keskiviikko 24. elokuun 2016

Keveästi herkutellen syksyyn – kasviscurry

HEIPPAHEI!

Olen mukana Indiedaysin ja Lejos Blue Diamondin -yhteistyökampanjassa, jonka myötä pääsin jälleen herättelemään henkiin kesän jäljiltä ehkä hieman kolauksen kokeneen terveellisemmän ruokavalion. Terveellisempi ruokavalio ei suinkaan tarkoita tylsempää ruokavaliota. Terveellisempi  ruokavalio ei myöskään poissulje herkuttelua. Kun saa liikunnat ja ruokavalion taas kohdilleen, niin se terveellinen ruokakin tuntuu herkuttelulta. Herkutella voi ja pitää. Ilman herkuttelua elämä on suht tylsää 🙂 Herkuttelun ei tarvitse tarkoittaa pizza- tai irtokarkkiövereitä. Itse herkuttelen hyvällä omalla tunnolla aika usein kesken työpäivän lasillisella jääkaappikylmää mantelimaitoa. Se ja hedelmät ovat lyömätön yhdistelmä, kokeilkaahan! Mantelimaitoa en ole käyttänyt ikinä ennen ruoanvalmistukseen, joten päätin tämän kampanjan myötä haastaa itseni sellaiseen.Blue Diamond eka (3 of 17)

Lejos Blue Diamond Almond Breeze -mantelimaitotuotteita löytyy kolmea eri laatua; Orginal, makeuttamaton ja uutuus Barista Blend. Ne ovat valmistettu ei-geenimanipuloiduista Kalifornian manteleista eivätkä ne sisällä soijaa, maapähkinöitä, gluteenia tai natriumglutamaattia. Lisäksi ne sopivat monenlaiseen ruokavalioon maidottomuutensa, laktoosittomuutensa ja kananmunattomuutensa ansiosta. Aika montaa eri mantelimaitotuotetta olen tässä viimeisen parin vuoden aikana testannut ja Blue Diamond Almond Breezet erottuvat edukseen. Niiden maku on jotenkin pehmeämpi kuin muiden. Blue Diamond Almond Breeze Original -mantelimaitojuomaon myyntihitti ympäri maailman. Joskus, kun haluan kahviini mantelimaisen, mutta hieman makeahkon maun, lisään tätä. Uutuustuote Blue Diamond Almond Breeze Barista Blend on varta vasten kehitetty kahvijuomiin. Kermainen ja täyteläinen koostumus takaa kahvihetken nautinnon.

Syksy on sosekeittojen ja tulisten ruokien kulta-aikaa. Mantelimaito taipuu niin samettiseen bataattikeittoon kuin itämaisia makuja toistavaan suloisen tuliseen kasviscurryynkin tuomaan keveyttä ja pehmeyttä. Ruoanlaittoon valitsin tällä kertaa Blue Diamond Almond Breeze Unsweetened -makeuttamattoman mantelimaidon. Mutta mikä ettei tuo Originalkin tähän sopisi, tuoden pienen makean vivahteen tulisuutta taittamaan.

Blue Diamond eka (1 of 17)Blue Diamond eka (4 of 17) Blue Diamond eka (2 of 17) Blue Diamond eka (5 of 17) Blue Diamond eka (6 of 17) Blue Diamond eka (7 of 17)

SAMETTINEN KASVISCURRY
3-4 ruokailijalle

4 dl Blue Diamond Almond Breeze Unsweetened -mantelimaitojuomaa
2 perunaa
3 porkkanaa
3 salottisipulia
2 valkosipulinkynttä
2 cm pätkä inkivääriä
oliiviöljyä
korianteria nippu
2 tl garam masala -mausteseosta
2 tl currya
maun mukaan tuoretta chiliä

2 tl punaista currytahnaa
1-2 tl suolaa
n. 0,5 rkl kookossokeria
-pese, kuori ja pienistele perunat ja porkkanat. Laita ne kiehumaan.
-kuori ja pienistele salottisipuli, inkivääri ja valkosipulinkynnet.
-lisää garam masala, chili sekä curry ja freesaa niitä oliiviöljyssä paistinpannulla.
-ota puolet kypsistä perunoista ja porkkanoista sekä paistinpannun antimet ja surrauta blenderissä mantelimaidon kanssa sileäksi.
-lisää loput perunat ja porkkanat paistinpannulle ja blenderistä kastike.
-lisää korianteri ja mausta punaisella currytahnalla, suolalla sekä kookossokerilla
-tarjoile kukkakaaliriisin kanssa

Kukkakaaliriisi
1 kukkaakaali
0,5 dl vettä
1 tl suolaa
-raasta kukkakaali
-kiehuta vesi ja lisää suola sekä kukkakaaliraaste
-anna veden kiehua pois

Koristeluun
korianteria
cashewpähkinää

Blue Diamond eka (9 of 17) Blue Diamond eka (10 of 17) Blue Diamond eka (11 of 17)

Suloisen tulinen kasviscurry onnistuu myös ilman korianteria, mikäli siitä ei pidä 🙂 Lisäksi tuon punaisen currytahnan voi lisätä kastikkeeseen vasta sitten, kun on ottanut lapsille annokset, mikäli lapset eivät ole tulisen ruoan ystäviä. Mantelien suosio on kiistaton niiden sisältämien terveellisten rasvojen ja muiden hyvien ainesosien takia. Itse herkistyn aina silloin tällöin manteleille, mutta mantelijuomista herkistymistä ei tule. Tänä syksynä palautan arjen tuttuihin uomiin kasvispainotteisella, mantelimaitopohjaisilla ruoilla. Onneksi en ole projektissani yksin, sillä muu perhekin on kanssani samaa mieltä, että kesän jäljiltä on hyvä laittaa ruokavalio kuntoon. Edelleen haasteena pidän sitä, että pystyn todistamaan myös tuolle isoimmalle rakkauspakkaukselle eli aviomiehelleni, että täyttävän ruoan ei tarvitse aina sisältää lihaa. Omalle fyysiselle ja henkiselle hyvinvoinnille kun sopii kasvispainotteinen ruokavalio ihan täydellisesti!

Blue Diamond eka (13 of 17) Blue Diamond eka (15 of 17) Blue Diamond eka (16 of 17) Blue Diamond eka (17 of 17) Mantelimaidosta on todellakin moneksi. Se sopii niin ruoanlaittoon kuin leivontaankin. Ensi viikolla esittelen teille terveellisen syksyyn sopivan aamupalan, jossa maistuu omena, kuohkea cashewvaahto sekä pehmeä banaani! Aamupalahan on päivän tärkein ateria ja omalla kohdallani sen terveellisyys sanelee pitkälti myös loppupäivän olotilan.

KEPEIN KESKIVIIKKOTERKUIN,

alle


8 Responses to “Keveästi herkutellen syksyyn – kasviscurry”

 1. Kaura sanoo:

  Toi on tosi hyvää mantelimaitoa, ja nimen omaan makeuttamaton versio. Toinen hyvä on kylmäkaapista löytyvä Alpron versio,maistuu raikkaalta. Ruoan valmistuksessa en olekaan käyttänyt.

  • Maria sanoo:

   Heippa Kaura

   ja eikös olekin! Mä tykkään 🙂
   Koklaapas ruoanlaittoon, toimii siinäkin!

 2. Marjah sanoo:

  Oi! Näyttää kerrassaan iiiihanalta ja tuoksun tuntee tänne asti! <3

 3. nelliina sanoo:

  Oi mitä herkkuja ja ihanat kuvat !

 4. Sari sanoo:

  Näyttää kokeilemisen arvoiselta! Onko ohjeessa mainittu kookossokeri ihan välttämätön?

Kommentoi