tiistai 20. marraskuun 2018

Samettiset kanelifudget

MMM…

mmmoikka ja hei ihanaa tiistaita! Eilinen tuli väännettyä exceleitä, tänään vuorossa taas kirjoituspuuhia. Huominen kuvaillaan. Saa olla jälleen kiitollinen vaihtelevasta viikko-ohjelmasta. Tuossa viikonloppuna, kun mies vastaili 33 kysymykseen musta, niin teki mieli itse vastata tuohon ”Millaiseen työhön et minua laittaisi?” -kysymykseen, että itse en itseäni laittaisi 08-16.00 monotoniseen työhön. Vaan musta tuntuu, että työn vaihtelevuus on just se, joka itselläni näyttelee suurta osaa työn mielekkyyden kannalta. Sopivasti aivotyöskentelyä, ripaus luovuutta, hurjasti haasteita ja osaltaan omaehtoinen aikataulu. Ne on ne jutut, mistä tykkään näissä töissäni. Jotka ovat kuitenkin kaksi ihan ääripäätä, mutta jotka kuitenkin tasapainottaa toisiaan parhaalla mahdollisella tavalla.

Elämän balanssista aasinsiltana herkutteluun. Joka sekin on syytä pitää balanssissa. Kuukausi sitten valmistin aikamoisen määrän herkkuja pakkaseen. Pakkaslaatikkomme herkkuosastolla alkoi kuitenkin tuntumaan siltä, että käsi koskettaa tuota pikaa pussin pohjaa, joten oli pakko korjata tilanne asap ja tehdä sinne pakkaseen uusia herkkuja. Jos sokerisista makeisista puhutaan, niin fudge on yksi niistä herkuista, joista en yleensä kieltäydy. Sokerittomasti (lisätty valkoinen sokeri kuuluu tähän) kun arjessa pyrin elämään, niin arkiherkuiksi valmistin fudgeja, joissa sokeria ei ole. Mutta rasvaa kylläkin eli ei näitäkään sovi napsia ihan mielin määrin. Yksi pala kahvin kanssa tyrehdyttää kyllä oikein hyvin makeannälän.

KANELIFUDGE

1 dl maapähkinävoita (mä käytin Urtekramin crunchya)
2 dl kookoshiutaleita
0,5 dl sulatettua kookosöljyä
1 banaani
2 tl ceylonin kanelia
ripaus sormisuolaa

-sekoita aineita blenderissä niin kauan, että saat koostumuksesta kuohkeaa ja vaahtomaista
-vuoraa leipävuoka (suorakaiteen muotoinen) leivinpaperilla ja lusikoi massa sen pohjalle
-laita pakkaseen noin puoleksi tunniksi ja leikkaa veitsellä paloiki
-ripottele päälle kanelia

Huom! Säilytä pakkasessa.

Saan hirmuisesti kyselyitä tuosta meidän blenderistä. Se on Wilfa ja on ajanut asiansa oikein hyvin. Tosin, nyt vihdosta viimein olen alkanut kaipaamaan hiljempaa ja tehokkaampaa laitetta. Esimerkiksi kookoshiutaleita ei jauhanut niin hienoksi, kuin mitä olisin halunnut. Lisäksi ääni on niin kova, että smoothien teon muun perheen vielä nukkuessa saa unohtaa. Tänään tosin tehosekoittimen ääni on ollut pientä; meillä on jyrätty etupihan kiveyksen pohjat sellaisella lätkällä. Tiedättekö sillä, joka tärisyttää koko talon ja saa tärykalvot soimaan?

Jep, onneksi nyt on hetken hiljaista, niin kuulee omat ajatuksensakin. Veikkaanpa, että kun jatkavat taas töitään ja jos omat työni sallivat, niin meillä on edessä koiran kanssa piiitkä iltapäivälenkki. Toinen raasu kun ei tunnu melulta löytävän mieluisaa nukkumapaikkaakaan 

ILOISIN TIISTAITERKUIN,


2 Responses to “Samettiset kanelifudget”

  1. Mia sanoo:

    Hei Maria! Kiitos ihanasta blogista! Tykkään kaikista jutuistasi, kaikista eniten ehkä fredagsmyseistä, resepteistä ja sisustusjutuista. Mielenkiinnolla odottelen minkälainen teidän pihasta tulee, varmasti superhieno ja inspiroiva :). Innostuin kanelifanina näistä fudgeista ja kokeilen tätä varmasti, mitä luulet voisiko kookosöljyn korvata mct-öljyllä?

    • Maria sanoo:

      Heippa Mia

      ja voi kiitos sinulle ihanasta palautteestasi ♥

      Mä uskon myös, että pihasta tulee hieno…jahka se nyt saataisiin valmiiksi ;D

      En ole tutustunut mct-öljyyn, mutta nopealla googletuksella aloin pohtimaan, että onko se sellaista, joka kovettuu kylmässä? Jos on, niin sitten sopii 🙂 Tuo kookosöljy tässä reseptissä toimii ns. hyydyttävänä tekijänä, niin on tärkeää, että korvaava öljy on myös sellainen.

      Ihanaa ja aurinkoista keskiviikkoa!

Kommentoi