lauantai 17. lokakuu 2015

Köpis ♥

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA 0P7232211-checker OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA P7232375-sideOLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

HEI HUOMENTA IHANAT

ja jälleen kerran pahoitteluni kuvatulvasta. Tämä on muuten sellainen asia, johon saan kovin eriäviä mielipiteitä; osa teistä tykkää kuvatulvasta ja osa ei. Senpä takia suosin molempia postaustyylejä. Ja eihän niitä kuvia tässä mittakaavassa usein ole (seliseli…oikeastaan on ihan huippua, että saan muistoja talletettua tänne ihan omaa itseänikin varten :). Vähillä kuvilla on menty viikolla, joten mennään nyt vähän runsaammilla. Terkkuja täältä saaresta. Kuinka ollakaan, että ollaan ainoita mökkihöperöitä koko saaressa. Kuka olisi uskonut? Heh, kaikki muut mökkeilijät ovat jo vuosikausia täällä käyneet, joten veikkaanpa että meillä tässä on vielä sellaista uutuuden viehätystä.

Palatakseni tuohon otsikkoon; Kööpenhaminaan. Niin paljon kuin rakastankin suurkaupunkeja, joista tähän asti ehdottomana ykkösenä on ollut Singapore, niin silti tuo kotoinen Köpis on kiilaamassa kovaa vauhtia ohi. Se saa aikaan vatsan pohjassa kutkuttavan tunteen. Tuntuu, että Kööpenhaminasta en ole vielä löytänyt mitään ns negatiivista. Onhan siellä suhteellisen korkea hintataso, mutta kun sen tiedostaa, niin sekään ei ole ongelma. Nyhavn, Strøget, kaikki ne pikkuiset sisäpihat, hipsterialueet. Ihan kaikki.

Ylläolevat kuvat ovat viime heinäkuulta. En yleensä ole huvipuistoihmisiä, mutta Tivolissa saimme koko perheen voimin kulumaan 12 tuntia. Vuoristorataa, hyvää ruokaa, aurinkoa, iloisia ihmisiä. Tivoli herää mun mielestä henkiin vasta auringon laskettua. Tuo valaistus on aivan omaa luokkaansa! Me ostettiin tällä kertaa hotellista Tivolin sisäänpääsyliput ja laiterannekkeet. Vink vink, niiden avulla pääsee noiden hermeettisten jonojen ohi.

Muistatteko, kun meillä oli tuolla reissulla vähän kotimatkassa mutkia? Kun lentomme Tukholmasta Tampereelle peruttiin ja pääsimme seuraavana päivänä onnellisesti kotiin Helsingin kautta? Emme ole todellakaan mitään valittajaihmisiä ja mistään ei yleensä reklamoida. Nyt laitoimme ystävällisen viestin ko.lentoyhtiölle tästä pikkuisesta, tosin ymmärrettävästä, lentosählingistä. Onneksi laitoimme, sillä nyt pääsemme uudelleen Köpikseen tuosta tulleiden korvausten voimin!!! Tivoli jouluvalaistuksessa houkuttelee. Joten joulukuun alussa odottaa pitkä viikonloppu tuolla kauniissa kaupungissa kera oman perheen ja mummun. Ällikällä lyötyjä olimme, kun huomasimme Norweigianin lentävän edestakaisin Helsingistä Köpikseen 66 eurolla. Joten sillä menemme. Hotellithan Kööpenhaminassa eivät ole ihan edullisimmista päästä, mutta teimme mielestämme aika hyvän löydön. Kantsii odotella hieman ja tarkkailla päivän hintoja. Noissakin kun pystyy saamaan hyvä diilejä :)

Nyt pelilauantai käyntiin. Uno-turnaus odottaa! Jossain vaiheessa myös päiväsauna, kiuasmakkarat ja päikkärit. Iltaruoaksi tuhotaan pakkasen ja kuivamuonakaapin sisältöä. Mielenkiinnolla odotan, mitä saan loihdittua broitsusta, kahdesta lehtitaikinalevystä, ananaksesta, kuivatuista banaanilastuista, fariinisokerista, tabascosta, kuohuviinistä ja valkosipuleista. Ai niin, onhan meillä vehnäjauhoja. Tuollainen desin verran. Ihanaa. Kokkikolmonen ehkä raportoi illalla köökin puolelta. Saas nähdä miten meidän käy – vai löydetäänkö itsemme illalla kaupungista kotijääkaapin herkkujen ääreltä :D

LEPPOISAA LAUANTAITA MURUT,

alle

PS. Miten muuten teillä nuo kuvat tätä nykyä latautuvat? Hitaasti vai ok? Kun muistelisin, että jossain vaiheessa joillain lukijoilla ne latautuivat toooosi kauan…varsinkin näissä kuvatulvapostauksissa.


16 Responses to “Köpis ♥”

 1. Siis nyt mä en kestä, me ollaan niin samiksia. Mulla on meinaan tuo aivan sama kutkutus vatsanpohjassa, kun ajattelenkin Kööpenhaminaa. Mä rakastan Köpistä, rakastan!!! Minkään muun kaupungin kohdalla ei ole ikinä ollut samaa fiilistä, ei edes New Yorkin (toki rakastan sitäkin), mutta ei samaa vatsakutkutusta.

  Aion tehdä vielä tämän vuoden aikana muutaman päiväreissun Köpikseen, juuri noiden halpojen Norwegian lentojen takia. Ajan lentokentälle, jätän auton työsuhde-edun parkkipaikalle, hyppään aamu 7 koneeseen, junalla Köpiksen keskustaan, koko päivä siellä ja myöhäisillan koneella takaisin, avot! Täykky päivä taattu <3, kaikki alle satasella. Paitsi tietysti Köpiksessä kulutettu raha, eikä pakko ole shoppailla yhtään mitään, syödä ja kahvitella ja katsella niitä tyylikkään rentoja ihmisiä. Ihanaa!!!!

  Teidän reissu kuulostaa niin ihanalta, kyllä mä taidan miehen kanssa mennä myös hotelliloman Köpikseen viettämään.

  • Maria Maria sanoo:

   Voih, samiksia ollaan ♥
   Köpiskutkutus on kyllä ihana kutkutus, varsinkin kun nuo lentoliput on niin edullisia :)

   Ja hei sulla onkin niin helppoa sieltä lähteä lentokoneelta. Toista sen on täältä meiltä Pirkkalasta, kun ei pääse enää suoraan Köpikseen :D

   Just se, ei aina tarvitse shoppailla, mutta muistaakseni vain kerran ko.kaupungista olen ilman shoppailuja selvinnyt ;)

   Juu, hotelliloma varaukseen vaan!

   Leppoisaa lauantai-iltaa ♥

 2. Sara sanoo:

  Ihania kuvia – as always!
  Minulla ainakin kuvat latautuvat nopeasti, niin kännykällä kuin läppärilläkin :)

  Olenko minä ainut kärsimätön hätähousu kun odotan hilloarvonnan tulosta :)
  Tai sitten olen vain sen missannut ..

  • Maria Maria sanoo:

   Voi kiitos Sara,

   tiedätkös, että nämä on sillä Olympuksella otettu – sehän on tällä hetkellä vähän huollossa, kun sain siihen yhden hassun jutun aikaiseksi. Niin kova ikävä on tuota kameraa :)

   Eiiiiiiih, hyvä kun muistutit! Olen unohtanut koko hilloarvonnan! Suoritan sen vielä tänä iltana, stay tuned. Huh, miten niin ruuhkavuosien kiire ajaa päälle :D

   Ihanaa lauantai-iltaa ♥

 3. Ulla sanoo:

  Hei
  Miltä sivuilta olet löytänyt menopaluun Hesasta Köpikseen 66 euroa? Norwegianin omilta sivuilta näyttää 39.90 meno ja sama hinta paluulle.

  • Maria Maria sanoo:

   Moikka Ulla,

   Momondon kautta löysimme tuohon hintaan. 66 euroa sisälsi kaikki verot sun muut. On kyllä edullinen ja vielä Itsenäisyyspäiväviikonlopuksi. Sillain, että linnan juhliin ehtii kotiin :) Tosin, tilasimme reissun jo reilu kuukausi takaperin. Voipi olla, että silloin sai edullisemmin!

   Leppoisaa lauantai-iltaa ♥

 4. Katariina sanoo:

  Ihan nopsasti kuvat tabletilla lukiessa latautuvat! Jään mielelläni kuvatulvan alle, koska kuvasi ovat aina niin hienoja ja kertovat tavallaan paremmin kuin ne kuuluisat tuhat sanaa…Jatka samaa rataa!

  Täälläkin ällistellään mainittuna lentohintoja…! Ehkäpä sittenkin ensi kesänä lasten kanssa Köpikseen….Missä hotellissa olitte?

  • Maria Maria sanoo:

   Moikka Katariina
   ja kiitos, kiva kuulla että nuo latautuvat hyvin :)

   Me varattiin ko.lennot jo yli kuukausi sitten, Momondon kautta. Ihan älyttömän edulliset. Nyt näytti tosiaan olevan 80 eur menopaluu yhteensä tuolle viikonlopulle. Me olimme viime kesänä Scandicissa, 200 metrin päässä keskustasta. Mutta sitä ennen olimme lasten kanssa Tivoli-hotellissa. Vähän kauempana keskustasta, mutta ihana ja lapsetkin tykkäsi :) Ja nyt mennään johonkin pikkuhotelliin, jonka nimeä kumpikaan ei tähän hätään muista, mutta oli tosi edullinen!

   Leppoisaa lauantaita ♥

 5. Elma sanoo:

  Hei!
  Ollaan tässä talven tullen reissaamassa Singaporeen. Kolahti tuo, että Singapore on lempikaupunkisi Köpiksen kera. Köpiksessä olen ollut monestikin ja tykkään kovasti. Olisiko sinulla antaa kivoja Singapore-vinkkejä? Miksi on sun lemppari?

  – Elma –

  • Maria Maria sanoo:

   Moi Elma,

   oi oi, saanko hypätä matkalaukkuun mukaan? :) Ei vais, me suunnataan myös helmikuun lopulla pariksi yöksi Singaporeen.
   Pitkästä aikaa. Viimeisestä vierailusta sinne onkin vierähtänyt monta vuotta.

   Singapore on ihanan siisti, verrattuna esim. Bangkokiin. Ruokapaikkoja on niin paljon, että tulee valinnan vaikeus. Ko. kohteessa voi viettää löhölomaa auringossa että kaupunkilomaa (päivät altailla ja illat shoppaillen). Vinkkinä tunnelmalliset Boat Quay ja Clarke Quay, tuonne kannattaa illalla suunnata syömään. Kiinalaiskortteli (varsinkin trendikäs Ann Siang Road) ja Little India kannattaa tsekata myös. Kuten turistikohde Raffles Hotel ja siellä Singapore Sling. Marina Bayn alue ja Sentosan saari. Sentosalla saa kulumaan helpostikin päivän! Biksut mukaan, niin voi ottaa hiekkarannalla aurinkoa. Sentosalle kannattaa mennä tai tulla cable carilla, huikeat näkymät yli kaupungin!

   En ole koskaan käynyt, mutta kuulin, että tuo night time zoo kannattaa käydä katsomassa myös! Orchard Road kaikkine kauppoineen on käveltävä ainakin kertaalleen loman aikana päästä päähän :)

   Ihanaa reissun odotusta sinne <3

   • Elma sanoo:

    Kiitos valtavasti vinkeistäsi. Kuulostaa aika mahtavalta paikalta. Ollaan muutama päivä lomareissun alussa ja lopussa, joten varmaan edes osaan ehditään tutustua.

    – Elma –

    • Maria Maria sanoo:

     Olehan hyvä Elma!

     Juu, kyllä tuossa ajassa ehtii jo näkemään ne tärkeimmät. Unohtui muuten mainita orkideapuisto, joka on myös yksi noista must see -paikoista :)

     Meilläkin Singapore toimii tällä kertaa välipysähdyksenä kohti rantalomaa. Siitä onkin hyvät yhteydet esim. Malesiaan ja Indonesiaan!

     Mukavaa alkanutta viikkoa <3

 6. Ingrid sanoo:

  Just oltiin ekaa kertaa lasten kanssa Köpiksessä, Tivolissa oli hieno halloween-tunnelma. Vähän oli sumuista ja harmaata, harmillista hieman kun kun tiesi että Suomessa mahtavat aurinkoiset kelit! Ehkei vielä mennyt suosikkini Amsterdamin ohi (oli paljon vähemmän fillareita kuin odotin), enkä sitä kuuluissa hyggeäkään ihan tavoittanut. Mutta kaikinpuolin onnistunut reissu, paljon on kirkkoja ja linnoja :)
  Jäämme odottamaan teidän joulureissun kuvia!

  • Maria Maria sanoo:

   Moikka Ingrid,

   Köpis on niin ihana, sumustakin huolimatta :)

   Ei vitsit, Amsterdamissa en ole vielä käynyt, mutta monta kertaa olen miettinyt, että sinne pitää päästä! Veikkaanpa, että se on just sellainen kaupunki, johon ihastun.

   Ihanaa alkavaa viikkoa <3

 7. Maikku sanoo:

  Oih, aivan ihana Köpis – vaikuttaa ainakin siltä. Itse matkustan joulukuun puolessa välissä ensimmäistä kertaa aistimaan sinne tunnelmaa ystävän kanssa. Eli sinun postausta joulukuulta kovasti odotetaan jo… Ja ehkä pientä kuvatulvaa Tivolin joulumarkkinoista.

  • Maria Maria sanoo:

   Heipsan Maikku,

   oi ihanaa, mä yritän hei tehdä heti postauksen tuon reissun jälkeen, niin ehdit saamaan vinkkejä :)

   Mukavaa Köpiksen odottelua <3

Kommentoi