keskiviikko 18. huhtikuun 2018

Koko perheen lemppariarkiruoka

HEIPPAHEI!

Johan oli kuulkaas Suomen kevät tänään arvaamaton; töissä ihasteltiin varsin aurinkoista keliä ja nautittiin lämmöstä kävellessämme läheiseen lounasravintolaan. Töistä kotiin tultuani valmistin supernopeasti koko perheen lemppariarkiruokaa ja sitten lähdimme noiden kahden elämäni miehen kanssa vähän pidemmälle lenkille. Toinen näistä elämäni miehistä on karvaisempi ja toinen vähemmän karvainen 🙂 Eikö mitä, jossain vaiheessa lenkkiä tummat pilvet valtasivat taivaan ja kotiin palattiin enemmän tai vähemmän kevätsateen kastelemina.

Onneksi ei olla sokerista. Paitsi ehkä tuo karvaisin kaveri.

Tässä saunan lämpiämistä odotellessani oli pakko tulla heti kertomaan teille tuo meidän perheen yksi lemppariarkiruoista. Jos esikoinen saisi päättää niin meillä olisi joka ilta kanaceasarsalaattia. Ja jos esikoinen saisi päättää, niin meillä olisi aina sitä valkoista kastiketta sen kanssa. Eli sitä, minkä teen turkkilaiseen jugurttiin. Tänään ko. jugurtti oli päässyt loppumaan jääkaapista, joten turvauduin tuohon tuttuun ja turvalliseen sinappipohjaiseen sitruunaöljyyn, johon tuli ehkä yksi valkosipulin kynsi liikaa. Mutta hajuhaitoista viis, kastikkeesta tuli (omasta mielestäni, heh) aivan täydellinen.

HELPPO KANACEASARSALAATTI

1 grillibroileri

Salaatti
1 romainesalaatti
1 salaattisekoituspussi
parmesania juustohöylällä lastuiksi veistettynä
krutonkeja
-revi salaatti kulhoon
-lisää kastike
-lisää parmesanit, krutongit ja broileri (meillä oli tällä kertaa broileri erillisessä kipossa)

Kastike
öljyä n. puoli desiä
reilu teelusikallinen dijon sinappia
puolikkaan sitruunan mehu
pari valkosipulin kynttä
loraus hunajaa
mustapippuria
-sekoita sauvasekottimella sekaisin

Tiedän, että on välillä vähän noloa paljastaa tällaisia juttuja, mutta arvatkaas mikä on yksi inhokkihommistani keittiössä? Grillibroitsun perkaaminen. Tai se lihojen sieltä erottelu. Silloin jos mies on reissussa ja tekee grillibroileria mieli, niin saamme tyttöjen kanssa siitä lihaa just sen verran, mitä valkoista lihaa löytyy. Nyt kun mies on kotona, niin lihaa tuli triplasti enemmän koko broitsusta. Ei sillä, en pysty siihen tummaan lihaan koskemaan enkä kyllä tykkää sitä syödäkään. Vaikka kuulemma mehevintä onkin!

Tänään tapahtui jotain niin kivaa ja piristävää; kiertelin tuossa ihanassa uusitussa ruokakaupassa, joka sijaitsee työmatkani varrella (Tesomalla Westeri). Jonne en oikeastaan juuri eksy, sillä kerään toisen kauppaketjun bonuksia ja tykkään käyttää sitä viikottaista kauppakassipalvelua. Huomasin erään naisen hymyilevän minulle ja mietin mielessäni, että mistähän me tunnetaan. Tunsin, että jossain ollaan nähty. Sillä se lämmin hymy kertoi omalla tavallaan, että ollaan tuttuja. Kävi ilmi, että ollaan blogin kautta tuttuja. Hän siis tunsi minut, mutta minä en häntä. Teitä lukijoita on aina niin ihana tavata ja vaihtaa muutama sana. Muuten kun tämä bloggaaminen on vähän sellaista touhua, että sitä vaihtaa kuulumisia ja ajatuksia kommenttiboksissa ihmisten kanssa, joille ei ole kasvoja ♥ Ei sillä, monelle teistä olen kasvot kuvitellut. Sielukkaat silmät ja lämpimän hymyn. 

Nyt minua tuijotetaan sielukkailla silmillä siihen malliin, että on varmaan pakko hipsiä saunan puolelle. Toinen on nimensä mukaisesti uitettu koira 😀 Hei, palaan tänään vielä myöhemmin edellisten postausten kommentteihin!

KESKIVIIKKOILTATERKUIN,


8 Responses to “Koko perheen lemppariarkiruoka”

 1. Kay sanoo:

  Oli ihana nähdä ❤️

 2. Sari Riekkola sanoo:

  Voi tuotahan täytyykin kokeilla ja sopii hyvin loman jälkeiseen terveelliseen ruokavalioon. Viikon herkuttelujen jälkeen on niin mahtia alkaa taas syömään terveellisesti, siihen jää aivan koukkuun 🙂

  Aurinkoa loppuviikkoosi <3

  • Maria sanoo:

   Oi Sari, ihanaa loman jälkeistä aikaa ♥

   Toivottavasti teilläkin siellä alkaa pikkuhiljaa lumet sulamaan ja vihreää pukkaamaan pintaan 🙂

   Kiitti ja sinne myös ♥

 3. Susa sanoo:

  Meillä on ihan sama juttu! Mies perkaa broilerin aina, ei ole yhtään mun juttu ja jos sen tekisin niin puolet menisi hukkaan. Syön kyllä myös niitä tummempia osia jos näyttävät siltä, että läpäisevät mun seulan 😉 Oliko sulla muuten jossain sitä turkkilaiseen jogurttiin tehtyä kastikeohjetta?

  Aurinkoista kevätpäivää <3

  • Maria sanoo:

   Heippa Susa

   ja hei ihanaa, sinä broitsunperkaussamikseni ♥

   Mikähän siinä onkin, että tuo homma tökkii? 😀 Juu, ja seula on täälläkin suuren suuri ruskean lihan osalta 😉

   Siihen turkkilaiseen jugurttiin laitan samat aineet kuin tähän öljypohjaiseenkin, paitsi sinapin jätän pois. Öljyn siis korvaan vain jugurtilla!

   Kiitos ja aurinkoista torstaita sinnekin ♥

 4. Vera sanoo:

  Kiitos kastikevinkistä. Jotenkin se anjovishomma ei nappaa. Mutta kerros vielä, mitä tulee jugurttiversioon?
  Huomasin, että mä oon tallentanut ihan älyttömästi Blogloviniin ruokaohjeita. 90% niistä on sun blogista!
  Pelkään vaan, että niille käy kuin eräille matkustusvinkeille. Bloggari sulki yhden bloginsa ja sinne hävisi mun tallentamat .
  Tiedän, ettet sä oo sitä hetkeen tekemässä, mutta olisipa kiva saada Marian keittokirja, jossa ne säilyisi. Sehän on jo painossa, eikös ?

  • Maria sanoo:

   Heippa Vera

   ja olehan hyvä ♥

   Juu, mäkään en ole oikein anjoviksen ystävä…ainakaan niin että käsittelisin sitä keittiössäni 😀 Jugurttiversioon tulee turkkilaista jugurttia öljyn tilalle ja melkein aina jätän sinapin pois! Mycket gott! Sen vain usein sekoitan salaattiin ja annan hetken tekeytyä ennen syömistä 🙂

   Voih, Marian ruokakirja on edelleen haaveissa. Resepteistä voisi tehdä tuollaisen pdf:n niin kuin fredagsmysresepteistä…tosin jos joskus blogin lopetan, niin ilmoitan teille vuotta etukäteen, että ehditte kopsaan reseptit talteen 😉

   Ihanaa alkanutta viikkoa ♥

Kommentoi