sunnuntai 09. joulukuu 2018

Joulumieltä tulee vaalia

SULOISTA SUNNUNTAI-ILTAA IHANAT!

Toivottavasti siellä on viikonloppu kulunut rentoillessa ja akkuja ladatessa. Itse sain aamulla lapaluuni jotenkin niin jumiin, että tämä päivä on mennyt pääosin kehonhuollon merkeissä. Kurotin ottamaan vähän vääränlaisessa vinoasennossa aamutossua lattialta ja naps. Onneksi nyt jo pystyy hengittämään ilman pistävää kipua lapaluun alla. Hei, ei ole vanhaksi tulemista ;) Ja onneksi mulla on huomenna fyssariaika.

Onko teillä tapana käydä näin joulun alla joulutoreilla, -lauluja kuuntelemassa tai muuten vain ihmisten ilmoilla joulutunnelmaa aistimassa? Me ollaan tänä vuonna kunnostauduttu joulumielen ylläpitämisessä. Joinain vuosina allekirjoittaneella on käynyt perinteisesti eli liian aikaisin aloitettu joulufiilistely on lopahtanut joulun alla. Se, että yhtäkkiä huomaa joulumielen kadonneen on katastrofaalista :D Ainakin näin jouluihmisen näkökulmasta.

Laulun sanojen mukaan se joulumaa ja sen tuoma joulumieli löytyy sydämestä. Mutta ei se sieltäkään löydy, jos ei sitä hieman kaivele esiin. Tai jos tukahduttaa sen kiireen jalkoihin. Omalla kohdallani joulumieltä tulee vaalia. Sitä pitää tasaisin väliajoin ruokkia ja sen kanssa pitää osata vedellä oikeista naruista. Joulumieli kun huutelee jo marraskuussa nissejen ja nassejen perään, niin sitä pitää myös hiukka toppuutella. Kaikki aikanaan eikä kaikkea kerralla.

Meillä täällä Tampereella on Joulutori, jossa tuli aloitettua viime viikko. Sankan lumisateen keskellä. Viikko tuli lopetettua jälleen sankan lumisateen keskellä Tallipihan ihanassa tunnelmassa, josta nämä postauksen kuvatkin ovat. Tallipihan joulua mennään kyllä katsomaan vielä uudelleen niin, että nuo ihanat pikkukojutkin ovat auki. Ne näyttäisivät aukeavan 10.12. alkaen myös arkipäiviksi.

Joulumielen vaalimisessa ei tarvitse aina lähteä kotiovesta ulos. Tai oikeastaan sitä joulumieltä voi kyllä varsin hyvin vaalia ihan vain kotioloissakin. Tänään olen sitä tehokkaasti vaalinut olohuoneen sohvalla kuusenkynttilöiden loisteessa glögitellen ja seuraavaksi sitä vaalitaan riisipuuron haudutuksen myötä. Josko sitä keittelisi tämän vuoden ekat sekametelisopatkin siihen kylkeen :)

SULOISTA ILLAN JATKOA TOIVOTELLEN,


Kommentoi