maanantai 28. marraskuun 2016

CHRISTMAS CANDY x 2

MOIMOI IHANAISET

ja hei jee, tuo kirpsakka pikkupakkanen ja lumi tekevät ihmeitä. Jopa maanantaille 😉 Niin kuin kerroin, niin meillä virittäydyttiin jouluun jo viime torstaina torttutehtailun myötä. Tällä viikolla on tarkoitus leipoa enemmänkin jouluisia juttuja. Terveellisiä ja epäterveellisiä. Aloitetaan epäterveellisistä, sillä jouluna saa ja vähän pitääkin löysätä nutturaa ruokajuttujen edessä. Viikonloppuna leivoin koulun joulumyyjäisiin piparkakkumutakakkuja ja leivontatalkoista jäi yli suklaata. Ja tottahan toki ne on pakko käyttää. Lisäksi löysin kaapista viimejouluisia piparminttutikkuja (candy canes, mitä lie suomeksi). Aluksi mielessäni kävi kovin perinteisen jouluisen rocky roadin tekeminen, mutta Pinterestin ihmeellisessä maailmassa seilatessani törmäsin näihin aivan tajuttoman ihaniin ja helposti valmistettaviin minttusuklaasuolatikkuihin. christmas-candy-7-of-18christmas-candy-3-of-18IDchristmas-candy-1-of-18 christmas-candy-4-of-18christmas-candy-8-of-18christmas-candy-5-of-18 christmas-candy-10-of-18

Alunperin oli tarkoitus viettää jouluaattoa oman perheen kesken Lapissa, mutta koska juhla on lapsien ja lapset haluavat viettää jouluaaton serkkujensa kanssa kotona, niin lähdemme kohti pohjoista vasta joulupäivänä. Viime vuonna vietimme jouluaattoiltaa veljen perheellä, joten tänä vuonna joulupukki suunnistaa jälleen meille. Ruokajuhlaa emme meillä vietä, vaan perinteiseen tapaan jotain pientä kahvin kanssa. Kröhöm, mullahan yleensä lähtee vähän mopo käsistä tarjoilujen suhteen, mutta tänä vuonna teen parannuksen. Ajattelin leipoa vain yhden jouluisen kakun ja tehdä lisäksi jouluisen karkkibuffetin. Nämä tämän päivän tuotokset pääsevät ainakin karkkibuffettiin. Perinteisiä riisisuklaapalleroita tekisi mieleni tehdä pitkästä aikaa. Myös jotain terveellistä tulee karkkibuffasta löytymään. Ehkä myös jotain suolaista on syytä tarjoilla. Ajattelin, että tällä viikolla voitaisiin pitää kenraaliharjoitukset tarjottavien suhteen 🙂

Eilen illalla sängyssä Glorian Ruoka & Viiniä selatessani silmäni näkivät niin kivan jutun, että meinasin nousta keittiöpuuhiin siinä juuri ennen puolta yötä. Piparitaikina, joka kaulitaan noin 25 x 30 cm levyksi ja paistetaan kypsäksi. Päälle sulatetaan suklaita. Itselläni tässä sulatettuna tummaa suklaata, maitosuklaata ja valkosuklaata. Koristelu nonparelleilla. Eikös olekin aika näyttävän näköinen herkku? Itse annoin tämän jähmettyä jääkaapissa vain puolisen tuntia. Odottakaa siis rauhassa, että suklaa jähmettyy ennen kuin leikkaatte levyn paloiksi. Fiinimpi piparisuklaa meni tilaukseen myös kuopuksen kaverisynttäreille. Sen verran hyvää kuulemma on. Syndethän ovat keväällä, mutta ei kai se nyt aikaa katso, koska pipareita syö!

christmas-candy-11-of-18 christmas-candy-12-of-18christmas-candy-16-of-18 christmas-candy-13-of-18 christmas-candy-15-of-18 christmas-candy-17-of-18

Huomenna olisikin sitten luvassa terveellistä joulukarkkibuffetin antia. Ellei mitään tärkeämpää ilmaannu. Lisäksi hei tällä viikolla luvassa vielä yksi huisin ihana arvonta! Arvonnasta puheenollen, onni suosi Santa Marian ja Risentan brunssipostauksen arvonnassa Miilua. Onnea onnea  Laitamme sinulle sähköpostia mitä pikimmin.  Nyt juoksulenkille; vatsa sanoo pian poks, sillä tottahan toki kokki on velvoitettu ”maistelemaan” näitä tuotoksiaan 😀

IHANAA ALKANUTTA VIIKKOA,

alle

PS. ai niin, mitä tekisitte noin kahdeksalla kilolla etikkasäilöttyjä kokonaisia punajuuria? Piti tekemäni ihan yksi borssikeitto tälle viikolle, mutta ei ihan mennyt lapaan tuo kauppakassitilaukseni. Käykäähän kurkkaamassa snapchatin puolelta (atmarias), millainen saavi meillä noita on 😉 Voiko säilykepunajuuria pakastaa?


14 Responses to “CHRISTMAS CANDY x 2”

 1. Eija sanoo:

  Teeppä pakasteeseen valmiiksi punajuuri aurajuusto tai vuohenjuusto paistosta. Kuuluu nykyään meidän joulupöytään, kun kaikki tykkää Netti on pullollaan ohjeita
  Ps. Nuo tikut ja pipariherkku menee kokeiluun tytön synttäreillä itsenäisyyspäivänä

  • Maria sanoo:

   Moikka Eija

   ja hei kiitos vinkistä – punajuuriaurajuustopaistoksen olinkin kokonaan unohtanut! 🙂

   Jee, onnea sinne tytölle <3

 2. Elma sanoo:

  Oi mikä ihana suklaapipariherkku. Meidän joulupiparit on tässä! Osaatko yhtään sanoa, millaisen määrän tuohon suklaata lorottelit? Ja onko kaulitsemasi piparilevy ihan kaupan pakastepiparitaikinalevy?

  – Elma –

  • Maria sanoo:

   Moi Elma,

   tuo oli niiiiin hyvää (on jo liki kokonaan kadonnut jonnekin :D)!

   Mulla oli yhteensä noin 200 g tummaa ja maitosuklaata ja sitten muutama rivi valkosuklaata.

   Juu, kaupan pakastelevyä käytin 🙂

 3. Tiina sanoo:

  Voi Maria, kiitos niin ihanasta ja inspiroivasta blogistasi! Kaikki postaukset luen, mutta kommentointi vaan aina jää. Piparisuklaata kokeilen. Lauantaina Glorian Ruoka & Viini oli jo kädessä, mutta pähkäilin, etten sitä tarvitse. Taidan kuitenkin hankkia : ) Mukavaa viikkoa!

  • Maria sanoo:

   Voi Tiina, kiitos sinulle ihanasta palautteesta <3

   Hei suosittelen hakemaan tuon uusimman GRV:n - ihan älyttömän kivoja reseptejä 🙂

   Kiitos ja samaa sinne!

 4. Maria myös sanoo:

  Lindströmin pihvejä ehdottomasti! Tosin siihen ei nyt hirveesti silti kulu… =)
  ps.Osan jauhelihasta (max puolet) voi korvata broilerin jauhelihalla; muutenkin lihapihveissä/-pyöryköissä/-murekkeessa. Kun vaan maustaa kunnolla, ei eroa hirveesti huomaa.

  • Maria sanoo:

   Moikka Maria-kaimani
   ja kiiiiitos vinkistä! Mun täytyy myöntää (nolona), etten ole ikinä tehnyt Lindströmin pihvejä, mutta nyt teen 🙂

   Broitsun jaukkaria täytyy vielä mennä ostamaan!

 5. mirvaannamarian sanoo:

  Mun on pakko testata näitä joulukarkkeja.. Nauroin ääneen sun punajuuriongelmalle snäpissä – anopin joululahja :’D

  • Maria sanoo:

   Moikka,

   hei testaa ihmeessä – on hitusen koukuttavia!

   Hehee, tosta sais niin upean joulupaketin eikä maailman paras anoppi ikinä arvais, mitä paketista kuoriutuu 😀 😀 😀

 6. Anne-Maria sanoo:

  Kiitos ihanasta pipari-ideasta! Kokeiltava on, sillä en ole piparin ystävä, mutta olen etsinyt kivaa sovellusta tavanomaiselle piparille. Kysyisin kuitenkin, leikkautuuko tämä levy jäähtyneenä ilman halkeamista? Tai tuleekohan siitä edes kovinkaan kova, kun on näin paksu… Kauanko vaatii paistamista? Hip, hei, nyt kauppaan hankkimaan aineksia 🙂

  • Maria sanoo:

   Olehan hyvä Anne-Maria! 🙂

   Leikkaantuu ihan loistavasti, sillä jää aika pehmeäksi! Paistoin noin 15 minuutin verrran ja levystä tuli noin sentin paksuinen 🙂

   Iloisia leivontahetkiä <3

 7. Miilu sanoo:

  Ihanaa! Kerrankin onnetar suosi minua! Et arvaakkaan kuinka tämä uutinen piristi päivääni 🙂

 8. Riina sanoo:

  Hei mainio idea nuo suolatikkuminttukarkkisuklaatikkarit (ja mikä mahtava yhdyssana)! Esikoisen synttäreiltä jäi useampi laatikko suolatikkuja – kiitos ideasi tiedän, mitä niille lähiviikonloppuina tapahtuu 🙂

  Borssikeittoa voi ainakin pakastaa ja lindströminpihvejä! Punajuuret käyttöön vaan, nams! Ja joulun alla kandee tehdä muutama punajuurilaatkkko! Nekin voi pakastaa.

Kommentoi