaleesta. Hiukset eivät ole nähneet muotoilutuotteita eikä kasvot juuri meikkiä viikkoon. Ainut, mitä kaipaan on vanha kunnon Vitalis. Lähinnä se tuoksu. Nämä paukkupakkaspäivät kun muistuttavat niin kovin lapsuuden talvista. Just niistä ulkoilupäivistä, milloin äiti vuorasi meidän lasten posket Vitaliksella.

Näin viikon jälkeen herää jo ilman herätyskelloa. Kahdeksan jälkeen aamulla. Univelat on nyt kuitattu pois ja liekö sen ansiota, mutta elämä tuntuu kovin mutkattomalta. Kaikki soljuu omalla painollaan eteenpäin ja sitä nurkan takana odottavaa arkeakin on jo tullut hitusen ikävä. Tietäen, että arki on sitä elämän todellista suolaa. Sitä sellaista elämää, jota haluaisi oppia elämään myös mahdollisimman yksinkertaisesti. Mutkattomasti, kuten täälläkin.

Kun mieli on levännyt, niin sitä kiinnittää asioihin ihan erilailla huomiota. Tunturin laelta näkyvä maisema saa huokailemaan. Se on niin kaunis, että ei tarvitse filttereitä. Kuten ei elämä Lapissa muutenkaan. Kaikki on suoraviivaista ja leppoisaa. Konstailematonta. Hiihtoladulla ihmiset hymyilevät takaisin ja viikon aikana olen jo tutustunut vaikka kuinka moneen uuteen ihmiseen. Jäänyt suustani kiinni koirakkoja ohittaessani ja nauttinut kuulla Suomen kielen eri murteita. 

Olemme onnekkaita, sillä asumme maailman rikkaimmassa maassa. Enkä nyt puhu rahasta. Vaan meistä ihmisistä, erilaisen ihanista ihmisistä. Kielellisistä rikkauksista ja tuosta puhtaasta maisemasta, joka on sielunhoitoa parhaimmillaan

SULOISIN SUNNUNTAITERKUIN,

PS. kannoin järkkärin mukanani tänne pohjoiseen, mutta arvatkaas onko sitä montaa kertaa kaivettu laukusta? Jep, ei ole ollut tarvetta juurikaan. Ehkä sekin kertoo osaltaan siitä, mitä Lappi saa aikaan. Sitä ei edes vaadi itseltään kuvienkaan suhteen liikoja, vaan voi lasettaa menemään kännykkä taskussa ja räpsiä kuvia kun siltä tuntuu. Jos se puhelin ei ole sattumoisin tiltannut kylmyydestä. Elämä on ihanaa :)


10 Responses to “Elämä ilman filttereitä”

 1. Sanna sanoo:

  Se on muuten jännä juttu,että ne yksinkertaiset asiat on parhaimpia.Ja kun ihminen vanhenee,tajuaa,että niistä se onni koostuu.
  Ei mammonasta ja maallisesta,vaan niistä pienistä,arkisistakin asioista.
  Vai onko tässäiässä kokenut kuitenkin jo niin paljon,että sen oivaltaa vasta nyt?Mene ja tiedä:)

  • Hertta sanoo:

   Amen! Tuon olen itsekin todennut ja minkä vapauden ja ilon se oivallus tuokaan tullessaan <3

   • Maria Maria sanoo:

    Moikku Hertta

    ja just näin – se tuo niin paljon iloa ja vapautta tuo oivallus ♥

    Elämä on aika hienoa, kun ei tarvitse kuin lähteä ulos ja nauttia luonnosta. Yksinkertaisista asioista nauttiminen kun on yleensä sitä kaikista edullisintakin nauttimista :)

    Ihania vuoden vikoja vuorokauden tunteja sinne ♥

  • Maria Maria sanoo:

   Moikka Sanna

   ja hei mä mietin kuule just tuota, että onko se tämä keski-ikä, mikä tämän on saanut aikaan? ♥ Tai sitten tosiaan se, että on kokenut tarpeeksi tietääkseen, mitkä on niitä elämän tärkeimpiä, nautittavia asioita :)

   Ei se vanheneminen ole lainkaan hassumpaa :D

   Ihanaa vuoden vikaa päivää (huomenna) ♥

 2. Kaura sanoo:

  Wautsi mitä kuvia. Nauttikaa lomasta. :) Hyvää vuodenvaihdetta sinne! <3

  • Maria Maria sanoo:

   Moikka Kaura

   ja kiitos kaunis ♥

   Täällä oli tänään (tai siis eilen) niin uskomattoman kaunista!

   Kiitos ja ihanaa vuodenvaihdetta sinnekin ♥

 3. Sara sanoo:

  Kuvaatko kännykällä?
  Millä noin kauniita kännykuvia? Mitä kuvankäsittelyappia suosittelet puhelimessa? Ihania kuvia!!

  • Maria Maria sanoo:

   Moikka Sara,

   nämä tämän postauksen kuvat ovat kännykkäräpsyjä…IPhone 8:lla :) Voi kiitos, kännykkä toimiii kyllä kivasti tosi paikan tullen ♥

   Mulla on käytössä Lightroomin mobiiliappi puhelimessa :)

   Kivaa alkanutta vuotta! ♥

 4. Hanne sanoo:

  Ihania kuvia 😍😎
  Saanko kysyä minkä merkkinen on sinun lasketteluasu? Kivan pirteän näköinen 👍

  • Maria Maria sanoo:

   Heipsan Hanne

   ja voi kiitos kaunis ♥

   Tuo lasketteluasu on Tenson -merkkinen ja Stadiumista jokunen vuosi sitten ostettu :)

   Juu, mäkin tykkään että on pirtsakka (yleensä kun kaikki ulkovaatteeni ovat mustia :D)!

   Ihanaa alkanutta vuotta ♥

Kommentoi