tiistai 27. kesäkuun 2017

DINNER FOR ONE / KREIKKALAINEN PANNUKAKKU

HEISSULIVEI!

Voi kun voisin välittää ruudun kautta teille tuoksun, jossa yhdistyvät feta, aurinko, sipuli ja rakkaus elämään Sellainen täällä tällä hetkellä leijailee. Instagramin puolella seuraavat ovatkin saaneet nähdä tätä uutta keittiötä hieman laajemmin kuin aiemmin. Myös tuon kauniin (kauneus on katsojan silmässä ;)) näkymän pikkuikkunasta. Kamalaa mutavelliä tuo meidän takapiha, mutta naapurin syreenit kukkivat kovin kauniisti. Pikkuhiljaa olen tuonut keittiöön tavaroita. Vielä täytyy alasokkelit naputella kiinni ja poistaa turkoosit suojamuovit kaapeista sekä lattian suojamatto. Sitten olemme keittiön suhteen valmiita.

Nyt kun mies alkoi uudet työt, niin reissut lisääntyivät huimasti. Mutta kuten totesin aiemmin, niin se on meille arkipäivää. Lasten ollessa ihan natiaisia olin aika paljon viikot yh:na. Nythän tämä jo menee siis ihan rutiinilla. Tykätään viettää tyttöjen kanssa laatuaikaa kolmistaan. Toki sitä toista on ikävä. Varsinkin iltaisin. Varsinkin niitä illan hetkiä kaipaan, kun syömme myöhäisen iltaruoan kaksin ja juttelemme niitä näitä. Tai olemme juttelematta. Pääasia, että se toinen on läsnä.

Kolmistaan kun ollaan tyttöjen kanssa niin usein teen ihan perusarkiruokaa. Nakkikastiketta ja perunoita, italianpataa, kalakeittoa. Miehen ollessa kotona tykkään aina silloin tällöin testata jotain erilaista. Niille meidän myöhäisille arki-iltojen myysseille. Tänään mietin, että miksen mä voisi nauttia siitä hieman erilaisesta ruoasta myös yksikseni. Päivällinen yhdelle. Kun ne kaksi olivat jo syöneet eilisen illan italianpadan jämät. Mieleni teki kreikkalaista salaattia, mutta myös jotain lämmintä. Marian keittiön uunissa valmistui kreikkalainen pannukakku. Dinner for one.

KREIKKALAINEN PANNUKAKKU

taikina
4 dl maitoa
2 munaa
3 dl vehnäjauhoja
suolaa
1 rkl juoksevaa margariinia

täytteet
tomaattia
kevätpunasipulia
fetajuustoa

-sekoita taikinan ainekset keskenään
-kaada voideltuun uunivuokaan tai uuninkestävään paistinpannuun
-lisää päälle siivutettua tomaatti ja kevätpunasipulia
-ripsottele päälle vielä reilusti fetajuustoa
-paista 200 asteessa noin 30 minuuttia
-nauti!

Hei muistattehan te nauttia muuten tästä kesästä? Suomen ihanasta suvesta. Vaikkei sitä aurinkoa ja hellettä ihan joka päivälle riitäkään (better days are coming my friend…), niin onhan tää nyt ihmisen parasta aikaa. Sateenropina on ehkä ihanin ääni, minkä tiedän. Varsin rauhoittava. Kesällä kivointa on se, että elämä alkaa vasta tällain illalla. Itse olen armoton illan torkku yleensä, mutta kesäisin musta tulee illan virkku. Kello lähentelee usein yhtä yöllä, kun maltan lopettaa päivän askareet. Aika ohuilla yöunilla mennään, mutta ehtiihän sitä nukkumaan sitten syksyn pimeilläkin 🙂

Mutta nyt kohti muistipelimatsia. Lapset löysivät mun vanhan eläinaiheisen muistipelin mummulasta. En tiedä onko se tämä vanheneminen vai mikä, mutta kyllä mua viedään niin muistipelissä kuin Unossakin kuin litran mittaa. Pitäis alkaa skarppaamaan asian suhteen 😀

IHANAA TIISTAI-ILTAA TOIVOTELLEN,


14 Responses to “DINNER FOR ONE / KREIKKALAINEN PANNUKAKKU”

 1. Ulla sanoo:

  Heippa. Ihana tuo teidän uusi keittiönne. Vääristikö kuvakulma vai onko tiskialtaanne niin pieni kuin miltä se näyttää? Meinaan vaan, että mahtuuko siinä kunnolla pesemään esim. uunipeltejä? Hölmö kysymys, mutta tuli vaan mieleen 🙂
  Ja toinen asia, mitä olen mietiskellyt: miten ihmeessä et lainkaan stressaa tulevalla muutolla ja sen mukanaan tuomalla siivouksella? Minä varmaankin olisin koko juhannuksen vaan jynssännyt ja pakannut tavaroita…

  • Maria sanoo:

   Heippa Ulla

   ja kiitos <3

   Juu, tuo allas itse asiassa näyttää pienemmältä, kiitos aivan törpön kuvakulman, kuin mitä on 😀 Se on vähän isompi kuin nykyinen altaamme, johon mahtuu just ja just uunipelti silleen nurkasta nurkkaan vinottain.

   En osaa oikein stressata siivouksesta tai muutosta. Elämässä kun on sitten isompiakin asioita, joista tarvittaessa stressata. Yläkerta on puunattu ja keskikerrosta ei pysty vielä puunaan. Keittiötä eilen hieman siivoilin kyllä. Kellarihan on aivan työn alla, joten sitäkään ei pysty puunaan.

   Pakkaamista olemme jo pienimuotoisesti tehneetkin, mutta mieheni ja minut tuntien se on pari tehokasta päivää, kun kaikki on pakattu ja muutettu 😉

   Kivaa keskiviikkoa!

 2. Sanna sanoo:

  Kyllä!Nautin suomen kesästä täysin rinnoin,satoi tai paistoi.Meillä pihalla takkatupa,jossa lämmitellään kylminä iltoina.Lämpimät päivät parasta,mutta hirveästä helteestä en pidä,koska touhuan aina jotain:)
  Kesäsadetta ja peltikaton ropinaa rakastan minä myös,nukumme koko kesän makkarin ikkuna auki(paitsi ukkosella,jota pelkään sairaasti)ja voi sitä kesäsateen tuoksua,mikä makkariin leviää❤️Joskus syyskuussa sitten ikkuna sulketuu:)Aivan ihana uusi keittiö teillä,pysyisipä tasot aina noin tyhjinä,yritys on hyvä 🙂

  • Maria sanoo:

   Heipsan Sanna,

   oih, teidän takkatupa kuulostaa kyllä niin ihanalle <3

   Me nukutaan myös ikkuna auki toukokuusta syyskuulle, aivan parasta nukkua hapekkaassa ilmassa 🙂

   Kiitos ja hei sanos muuta...voin näyttää noita tasoja sitten kun ollaan päästy muuttamaan. Aina niille kertyy jotain krääsää 😀

   Ihanaa keskiviikkoa!

 3. Johanna sanoo:

  Hei 🙂

  Kaunis on keittiönne 🙂 valoisa ja selkeä. Omilla tavaroillasi taas tulet luomaan lämpimän tunnelman uuden kotinne sydämeen. Nauti kaikista näistä päivistä ja vaikkapa siitä sateen ropinasta 😉

  Ja mukavaa, että blogi taas pelittää niin pääsin lukemaan tämän uuden postauksesi.

  Mukavaa viikon jatkoa 🙂

  Terkuin, Johanna

  • Maria sanoo:

   No heippahei

   ja hei kiiitos <3 Just näin, vielä vähän omia astioita ja tavaroita tuonne, niin avot...kunhan ei tasot liikaa täyty 😀 Juu, nautitaan!

   Jotain häikkää eilen tosiaan oli blogissa, mutta nyt on korjattu. Onneksi 🙂

   Kiitos Johanna ja sinne myös, aurinkokin paistaa! 🙂

 4. Oi voi, mä huokailen täällä ääneen.<3 Muistan niin hyvin tunteen, kun pääsee haaveiden keittiöön, olkoonkin, että aina joutuu tekemään kompromisessaja rakentamisessa ja remontoinnissa.:) Olemme kohta asuneet 12 vuotta tässä kodissa, ja haluasin kovasti remontoida keittiön, vaikkei siinä oikeasti ole mitään vikaa. On vain niin kauniita keittiöitä ja uusia "herkkuja".:P
  Iloisia kokkailuja Maria!<3
  Ai juu, mulla on sama kesällä! Nukkumaanmenot venyy ja venyy...Nytkin kello on varttia vaille 12.:))

  • Maria sanoo:

   Voi ihana Taina, kiitos <3

   Siis tää on ihan järjettömän kiva tunne...vaikka tuntuu, että odottavan aika on nyt niin kovin pitkä 😀

   Sanos muuta, maku ja sisustustyyli muuttuu. Miten sitä ikinä osaa tehdä sellaisia valintoja, jotka ovat omasta mielestään kivoja vielä 20 vuodenkin päästä?

   Kiitos, odotan ekaa myyssipostausta uudesta kodista 🙂

   Hei juu, mä huomasin, kun eilen hyväksyin sun kommentin tämän päivän puolella 😀

   Ihanaa keskiviikkoa!

 5. Anne-Maria sanoo:

  Kiitos kivasta kreikkalaisen pannarin reseptistä! Tänään heti testasin ja mukaan laitoin myös oliiveja. Ne sopivat tosi hyvin makuihin. Kaunis keittiö

  • Maria sanoo:

   Olehan hyvä Anne-Maria

   ja ihana kuulla, että tykkäsit ♥

   Oliiveja pitääkin seuraavan kerran kokeilla, kiitos vinkistä 🙂

   Kiitos, tuo keittiö on unelmiemme täyttymys!

   Ihania kesäpäiviä sinne ♥

 6. -A- sanoo:

  Hei! Meillä vastaavanlainen tilanne, että mies ollut aina varsin kova reissailemaan ja se tietää lasten kanssa kolmestaan oloa. Silloin syödään makrulaatikkoa tai nakkikeittoa tai haetaan Mäkista sapuskaa (mies ei niin välitä). Pitäisi opetella se, että voisi tehdä itselleen jotain pieniä tapaksia tai ostaisi kaupasta valmiita…yksinkin voisi herkutella.

  • Maria sanoo:

   Moikka A

   ja hei samalta kuulostaa kun meillä 🙂 Kotiruokahan on parasta (ja Mäkki :D), mutta jotenkin itse tykkään välillä arjessa hemmotella itseäni pikkuisilla tapaksilla tai suolasella piirakalla. Tai tällä pannukakulla 🙂

   Ihania kesäpäiviä ♥

 7. […] Ei sellaista kuin piti, kaukana siitä. Mutta silti ah niin hyvää. Tein pohjan tällä fetapannukakkuni ohjeella, mutta sujautin taikinaan kourallisen mustikoita ja vähän kookossokeria. Sekä […]

 8. […] tein kreikkalaisen pannukakku -pohjan, mutta spelttijauholla. Olinkin muuten unohtanut spelttijauhot. Joskus niitä tuli […]

Kommentoi