lauantai 01. huhtikuun 2017

Lördagsmys / Helppo tacokakku

MOIMOI!

Ja ihanan tunnelmallista lauantain alkuiltaa! Nopsaa tulin toivottelemaan teille lauantaiterkut, ennen kuin tuo Tappara-Ilves matsi alkaa. Sen verran oli eilenkin jännät paikat, että en pystynyt peliä katsomaan. Kuuntelin kyllä sujuvasti. Milloin löysin itseni pinnailemasta sisustuskuvia Pinterestistä ja milloin löysin itseni Sähköautot Nyt! -facebooksivuilta uppoutuneena keskusteluihin (jep, olen aivan hurahtanut). Mutta peliä en pystynyt katsomaan. Tänään ajattelin kyllä katsoa. Toki otan läppärin sohvalle varmuuden varalta mukaan. Ja uppoudun teihin ja kommentteihinne.

Muistatteko, kun reilu vuosi sitten tein sen infernaalisen hyvän tacokakun perjantaimyyssiruoaksi? Se toimii myös näin lauantaina, pelin alla. Viimeksi tein sen kanalla, nyt perheäänestyksessä voiton vei jauheliha.

HELPPO TACOKAKKU

8 täysjyvätortillaa

250 g jauhelihaa paistettuna ja tacomaustepussilla maustettuna
2 dl salaattisekoitusta pienisteltynä
1 dl papuja (käytin papusekoitusta)
tuoretta korianteria
1,5 dl guacamolea
2 dl ranskankermaa
1,5 dl juustodippiä

Koristeluun
paprikaa
korianteria

-yhdistä jauhelihat, salaattisekoitus ja silputtua tuoretta korianteria
-laita yksi tortillalätty tarjoilulautaselle ja levitä siihen avokadodippiä
-aseta toinen tortillalätty tämän päälle ja levitä sen päälle papuja
-kolmannen tortillalätyn päälle puolet jauhelihasalaattisekoituksesta
-neljännen tortillalätyn päälle puolet ranskankermasta ja juustodipistä
-toista em. vaiheet
-viimeisen tortillalätyn päälle lisäksi koristeet
-anna tekeytyä hetki

Me ei sitten tuttuun tyyliimme jaksettu antaa tämänkään tekeytyä (mikä meitä hitaita hämäläisiä vaivaa? :D), mutta hienosti se leikkautui tuollain ilman sen kummempaa vettymistä. Rinnalle valkosipulista tomaattihaketta ja nachoseja.ID

Mummulan vintistä löytyi 19.10.1963 päivätty Aamulehti, jossa uutisena oli ”Heikosti pelannut Ilves vain suupala Tapparalle.” Peli päättyi tuolloin Tapparalle 5-1. Mähän olen aina ollut kova tyttö uskomaan näihin merkkeihin ja enteisiin. Niin teen nytkin :D Nyt maja sohvalle, takkaan tuli ja kotikatsomon tunnelma kattoon!

LEPPOISAA LAUANTAI-ILTAA,


5 Responses to “Lördagsmys / Helppo tacokakku”

 1. Avatar Hennu sanoo:

  Ei ole koskaan tällaista tullut tehtyä! Kivannäköinen resepti :)

  Oon aika paljon sun ruokareseptejä lukenut, mutta onko sulla heittää jotakin suosikkireseptiäsi kikherneistä? Semmonen kiinnostaisi!

  Kivaa lauantai-iltaa :)

 2. Avatar Nanna sanoo:

  Wautsi! Mahtava, iisi idea!- Täytyy tehdä sopivassa kohtaa!

  • Maria Maria sanoo:

   Huomenta Nanna!

   Ja hei kiitos, tää on ihan älyttömän helposti syntyvä herkku :) Mä itse asiassa mietin, että voisi tyttöjen synttäreillekin tehdä tacokakun. Eipä tarvitsisi olla sitten juuri muuta suolaista tarjolla edes!

   Ihanaa tiistaita <3

 3. […] hyvää! Mikäli sielläkin uppoaa tämän tyyliset ruoat, niin tsekatkaahan tacotoastien ja tacokakun reseptit […]

Kommentoi