tiistai 23. tammikuu 2018

Luonnonkosmetiikasta & teini-ikäisen ihonhoidosta

NO ILTAA IHANAT!

Tai pitäisi ehkä pikemminkin toivottaa hyvää yötä ja laittaa kone kiinni. Mutta se on jännä näinä päivinä, kun mies on yön yli työreissussa, niin itse roikun koneella tekemässä työhommia lasten mentyä nukkumaan. Tarkoitukseni toki oli tänäänkin tehdä nämä aiemmin, mutta sain kunnian mennä hiihtämään pikkuisemman kanssa. Se on semmoinen juttu, että jos lapset pyytävät osallistumaan johonkin urheilujuttuun, niin kaikki muu unohtuu. Sen verran sitä pitää toisia tukea.

Viime vuoden sain tutustua lähemmin luonnollisempaan hyvinvointiin Life ambassadioriuden myötä ja nyt olen siirtynyt myös kosmetiikassa, ainakin ihonhoitotuotteiden osalta, liki pitäen kokonaan luonnonkosmetiikkaan. Poislukien Excuviancen ja Dermalogican yhdet kuorintavoiteet sekä yhden kasvonaamion.  Olen kokeillut parin vuoden ajan merkkejä Mia Höydöstä Estelle & Thildsiin ja Emma S:stä Patykaan. Puhdas+ Bee Venom -voidetta unohtamatta. Nyt viimeisimpänä hurahdin (tai noh, voiko sanoa hurahtaneensa jos on vain lukenut netistä kokemuksia? :D) korealaiskosmetiikkaan. Ostin Whamisalta muutamia kuvissa näkyviä tuotteita enkä malta odottaa, että pääsen noita koklaamaan.

Mitä äiti edellä, sitä tytär perässä. Innoissaan tutkii purnukoitani ja puteleitani. Olen tässä jo muutaman ajan miettinyt, että missä vaiheessa pitäisi ostaa parin kuukauden päästä virallisesti teini-iän saavuttavalle esikoiselleni ensimmäisiä ihonhoitotuotteita? Hänen ihonsa on kuin unelma tällä hetkellä. Hieman ehkä kuiva näin talvella, mutta niin nätin värinen ja samettinen. Muutamia miilumeita otsassa, jotka täytyisi vissiin käydä kosmetologilla poistattamassa. En tiedä keneltä ihonsa on perinyt, mutta voin sanoa, että ei ainakaan minulta. Muistaakseni itselläni pukkasi jo tuossa vaiheessa näppyä otsaan ja ohimoon. Äiti toi kaupasta Clearasil-pesunestettä eikä ollut puhettakaan mistään kosteutuksesta. Näppyjen päälle laitettiin jotain niin styrkkaa kuivattavaa ainetta, joka sai tekstiileistäkin värit haalistumaan. Rasvoittuvan ihon kuivaus oli sen ajan juttu. Näin jälkikäteen tekee pahaa ajatellakin sitä kiristävää ihoa.

Mutta kuten totesin, niin mitä äiti edellä, sitä tytär perässä. Meidän äiskän superhyvä iho oli saatu aikaan Nivean sinisellä rasvalla. Ei ollut tarvetta muuhun. Itse en siis saanut kotoa mallia ihonhoidosta. Sen takia olen ottanut jotenkin asiakseni kuitenkin valistaa meidän tyttöjä ihonhoidon suhteen. Etteivät tekisi välttämättä niitä virheitä ihonhoidossaan kuin äitinsä aikoinaan. Että vaikka iho kuinka jossain vaiheessa pukkaisi rasvaa pintaan, niin pitää muistaa myös se kosteutus.

Jotenkin tuollaisen teini-ikäisen ihonhoito on minulle niin uutta, että päässä vilisee miljoona kysymystä, joista ensimmäinen on jokseenkin nolo, mutta kysyn sen kuitenkin. Onhan luonnonkosmetiikka ok teini-ikäiselle käyttää? Tarvitseeko erikseen putsarin ja kasvoveden? Mitäs kosteutus, voiko sen tehdä luonnonkosmetiikan taivaallisilla öljyillä vai mieluummin voiteilla? Missä iässä käydä kosmetologilla? Ja onko olemassa kosmetologeja, jotka käyttävät luonnonkosmetiikkaa? Ylimääräisten kemikaalien karsinta on jotenkin itselläni se juttu, mitä ihonhoitoon tulee. Tosin kyllähän nuo lapsetkin ovat jonkun median avulla valistuneet. Esikoinen nimittäin valisti mua yksi päivä, että ei hiuksia tarvitse aina pestä shampoolla, kun hiukset tottuvat siihen. Itse kuulemma pesee pelkällä vedellä. Pitäisikin alkaa kokeilemaan. Kai se hius totta tosiaan siihen tottuisi, mutta vähän kauhistuttaa omalla kohdallani se, että poistaako se pelkkä vesi esimerkiksi kuivashampoojäämät. Mistä päästäänkin taas siihen, että onko olemassa luonnonmukaisia hiustenmuotoilutuotteita? Sellaisiin en ole törmännyt. Luonnonmukaista shampoota ja hoitoainetta minulta löytyy, mutta olisi kiva vaihtaa kuivashampoo ja hiuslakkakin astetta lempeämmiksi.

Ja vielä yksi kysymys; onko vinkata ihanien Mia Höytö -tuotteiden lisäksi jotain muuta suomalaista, kohtuuhintaista luonnonmukaista ihonhoitosarjaa? Mieluusti kun tukisin suomalaisia korealaisten sijaan! Mutta nyt taidan kuulkaa tukea hetken erästä espanjalaista kirjailijaa ja sitten moikata nukkumattia. Palataanhan taas huomenna asiaan :)

TIISTAI-ILTATERKUIN,

 

 


27 Responses to “Luonnonkosmetiikasta & teini-ikäisen ihonhoidosta”

 1. Avatar Ella sanoo:

  Hei!

  Ite oon kans viime vuosien aikana hurahtanut luonnonkosmetiikkaan! Nykyään alkaa luonnonkosmetiikassa olla niin hyvät valikoimat, että oon pikkuhiljaa meikitkin vaihtanut luomuun. Teini-ikäisen ihonhoitoon en osaa sanoa mitään, mutta EkoPharma (http://naviter.fi/ekopharma/) on ainakin suomalainen luonnonkosmetiikkasarja – en oo ite kokeillut mutta suunnitelmissa on!

  Ja hei tamperelaisena suosittelen kyllä täydestä sydämestä Keidas by Lumoa Aleksanterinkadulla, oon löytänyt sieltä mun vakkarikampaajan ja aina lähden kotiin hymy huulilla! <3 Ekokampaamo ja -kauneushoitola siis, osaavat myös antaa tuotevinkkejä!

  • Maria Maria sanoo:

   Moikka Ella!

   Ihana kuulla, että sielläkin ollaan hurahdettu :)

   Hei kiitos tuhannesti, kävin katsomassa EkoPharman tuotteita ja hyvältä näyttää ♥

   Ja kiitos myös Ekokampaamo ja -kauneushoitola vinkistä, pitää käydä tutustumassa :)

 2. Avatar Kaura sanoo:

  Kerro jossain vaiheessa käyttökokemuksia noista, kiinnostaa kovasti. Itselläni on ongelmia näin talviaikaan ihon kanssa, kun välillä huikean kylmää, ja välillä leutoa. Erittäin vaikeaa saada ihoa balanssiin. :/ Nyt vaihdoin Biothermin tuotteisiin takaisin, vaikka hintavampia ovat, niin ovat toimineet hyvin ihonhoidossa (välissä kokeilin muuta edullisempaa). Kosteutus on kyllä tärkeää. Pitäisiköhän kokeilla sitä Nivean sinistä voidetta..Onko se se metallipurkissa oleva paksu voide?

  • Maria Maria sanoo:

   Moi Kaura,

   ilman muuta kerron :) Nyt jo ekan kerran jälkeen täytyy sanoa, että iho tuntui ihan äärettömän ihanalle. Puhdistin, käytin kuorintalappusta, laitoin kasvovettä ja sitten tuota ihoöljyä. Ihan yhtä pehmeä oli poski kuin vauvanpeppu :D Tosin vähän punoitti tuon kuorintalappusen jälkeen, mutta varmasti oudokseltaan!

   Sepäs se meillä suomalaisilla on ihonhoidossa haaste, kun kelit vaihtelevat niin radikaalisti.

   Just se tatinavoide sinisessä peltipurkissa oli meidän äipän luottotuote! ♥

 3. Avatar Anu sanoo:

  Huomenta:)
  Luen edelleen kaikki sun blogitekstit,kommentointi on vaan jäänyt johonkin..uusi työ ja opiskelu verottaa voimia.
  No,mut oon jo muutaman viikon miettinyt,että pitäis laittaa sulle postaustoivetta luonnonkosmetiikasta,mutta sä ehdit ens:)

  Mä koin joku aika sitte valaistumisen luonnokosmetiikkaa kohtaan.
  Pari/kolme vuotta sitten mun kasvoihin iski suunympärysihottuma jota seuras ruusufinni,jonka kanssa eletään nyt loppuelämä.
  Kosmetiikkaa on kokeillut vaikka mitä sen jälkeen.
  Tänä talvena löysin ihanan kotimaisen sarjan nimeltään Ekopharma.
  Se perustuu marjoihin.siinä on omat sarjansa eri tyypin ihoille.
  Olen käyttänyt vadelma-sarjaa joka on kosteuttava(sopis varmaan sun tytölle) sekä mustaherukka-sarjaa herkälle iholle.tykkään molemmista.voin kyllä lämpimästi suositella.
  On hoitolasarja,mut netistäkin saa tilattua.heillä on myös hiustenhoitotuotteita:)
  Toinen sarja(ei kylläkään ole kotimainen..) josta tykkään on Evolve,heidän puhdistusbalmi on ihanan kosteuttava.

  Mukavaa keskiviikkoa:)

  • Maria Maria sanoo:

   Heippahei Anu

   ja ei kuules mitään hätää ♥
   Ihanaa, meillä on siis telepaattisia yhteyksiä :D

   Tiedätkö mullakin oli joskus ruusufinni. Tai ainakin niin se diagnostisoitiin ja sain siihen jotain rasvaa lääkäriltä. Valitteli sitä, että on kova uusimaan. En sitten tiedä oliko tuo oikeasti ruusufinni, mutta ei ole uudelleen tullut. KOPKOP! Tuosta Whamisasta luin sen verran, että sitä ei vissiin suositella just sellaiselle iholle, jolla on erityistarpeita esim. ruusufinni tai tavallinen akne. Voi olla liian styrkkaa!

   Kiitos sullekin ihanista vinkeistä (kuulostaa hyville!) ja muksaa keskiviikkoa ♥

 4. Avatar Satutee sanoo:

  Samojen asioiden kanssa täällä itsekin painin. Esiteiniä on kovasti alkanut kiinnostaa ihonhoito ja meikkaus. Itse ostin tytölle Herbinan kasvoveden ja kasvovoiteen, kun jotain piti ensihätään saada, mutta tuo luonnonkosmetiikka kiinnostaisi, jos löytyisi joku nuorelle iholle sopiva sarja.

  Kotimaisista tuotteista: Itselläni on käytössä White Swan sarjan otsonoitu oliiviöljy. Tämä on aivan mahtava tuote. Kannattaa tutustua! Iho-ongelmat on pysynyt kokonaan poissa tämän tuotteen avulla.

  • Maria Maria sanoo:

   Moikkamoi Satutee

   ja siellähän ollaan sitten aivan samojen ajatusten kanssa :) Tuossa alempana Jaanalta tuli hyviä vinkkejä esiteinin ihonhoitoon. Kannattaa käydä katsomassa.

   Oih, tutustuin tuohon White Swan otsonoituun oliiviöljyyn ja kuulostaa kyllä ihanalle ♥ Eikä hinta huimaa päätä!

   Kiitos siis vinkistä ja ihanaa keskiviikkoa ♥

 5. Avatar Jenni sanoo:

  Natural goods companylla on verkkokauppa, jossa on aika hyvä valikoima luonnonkosmetiikkaa monelta eri merkeiltä. Löytyy myös hiustenmuotoilutuotteita. Itsellä ei ole paljoa kokemusta mutta esim. Sante sarjan tuotteista olen tykännyt, on edullinen ja sopisi varmasti hyvin teinillekin :)

  • Maria Maria sanoo:

   Moikka Jenni

   ja hei kävin tsekkaamassa tuon Natural goods company verkkokaupan ja aa että – kiitos vinkistä ♥ Pitäisi pysyä pois noista! :D

   Sante-sarjaan pitää tutustua paremmin!

   Ihanaa keskiviikkoa sinnekin ♥

 6. Avatar -A- sanoo:

  Hei! Nopea vastaus tässä kaiken keskellä , mutta tiedän, että MIEHILLE ainakin on luonnonkosmetiikka-hiusmuotoilutuotteita. Olin vasta biokaupassa ystävän kanssa ostoksilla, merkkejä en muista. (Löytyisikö Laveralta? On muutenkin hyvä tuotesarja.)

  • Maria Maria sanoo:

   Heippa Saksanmaa ja heippa A!

   Ooo, miten mulle ei tullut muuten mieleenkään, että miehen kosmetiikan voisi muutta myös luonnonkosmetiikkaan. Kiitti vinkistä ♥

   Mulla on ollut Laveralta yksi kasvovesi ja se oli kyllä ihana :)

   Kivaa keskiviikkoa ♥

 7. Avatar Jaana sanoo:

  Hei!
  Alan ammattilaisena voisin sanoa jotain teinien ihonhoidosta. Teinitytön äitinä tiedän , että ihonhoito kiinnostaa kovasti ja sitä haluaisi läträtä kaikilla aineilla. Tässä kuitenkin vähempi on parempi. Jos iholla ei ole ongelmia eikä meikkiä käytä, turhat puhdistukset kannattaa jättää väliin.Iho saattaa päinvastoin alkaa pukkaamaan näppyä, koska pinta kuivuu. Moni tuote on suunnattu aikuisille ja ovat turhan tehokkaita mm. Whamisa.

  Itse käytän työssäni ja kotona vain luonnonkosmetiikkaa ja suosittelen menemään hyvän kosmetologin luo, joka tekee minihoidon ja suosittelee tuotteet. Sophie le Giraf tuotteet ovat loistavia teineille ja kaikille herkkäihoisilee!
  Hiusten muotoilussa on monia loistavia sarjoja mm. John Masters, less is more, Unique Haircare.
  Teillä Tampereella on monta hyvää maahantuojaa, House of Organic, Miraz, joista voi tilailla tuotteita ja Keidas by Lumo on ihana kivijalkamyymälä!
  Pitkä sepustus, toivottavasti oli apua

  • Maria Maria sanoo:

   Kiitos kiitos kiitos Jaana ♥

   Vähän näin uumoilinkin, että kannattaako alkaa liikaa pesemään, jos ei meikkiä käytä. Mutta meillä tuo esiteini käyttää silloin tällöin silmänalusiinsa peitevoidetta (en ymmärrä miksi…), joten ainakin niinä päivinä voisi iltapesun suorittaa puhdistusaineella.

   Käyn nettailemassa nuo kaikki tuotteet ja Tampereen maahantuojat vielä paremmalla ajalla!

   Oih, tästä oli paljon apua :) Kiitos vielä kerran ♥

 8. Avatar sari sanoo:

  Itse vannon Whamisan nimeen. 12-v tytär puhdistaa ihonsa Madaran vaahdolla ja nyt talvikuivalle iholle Patykan öljy on ollut ihan super, siis nimenomaan tyttären käytössä.
  Whamisan puhdistusöljy, kuorintalaput, hoitava vesi ja naamiot on ihan ykkösiä, kannattaa kokeilla!

  • Maria Maria sanoo:

   Moikka Sari ja kiitos sinullekin Madara- ja Patyka vinkeistä ♥

   Tuo Whamisa on ihan näin yhden käyttökerran jälkeen jo niin pop! Kuorintalapun jälkeen ihoni vähän punoitti, mutta se taisi olla joku alkureaktio. Tilasin yhden naamionkin ja sen ajattelin laittaa huomen illalla :)

   Superia keskiviikkoiltaa ♥

 9. Avatar Siiri sanoo:

  Moikku!

  Mulla on vähän samanlainen tarina taustalla, en saanut kotoa tukea tai opastusta ihonhoitoon, nettiä ei ollut mistä hakea tietoa, nukuin usein meikit naamassa (kääk!!) ja myöhemmin kärsin parikymppisenä aikuisiän aknesta. Sen selätettyäni musta tuli intohimoinen ihonhoitaja ja tuotteilla läträäjä :D iho on nyt niin hyvässä kunnossa kun vaan toivoa saattaa <3

  Esiteinin ihonhoidosta en osaa oikein sanoa, koska tosiaan itsellä siinä iässä ihonhoito oli retuperällä. Niin kuin muissakin kommenteissa on mainittu, uskoisin että teinin ihonhoidossa less is more. pesu-kasvovesi(tärkeä!!)-kosteutus -kombolla luulisi pärjäävän ainakin aluksi.

  Itse vannon Sebamedin Liquid Face and Body Washin nimeen, kustantaa apteekissa pari hassua euroa, sopii herkkäihoiselle, sekä siinä on ihoystävällinen pH. Pesen kasvot sillä joka päivä, vaikken olisi meikannut, ja jos olen, niin pesee myös kaiken meikin tehokkaasti pois :) kosteutukseen humektan tai aqualan, edelleen herkkäihoisen suosikkeja! Jos iho on todella kuiva, niin apteekin perusvoiteella voi myös pestä ihon ja jopa hiukset!

  Jos mulla on joskus teini, niin sille rummutetaan kyllä kehdosta asti ihonhoidollista paatosta!! :D

  • Maria Maria sanoo:

   Moikku Siiri

   ja hei ihanaa, siellä kohtaolontoveri :) Tai siis olishan se ollut kiva kotona nämä asiat oppia, mutta ainakin on tullut nyt opeteltua kantapään kautta :D Ja ihana kuulla, että siellä iho nyt hyvässä kunnossa ♥

   Musta tuntuu myös, että teinien kanssa tuo less is more on hyvä sääntö. Ettei ihon pinta vaan kuivu liikaa!

   Kiitos vinkeistä, mulla oli muuten myös tuo Humektan jossain vaiheessa ihan must kasvojen iholle ja Aqualan vartalolle :)

   Kivaa viikonloppua ♥

 10. Avatar Hilla sanoo:

  Dermosililta löytyy ekosarja myös. Eikä hinnat päätä huimaa. Meillä siitä sarjasta tuotteita teineillä mm.kuorintavoide.
  Käyttävät yleensä Lumenen herkälle iholle suunnattua putsaria. Ihon kosteuttamiseen illalla luontaistuotekaupan luomumanteliöljyä ja tämä vain tarvittaessa nyt talvella.
  Shampoona Laveran Malva -shampoo.
  Laveraa löytyy monipuolisesti ihan citaristakin ja on kyllä kokeilemisen arvoinen ja hyvä hinnoiltaan. Shampoo mm.muistaakseni 6.90€

  • Maria Maria sanoo:

   Heipsan Hilla

   ja hei kiitos vinkeistä! En tiennytkään, että myös Dermosolilla on ekosarja :)

   Tuo luomumanteliöljy kuulostaa taivaalliselle ♥

   Ja hei,miksen mä ole törmännyt Laveraan cittarissa asioidessani. Täytyy pitää silmät auki :D

   Kivaa viikonloppua ♥

 11. Pikapikainen vastaus, paljon ootkin jo hyviä vinkkejä saanut! Kosmetologin työvuosien perusteella osaan muutaman neuvon antaa.
  Miliumit johtuvat ihon kuivuudesta, nyt siis runsaasti kosteutusta iholle. Hoitolassa ne voi poistattaa kosteuttavan kasvohoidon yhteydessä, iho höyrytetään ja miliumeihin tehdään steriilillä injektioneulalla reikä, josta miliumi kevyesti puristetaan ulos. Tulee helposti takaisin, eli kosteutusta ja kosteutusta. Kun alkaa meikit kiinnostaa, silloin viimeistään hellävarainen putsari+ kosteuttava alkoholiton kasvovesi sekä mielellään silikoniton, parafiiniöljytön kosteusvoide. Kasvovesi neutraloi vesipesun kuivattavan vaikutuksen, eli sen käytöstä jaksan paasata kaiken ikäisille ja kaikille ihotyypeille!
  Pelkkä öljy ei yleensä kosteuta tarpeeksi, sillä kuiva iho tarvitsee sekä kosteutta että rasvaa (öljyt). Jos öljyissä on tehoaineina eteerisiä eli haihtuvia öljyjä, niiden toimimiseksi ne täytyy lukita iholle voiteella. Yksistään niistä ei saa tehoja irti.
  EkoPharma on loistava kotimainen sarja, suosittelen sitä!
  Hiustenhoitojutuista sen verran, että hiukset kannattaa silloin tällöin pestä CO-pesulla (löytyy monelta merkiltä, mulla käytössä 4reasons), muotoilutuotteita hiuksista ei kuitenkaan poista kuin shampoo. <3

  • Maria Maria sanoo:

   Oi ihanaa Jenni,

   kiitos sullekin vinkeistä ♥

   Juu, välillä noita miilumeja on ollut silmien ympärillä muutama ja just nimenomaan kuivassa ihossa! Pitää muistaa kosteutus. Varsinkin kun J:llä on atooppinen iho.

   Meikit kiinnostaa jo nyt ja niinä päivinä kun meikkaa on käyttänyt mun Patykan puhdistusmaitoa, mutta ei kasvovettä. Täytyy ottaa kasvovesi myös mukaan. Hellä sellainen :)

   Niin ihanaa kuulla myös CO-pesusta, te ootte kyllä parhaita – kiitos :)

   Kivaa viikonloppua ♥

 12. Avatar Sara sanoo:

  Kotimaista etsivälle kannattaa tsekata Lumenen tarjonta. Ihonhoitotuotteita on heillä nykyisin noin 90-99% luonnollisia raaka-aineita.

  Pelkkää öljyä ei kannata laittaa kenenkään iholle, koska iho tarvitsee rasvan (öljyn) lisäksi myös vettä. Voide sisältää yleensä vettä ja öljyä joten sitä voi käyttää pelkästään, mut pelkällä öljyllä iho lopulta kuivuu kun ei saa sitä vettä. :)

  • Maria Maria sanoo:

   Heippa Sara

   ja kiitos muistutuksesta, Lumenen luonnonmukaisemmasta tuotesarjasta olen kuullut, mutta olen vallan unohtanut sen testata :) Se voisi olla seuraava testikohde näiden korealaisten jälkeen.

   Ja kiitos vielä öljyinfostakin! Itse läträän yöksi voidetta, seerumia ja öljyä ja välillä tuntuu, että iho kuivuu silti. Täytyy löytää oikein kosteuttavat tuotteet. Myös tuolle pikkuisemmalle :)

   Ihanaa viikonloppua ♥

 13. Avatar Riikka sanoo:

  Ensimmäinen asia mitä esiteinille opetin, on se, että mitä rasvaa naamaan nyt laittaakaan, niin muistakoon sen ettei sitä rasvaa hierota naamaan ”venytellen” ihoa. Vaan taputellaan. Itselleni on aina ollut tärkeää ettei esim. puhdistaessakaan tahi rasvatessa tehdä tuota kamalaa venytystä.
  Tuli vaan tämä mieleen, hieman sivuaa aihetta mutta mielestäni huomion arvoinen vinkki kaikille.

  • Maria Maria sanoo:

   Moikka Riikka

   ja hei tuo on hyvä opetus, kiitos!♥ Itsekin voisin ottaa siitä mallia…yleensä kun vetelen sinne sun tänne sitä voidetta sormillani :D

   Ihanaa viikonloppua sinne ♥

 14. Avatar mari sanoo:

  Vinkkaan oman lempparini. Sensitive sarjan putsarit: öljy ja perus/hoitosuihke ja voide käytössä olleet joulusta saakka ja koskaan aikuisiälläni ihoni ei ole ollut näin normaali. Ei punoita/kuivaa, ei näppyjä, ei kiiltoa ja en tarvitse meikkivoidetta peittämään mitään. Aurinkovoidetta levitän, kun muuten maksaläiskät villiintyisivät. Aurinkovoidesuositus: http://finherb.fi/aloedermal-solar-face-p%C3%A4iv%C3%A4voide-aurinkosuojalla-50-ml-spf-50.prod (sori eksyminen sivuraiteelle).

  Suomalaisen suunnittelema sarja, valmistus jenkeissä: http://www.oliviaklein.fi/

  https://twistbe.fi/tuotemerkintuotteet.php?_id=230 tuosta verkkokaupasta itse ostin…

Kommentoi