sunnuntai 27. marraskuun 2016

Joulutorttutehtaalla

Advertisement
HEI HUOMENTA,

toivottavasti siellä vietellään suloista sunnuntaiaamua! Ottakaa vielä yksi kupillinen kahvia, nostakaa jalat tuolille ja virittäytykää joulutunnelmaan. Sitä luvassa tämän postauksen jouluisten kuvien myötä. Viime torstaina meillä aloitettiin virallisesti joulunodotus.  Dronningholmin ja Sunnuntain kampanjan myötä pääsimme jälleen kokeilemaan joulutorttujen uusia muotoja sekä maistamaan Dronningholmin uutuusmarmeladia, joka ihastuttaa vaniljan, puolukan ja kirsikan maussa. Punaiselta väriltään sointuu joulun leivonnaisiin loistavasti.dronningholm-sunnuntai-78-of-83dronningholm-sunnuntai-11-of-83dronningholm-sunnuntai-3-of-83 dronningholm-sunnuntai-30-of-83 dronningholm-sunnuntai-8-of-83dronningholm-sunnuntai-57-of-83dronningholm-sunnuntai-2-of-83dronningholm-sunnuntai-51-of-83

Viime torstaiaamu valkeni nuhjuisena, sumutinpullosade ja pimeys meinasivat hetken jo lannistaa. Kaivoin esiin tontut, kävin ”kuusimetsällä”, sytytin kunttilät ja kuuntelin muutaman kappaleen Celine Dionin joululevyltä. Yhtäkkiä se valtasi mielen, lämmin ajatus lähestyvästä joulusta. Keittiön ikkunasta alkoi samalla hetkellä näkyä valoa. Suuren suuret lumihiutaleet leijailivat maahan. Ei voinut muuta kuin hymyillä. Ei olisi voinut parempaa ilmaa sittenkään sattua meidän pikkujoulupäiväksi. Pikkuisten pikkujoulupäiväksi.

En heti muista toista koulupäivää, että tytöt olisivat kirmanneet parkkipaikalle yhtä nopeasti kuin tuolloin. Kera rakkaiden serkkujensa. Koko koulupäivän olivat odottaneet leivontaprojektia ja torttujen syömistä. Pikkujoulutunnelmaa. Hurmurikummipoikakin saapui äitinsä kanssa leipomaan, mutta viihdytti mieluummin koiraa kuin leipoi 🙂 Miehistä otetta torttujen muotoihin sitten seuraavalla kertaa.

dronningholm-sunnuntai-34-of-83dronningholm-sunnuntai-13-of-83 dronninghol-sunnuntai-kollaasidronningholm-sunnuntai-82-of-83dronningholm-sunnuntai-47-of-83dronningholm-sunnuntai-26-of-83dronningholm-sunnuntai-16-of-83 dronningholm-sunnuntai-27-of-83 dronningholm-sunnuntai-28-of-83 Taivaalta maahan tippuvat lumihiutaleet inspiroivat meitä aikuisia. Mikä on kauniimpi näky talvella kuin luminen kuusi? Tyttönelikko inspiroitui Dronningholmin tämän vuoden uudesta muodosta eli ketusta. Menisi kuulemma ihan tuosta meidän koirastakin. Ulkonäön viis, mutta maku näissä oli jälleen täyskymppi. Sunnuntai Lehti- ja torttutaikinalevyt ovat meillä vakiovaruste pakkasessa. Ympäri vuoden. Ei vain makeita leivonnaisia varten vaan myös niitä fredagsmyseissä nähtäviä suolaisia piirakoita varten. Taikinan koostumus on uudistunut ja sen huomaa; maku on mehevämpi, jos mahdollista ja rakenne ihan älyttömän lehtevä. Yleensä ostan pakkaseen 1 kg pakkauksen Sunnuntai Lehti -ja torttutaikinalevyjä ja sulatan sieltä vain tarvittavan osan. Oman meidän perheen leivontahetkiin riittää kyllä huvin tuo 500 gramman pakkauskin. dronningholm-sunnuntai-56-of-83 dronningholm-sunnuntai-41-of-83dronningholm-sunnuntai-4-of-83 dronningholm-sunnuntai-46-of-83 dronningholm-sunnuntai-79-of-83dronningholm-sunnuntai-75-of-83

Kolmella erikokoisella tähtimuotilla valmistimme osat korkeisiin kuusiin. Voitelimme tähdet munalla ja levitimme niille nokareen Dronningholmin Tähtitorttu Vaniljainen puolukka-kirsikkamarmeladia. Paistoimme uunissa 200 asteessa noin 12 minuuttia. Lisäsimme isoimman tähden ja keskikokoisen tähden marmeladin päälle Dronningolmin Tähtitorttu Omena-kanelimarmeladia ja kokosimme kuusen. Päälle ripsottelimme vielä tomusokeria. Kauniita ja näyttäviä jouluisen kahvipöydän herkkuja. Ja hei, tuo kahden marmeladin yhdistelmä oli tosi kiva! Omenaa, puolukkaa, kirsikkaa, vaniljaa. Kaikki sulassa sovussa keskenään, kuten myös nuo pikkuiset leipuritkin 🙂

Kettu-kuviota varten katsoimme ohjeen Dronningholmin sivuilta löytyvästä videosta. Isoimmat tytöt aloittivat ketuilla, sillä pitävät kuulemma haasteista. Hienosti pienemmätkin tytöt ketuista selvisivät. Leipomukset saavat olla tekijänsä näköisiä. Ei se ihan niin justiinsa ole. Varsinkaan noiden kullannuppujen kanssa leivottaessa. Ketun kuono ja silmät valmistuivat nokareesta perinteistä Dronningholmin Tähtitorttu Luumumarmeladia.dronningholm-sunnuntai-kollaasi2dronningholm-sunnuntai-55-of-83dronningholm-sunnuntai-61-of-83

Kuten aina leivontatalkoissa, niin myös tässä leivontaprojektissa lapset kyllästyivät jossain kohtaa. Päästimme veljen vaimon kanssa luovuuden valloilleen. Pöydältä löytyi kaksi levyistä yhdistettyä taikinapalloa, jotka veljen vaimo kaulitsi levyksi. Toisesta valmistui kaunis kuusi ja toisesta tehtiin sekalaisia torttuja. Tähtiä, enkeleitä ja vaikka mitä. Kun viimeinen eli viides pellillinen meni uuniin laitoimme kahvin valumaan. Joulutortun ja kahvin tuoksu. Hetkeksi hiljainen keittiö ja vielä siivottu keittiön pöytä. Vaikka lumisade loppui melkein yhtä nopeasti kuin alkoikin, niin silti se joulumieli taisi tulla jäädäkseen ♥ dronninghol-sunnuntai-kollaasi1dronningholm-sunnuntai-77-of-83dronningholm-sunnuntai-71-of-83 dronningholm-sunnuntai-5-of-83

Instagramin puolella on meneillään Dronningholmin ja Sunnuntain lukijakilpailu. Kilpailun idea on yksinkertainen; leivo mieleisesti torttumuoto (mielikuvitusta saa käyttää :). Ota siitä kuva ja jaa kuva valmiista leivonnaisesta Instagramissa #UUDETMUODOT ja @dronningholm. Kampanjasta löydätte lisätietoja sekä Dronningholmin että Sunnuntain sivuilta. Palkintona arvotaan viikottain Dronningholm-tuotepalkintoja (yhteensä 7 viikon ajan). Kilpailun viimeinen arvonta suoritetaan 18.12., eli osallistumisaikaa on vielä runsaasti. Haluan rohkaista teitä leipomaan, vaikkei se olisikaan se ihan oma juttu. Leipominen on älyttömän hauskaa ja veikkaanpa, että Sunnuntai Lehti- ja torttutaikinalevyillä sekä Dronningholmin marmeladeilla ei saa edes aikaiseksi huonoa lopputulosta. Ne ovat yhdessä täydelliset, myös joululeivontaan.

Uudet muodot koristivat joulutorttuja, mutta aikamoiset muodot ovat tuolla tontturouvallakin. ”Isotissinen” tirskuivat tytöt ja katsoivat toisiaan. Muisto mummulasta ja niistä jouluista, kun leivoimme tällä kokoonpanolla tuolla tien toisella puolella. Siellä tontturouva tosin otettiin esiin vasta joulukuun alussa. Nyt päästimme sen tuulettumaan jo pikkuisen aiemmin 🙂

SULOISTA SUNNUNTAITA,

alle

PS.  itse rakastan uunista juuri tulleita torttuja, mutta aina aamuisin niiden paistamiseen ei ole aikaa. Melkein yhtä paljon kuin uunituoreita joulutorttuja rakastan pakastettuja joulutorttuja. Kuumaan kahviin dipattuna. Kokeilkaahan!

YHTEISTYÖSSÄ DRONNINGHOLM & SUNNUNTAI

lifie-logo-rgb-1

13 Responses to “Joulutorttutehtaalla”

 1. Kristiina sanoo:

  Ihania torttuja. Ketut ovat mainion näköisiä ja tuo kuusi ihan taideteos!

  • Maria sanoo:

   Huomenta Kristiina

   ja hei kiitos 🙂

   Liian usein sitä tulee tehtyä perinteisen mallisia tähtiä, mutta nyt ajattelin jatkossa panostaa uusiin muotoihin 🙂

   Aurinkoista alkanutta viikkoa <3

 2. Johanna sanoo:

  Onpas kivan näköisiä leipomuksia, näitähän täytyy itsekin kokeilla! Nuo ketut ja kuusi ovat tosi suloisia. Sinulla on hyvä leikkaus hiuksissa. Ovatko ne ihan lyhyet takaa?

  • Maria sanoo:

   Moikka Johanna
   ja kiitti 🙂

   Ketuista varsinkin tuli vallan mainioita. Tytsyt olivat aivan innoissaan 🙂

   Hei kiitos, hiukset ovat kiinni takaa. Mutta mielessä siintää taas ajatus niiden leikkaamisesta lyhyeksi takaa!

   Ihanaa alkanutta viikkoa <3

 3. Marika 's sanoo:

  Aivan ihania niin tortut kuin tekijätkin ♡ mahtavat nuo kuuset ja taidan huomenna vapaapäivän koittaa samanlaisia tai ainakin tyylisiä.

  • Maria sanoo:

   Hei huomenta Marika,

   näpyttelinkin sinulle juuri sähköpostiakin 🙂

   Kiitos, nuo pikkuiset leipoja ovat kyllä supersuloisia ja tortuista tuli kovin ihania 🙂

   Hei, ihanaa vapaapäivää sinne <3

 4. Niina sanoo:

  Wau, kuusta pitää kokeilla itsekkin! Ja nuo ketut on juuri niin ovelan näköisä kun pitääkin, ihania 🙂

  • Maria sanoo:

   Moikkulimoi Niina! 🙂

   Kiitos ihana, näitä oli niiiin kiva tehdä! Ketut olivat ihanan viekkaita ja kuusi näyttävä 🙂

   Ihanaa tiistaita, jee saatiin talvi <3

 5. Mari sanoo:

  Voi vaude!
  Ihania leipureita ja herkullisia leipomuksia:)
  Tuo kuusi on otettava kokeiluun…
  Mutta tuo tonttumuori vasta hurmaava onkin! Ihana❤️

  • Maria sanoo:

   Moikka Mari ja kiitos 🙂

   Mä ajattelin kanssa testata tuota kuusta miniversiona…nyt siitä tuli vähän liian iso yhdelle syötäväksi (tai äläs sano, hienosti se siitä kohti ääntä meni ;))!

   Voi kiitos, tuo tonttumuori on ihan paras <3

 6. ia sanoo:

  Miten ihana tuo eka sokerilumisadekuva! En kestä, haluan haudata omat kämätorttuni kivenkoloon :,D

  • Maria sanoo:

   Moikka kaunokainen <3

   Se on tehty PicMonkeyn snowfall-filtterillä!

   Höpöhöpö, minnekään kivenkoloon niitä haudata. Ihan varmasti ovat oikein mallikelpoisia 🙂

 7. […] ”Tyttönelikko inspiroitui Dronningholmin tämän vuoden uudesta muodosta eli ketusta. Menisi kuulemma ihan tuosta meidän koirastakin. Ulkonäön viis, mutta maku näissä oli jälleen täyskymppi. Sunnuntai Lehti- ja torttutaikinalevyt ovat meillä vakiovaruste pakkasessa. Ympäri vuoden. Ei vain makeita leivonnaisia varten vaan myös niitä fredagsmyseissä nähtäviä suolaisia piirakoita varten.” – At Maria’s […]

Kommentoi