lauantai 28. tammikuun 2017

Uunilohi: Uhka vai mahdollisuus?

MOIKKAMOI

ja vastaukseni on;¬†mahdollisuus. Suuren suuri mahdollisuus ūüėÄ Vaikka eilen p√§iv√§ll√§ v√§h√§n tuskailinkin perjantaimyyssiruokien kanssa, sill√§ en voinut olla sivuuttamatta tosiasiaa, ett√§ lohi oli pakko k√§ytt√§√§ eilisen aikana. Siin√§ miss√§ meill√§ yleens√§ sy√∂d√§√§n uunilohta riisin kanssa, kehittelin eilen illalle siit√§ maukkaan t√§ytteen tortilloihin. Hunaja, lime, valkosipuli ja korianteri nostivat uunilohen ihan uusiin ulottuvuuksiin. Viereen t√§ysjyv√§tortilloja uunipannulla l√§mmitettyn√§, taivaallisen hyv√§√§ lime chili -jugurttia, salaattia ja avokadoa. Englanniksi t√§m√§ taitaisi olla nimelt√§√§n Honey lime salmon tortilla. Miten se taas kuulostaakin niin paljon hienommalta vieraalla kielell√§?
Salmon tortilla (11 of 11)Salmon tortilla (2 of 11) Salmon tortilla (3 of 11) Salmon tortilla (4 of 11) Salmon tortilla (7 of 11) Salmon tortilla (9 of 11)

HUNAJALIME -UUNILOHI

600 g lohifilee
1 rkl oliiviöljyä
1 rkl hunajaa
1/2 limen mehu
1 rkl pilkottua korianteria
2 valkosipulin kynttä pilkottuna
ripaus suolaa

-sekoita marinadin ainekset keskenään
-valele lohen päälle
-paista 200 asteisessa uunissa 25 minuuttia
-nosta grillivastuksen alle 5 minuutiksi

Sillä aikaa, kun lohi on uunissa valmista lime chili -jugurtti:

LIME CHILI -JUGURTTI

2 dl turkkilaista jugurttia
1/2 limen mehu
2 tl lime chili kuivamaustetta (maustehyllystä)
(vähän pilkottua korianteria)

-sekoita aineet keskenään ja anna tekeytyä ennen tarjoiluaSalmon tortilla (6 of 11)Salmon tortilla (8 of 11)Salmon tortilla (10 of 11)Salmon tortilla (1 of 11)

Piti laittamani t√§m√§ resepeti kera fredagsmysien jo eilen illalla, mutta tietokoneettomuusaika (klo 20.00) tuli vastaan ūüėČ T√§ss√§ vinkki√§ siis esimerkiksi t√§lle illalle, mik√§li iltaruoka on viel√§ hakusessa. Mik√§li teill√§kin siell√§ j√§√§kaapissa k√∂ll√∂ttelee lohi vailla tarkoitusta. T√§lle illalle yrit√§n valmistaa perusarkiruoasta eli broilerin fileist√§ jotain hieman erilaisempaa. Sen tavanomaisen keltaisen kanakastikkeen sijaan. Tuosta eilen lataamastani liitteest√§ l√∂ytyy kanayakitorien resepti ja j√§√§kaapista l√∂ytyisi sakepullon j√§m√§t. Ehk√§ menn√§√§n sill√§ t√§m√§ ilta. Mutta ennen iltaa on luvassa viel√§ vaikka mit√§; syntt√§reit√§, kaupunkikahvitteluja, siivoamista ja er√§√§n karvaisen kaverin harjaustalkoita. Pintamateriaalisuunnittelua ja venyttely√§. Aamusta otin jo puolet olohuoneen taljoista s√§il√∂√∂n ja heti tuli kev√§isemp√§√§ ilmett√§ kotiin. Ehk√§ kaivan viel√§ muutaman puuteriliilan tyynyn esille ja k√§yn ostamassa v√§rikk√§it√§ tulppaaneja. J√§rvien ladut ovat kaputt, joten hiiht√§minen on ainakin hetken aikaa tauolla. Tuonne alam√§kiladulle, kun en viel√§k√§√§n suostu menem√§√§n ūüėÄ

Hei, kiitos hurjan paljon viesteistänne ja kommenteistanne eiliseen pdf-tiedostoon noista fredagsmys -reseptien helmistä. Toden totta, että sieltä puuttuu vielä monta helmeä. Jatko-osaa seuraa varmasti. Itse ainakin huomasin, että se kotitekoinen kebab ei päässyt listalle eikä ne tacopitsarullat. Tajusin, että monena lauantainakin on tullut tehtyä ruokia, jotka sopisivat perjantaimyysseilyihin. Joten stay tuned!

LEPPOISIN LAUANTAITERKUIN,

alle


4 Responses to “Uunilohi: Uhka vai mahdollisuus?”

 1. Mimmi sanoo:

  Moi Maria! harvoin kommentoin, mutta aina luen ūüôā olet harvoja bloggaajia, joiden teksit jaksan lukea alusta loppuun pituudesta huolimatta. Olet minulle ehk√§ jonkinlainen roolimalli ja pid√§n tavastasi kirjottaa asiat! Kuvat blogissasi ovat rauhallisuutta silmilleni. Keep going on! ūüôā
  ps. KUN julkaiset reseptikirjan, lupaan sen heti ostaa <3 ihanaa viikonloppua!

  • Maria sanoo:

   Moikkamoi Mimmi

   ja hei ihanaa, kiitos sinulle <3

   Jatketaan siis samaan malliin ūüôā

   Ihanaa alkanutta viikkoa <3

 2. Mia sanoo:

  Moi!Haluan vain sanoa, ett√§ olen tismalleen samas mielt√§ kuin Mimmi! Olet huippu mimmi ja min√§ my√∂s ostan reseptikirjasi heti kun sellainen ilmestyy ūüôā n√§m√§ lohitortillat menev√§t testiin perjantaina, kiitos resepti-inspiraatiosta ‚ô°

  • Maria sanoo:

   Moikka Mia

   ja voi kiitos kaunis <3

   Toivottavasti lohitortillat maistuvat ūüôā

   Meill√§ t√§n√§√§n vuorossa juustoinen valkosipulisolmupitsa ūüėÄ

   Ihanaa viikonloppua <3

Kommentoi