perjantai 16. marraskuun 2018

Pikkujoulujen kruunu: piparimokkapalakakku


Kaupallinen yhteistyö: Maldon


ILTAPÄIVÄÄ IHANAT!

Pikkujoulukausi taitaa olla jo kuumimmillaan. Joko siellä on heitetty pikkujoulukausivaihde päälle? Meillä vietettiin työpaikan pikkujouluja viime viikonloppuna, mutta tarkoituksena olisi vielä viettää joulukuussa ystävien kanssa pikkuisia joulujuhlia eli pikkujouluja. Tarjoilujen suunnittelu on joka vuosi yhtä ihanaa! Perinteisiä jouluruokia ei meidän pikkujouluissa nähdä, vaan keskitytään suolaisissa pikkunaposteltaviin ja jouluisiin salaatteihin. Jälkkäreihin tykkään panostaa erityisesti. Joulutortut ovat vakiovieraita jälkiruokapöydässä ja kun vieraita on paljon, niin jouluisista kakuista riittää monelle syötävää. Perinteisten glögijuustokakun ja kuorrutetun maustekakun lisäksi tänä vuonna pikkujoulupöytään pääsee syntisen hyvä piparimokkapalakakku. Postaus on toteutettu kaupallisessa yhteistyössä Maldonin kanssa.

Piparimokkapalakakku juontaa juurensa mokkapaloihin, tai suklaapeltiin, jota mummullani ja äidilläni oli tapana leipoa. Vuosien saatossa olen muokannut reseptistä kakkuversion. Tänä vuonna mokkapalakakku sai lisämausteekseen piparin. Joka muuten antaa jouluisen makunsa lisäksi myös mukavaa suutuntumaa kakulle. Kuorrutteen päälle pääsi kristallilunta eli Maldonin hiutalesuolaa. Itse asiassa tuo suolan maku teki tälle makeahkolle kakulle hyvää. Muutenkin tykkään, että leivonnaisiin sopii ripaus suolaa tasoittamaan makeutta.

PIPARIMOKKAPALAKAKKU

Pohja
2 munaa
3 dl sokeria
1 tl Maldon -hiutalesuolaa
4 dl vehnäjauhoja
2 rkl makeuttamatonta kaakaojauhetta
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
1 tl kanelia
150 g sulatettua suolatonta voita
1,5 dl maitoa
5 piparia murusteltuna taikinan sekaan
5 piparia murskattuna valmiin kakun väliin

Koristeluun
Maldon -hiutalesuolaa

-vaahdota munat ja sokeri
-lisää joukkoon nostellen varovasti yhteen sekoitetut kuivat aineet, maito ja sulatettu voi
-kaada irtopohjavuokaan ja paista 180 asteisessa uunissa noin 35-40 minuuttia. Tarkista tikulla kypsyys vielä ennen uunista pois ottamista.
-annan pohjan jäähtyä hyvin ennen sen puoliksi leikkaamista ja täyttämistä
-leikkaa kakkupohja puoliksi ja levitä alapohjalle murskattua piparia ja reilu kerros kuorrutetta
-laita kansiosa kuorrutteen päälle ja levitä kuorrutetta kakun päälle reilusti
-koristele Maldon -hiutalesuolalla

Kuorrute
300 g tomusokeria
6 rkl voita
4 rkl makeuttamatonta kaakaojauhoja
6 rkl vahvaa & kylmää kahvia

-sulata voi kattilassa, lisää muut aineet
-sekoita niin kauan miedolla lämmöllä, että tomusokeri liukenee
-anna kuorrutteen jähmettyä hieman, jotta se pysyy nätisti kakun välissä ja päällä

Suolaista kinuskikakkua on tullut aiemmin koristeltua Maldonin suolalla ja tykkään, että kauniilla kristallikiteillä saa helposti näyttävyyttä leivonnaisiin. Maun lisäksi! Niin kuin tähän pikkujouluiseen piparimokkapalakakkuun. Oletteko te tottuneet käyttämään suolaa myös makeissa leivonnaisissa? Jos ette, niin kehoitan kokeilemaan. Maltti kaikessa ja muistutuksena, että suolaa riittää tosiaan vain ihan pikkuinen ripaus. Niin, ettei se maistu suolalle, vaan sen verran vähän, että se tuo esiin leivonnaisen muut maut.

Nyt kun ruokapuoli pikkujouluja varten on mietittynä saa siirtyä toiseen ihanaan osa-alueeseen, nimittäin koristeluihin. Joulussa ehdottomasti ihaninta on tämä odotus. Se, kun pikkuhiljaa laskeudutaan itse juhlaan pikkuisten jouluisten juttujen myötä ♥ 

IHANAA PERJANTAITA TOIVOTELLEN,


6 Responses to “Pikkujoulujen kruunu: piparimokkapalakakku”

 1. Nelliina sanoo:

  Kylläpä näyttää herkulta 🙂

  • Maria sanoo:

   Heippa Nelliina

   ja kiitos kaunis ♥

   Tuo on kyllä niin herkullista ja hei pieni pala riittää tyydyttämään makean nälän 🙂

   Ihanaa viikonloppua!

 2. Kaura sanoo:

  Ihana resepti. Pitääkin kokeilla tätä vaikka töihin joulun alla. 🙂 Kivaa viikonloppua!<3

  • Maria sanoo:

   Heipsun Kaura

   voi kiitos ♥

   Oi namskis, siitä työkaverit varmasti tykkäisi 🙂 Taidan ottaa muuten vinkistäsi vaarin ja tehdä samoin!

   Ihanaa sunnuntai-iltaa ♥

 3. […] Pikkujoulujen kruunu: piparimokkapalakakku Yllätä äiti ihanilla aamiaisherkuilla! Sadonkorjuujuhlien syksyiset tarjoilut […]

 4. […] jollainen sen piti ollakin) sekä piparkakkumokkapaloja. Piparkakkumokkapalat tein aiemman piparimokkapalakakun ohjeella. Mutta siis en tehnyt kakkua, vaan levitin pohjataikinan pellille ja kuorrutteen […]

Kommentoi