sunnuntai 26. heinäkuu 2015

Kun asiat eivät mene putkeen

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERAHEISSULIVEISSULI!

Pitkästä aikaa :) Tai no, eihän tuosta nyt tunnu niin pitkä aika olevan, mutta kieltämättä siitä, kun tein viimeisimmän postauksen Köpiksestä tuntuu olevan iäisyys. Instagram seuraajat tietävätkin pieniä paloja meidän kotimatkaseikkailusta, mutta valotetaanpas asiaa hieman täälläkin. Joskus asiat eivät vain mene putkeen. Huumorilla niistäkin selviää!

Kaikki alkoi Kööpenhaminan kentällä, kun boardingin yhteydessä meille annettiin uudet istumapaikat. Olimme tehneet check in hommelit jo etukäteen ja varanneet vierekkäiset paikat. Mies kysyi virkailijalta, että ”Are we still sitting together?” Juujuu, ilman muuta. Koneeseen siitä vain. Hurry up. Koneeseen putkea pitkin kävellessämme huomasimme, että istuimme ihan eri puolilla konetta. Kaksi paikkaa oli vierekkäin ja toiset kaksi sitten ihan missä sattui. Kysyimme lentoemänniltä, että kuuluuko meidän oikeasti laittaa lapset istumaan vierekkäin vieraan, samaa kieltä puhumattoman ihmisen viereen ja itse nauttia tyytyväisinä lennosta noin 10 ja 20 rivin päässä. Juu, asialle ei katsokaas voi mitään, kun edellinen lento oli peruttu ja sen matkustajat laitettu meidän lennolle. Ah so, ei muuta kuin menoksi. Onneksi lapsilla oli sen verran tsemppihenkeä, että suostuivat menemään kaksin istumaan. Juuri ennen nousua lentoemäntä puhutti lasten vieressä olevan miehen vaihtamaan paikkoja mieheni kanssa. Jes!

Tukholmassa meillä piti olla nopea vaihto ja juoksimme portille huomataksemme, että kone on puoli tuntia myöhässä. Huh, ehtii siis hengähtää. Puolen tunnin jälkeen portilla kuulutettiin, että ”There’s a crew member missing and we are trying to get a new one”. Tuumattiin, että ihan hyvä, päästään mökille yöksi, sillä tottahan toki tälläkin lentoyhtiöllä on cabin crewta valmiudessa tällaisia tilanteita varten. Sitten sanottiin, että vartin päästä saadaan lisäinfoa. Ei tarvitse odotella portilla, voitte mennä muualle. Tarkistakaa valotaululta tilanne. Tässä vaiheessa alkoi hälytyskellot soida, että kuinka he voivat muka tietää, että vartin päästä ollaan viisaampia. Noh, mehän tarkistettiin valotaululta tilanne ja se vilkutti punaisella ”cancelled” lennon kohdalla. Hah, onneksi oltiin juurikin ko. lentoyhtiön service deskin edessä, joten ei muuta kuin kyselemään, että mitäs nyt.

Siellä oli siis pelattu aikaa tuolla puolella tunnilla ja vartilla. Saatu meille kaikille valmiiksi voucherit sun muut. Henkilöstövajetta tuskin oli. Veikkaanpa, että lento peruttiin sen takia, että Tampereelta ei olisi ollut kovin montaa matkustajaa tulossa Tukholmaan perjantai-iltana myöhään. Tyhjää konetta tuskin olisi kannattanut lentää. Meidät liitettiin puolityhjään seuraavan aamun lentoon. Mies palvelutiskin takana kirkkain silmin sanoi, että ei hätää, saatte yhden ylimääräisen reissuyön ja huomenna lennon Tampereelle. Käykää hakemassa laukut hihnalta ja voucherit alakerran palvelutiskiltä. Alakerran palvelutiskillä nainen kertoi meille hotellin lentokentän läheltä, jonne voimme majoittautua ja antoi voucherit. Saatte sitten syödä hyvin hotellissa meidän piikkiin. Great, ajattelimme. Mikäs tässä…

Kunnes hotellissa kävi ilmi, että nuo voucherit eivät heillä käy. Voucherit kävivät ainoastaan lentokentän ravintoloissa. Tuskanhiki nro 1. Kello oli perjantai-iltana jo sen verran, että lapset alkoivat väsymään. Ei muuta kuin laukut hotellihuoneeseen ja bussi takaisin lentokentälle. Onneksi löydettiin ravintola, joka oli auki! Ravintolasta takaisin bussille mennessäni ihmettelin miehelle, että onpas kyllä kumma, että lauantaiaamuna ei näyttäisi olevan lentoja Tampereelle. Kävimme lentoyhtiön lipputiskillä, joka oli juuri sulkeutumassa, kysymässä asiaa. Juu, seuraava lento Tampereelle on sunnuntai-iltana. Wtf?! Tuskanhiki nro 2. Tuolloin tajusimme, että meidät lennätetään Helsinkiin ja siitä bussilla Tampereelle. Näinhän se sitten menikin.

Just, kun olimme ottaneet lennot sen takia Tampereelta, että säästämme tuon pari tuntia siirtymisaikaa Helsingistä Tampereelle. Eniten harmitti se, että olimme odottaneet pääsyä mökille jo perjantai-iltana. Nyt tuntui, että liki vuorokauden odottelu on tuskaa. Mutta, niin vain sitä sai skarpattua ja ajateltua asian niin, että näitähän sattuu. Ei ole eka kerta (eikä varmastikaan vika), kun Tukholmaan jäädään yöksi. Tästä lähtien tietää, että ei kannata laskea noiden myöhäisiltojen lentojen varaan Tampereelle. Ehkä ajaa sen pari tuntia Helsinkiin kuitenkin. Ja ehkä seuraavan kerran valitsemme taas ne sinivalkoiset siivet, jotka tuovat illaksi kotiin 

Eilen illalla nautittiin mökkioloista seikkailujen jälkeen vielä vahvemmin. Ongittiin tyynessä kesäillassa ja nautittiin. Musta tuntuu, että olen kerrankin saanut lentokentistä vähäksi aikaa tarpeekseni ;) Palataan Kööpenhaminan rientoihin vielä tulevalla viikolla. Se olis muuten vika lomaviikko. Jokaiselle päivälle on jotakin, joten ihan laakereillaan ei ehdi levätä!

SULOISTA SUNNUNTAITA,

alle

PS. jos ette ole vielä osallistuneet tuohon lukijatutkimukseen, niin käykäähän kipin kapin osallistumassa täällä!

 


16 Responses to “Kun asiat eivät mene putkeen”

 1. Avatar Anna sanoo:

  Huh, seikkailua kerrakseen. No, tuohon ei auta muu kuin suhtautua vaan huumorilla, niin menee paremmin.
  Sitä vaan ihmettelen, miksi ette suosiolla jääneet väsyneiden lasten kanssa sinne hotellille syömään (ja itse kustantaneet sen), vaan lähditte takaisin kentälle ilmaisen ruuan perään?

  • Maria Maria sanoo:

   No todellakin, huumori auttaa kaikissa tilanteissa :)

   Meinasimme jäädä lasten kanssa hotellille syömään omakustanteisesti, mutta loppujen lopuksi halusivat lentokentälle syömään!

   Suloista sunnuntai-iltaa <3

 2. Avatar Lumo sanoo:

  Lentäminen on välillä aika jännää hommaa kun joku alkaa mennä pieleen… Ja jokainen virkailija valehtelee kirkkain silmin siirtääkseen vastuun ja kiukkuiset asiakkaat seuraavalle. Onneksi teillä huumoria riitti.

  Yhteen aikaan lensimme Pariisin messuille Lufthansalla, laukut eivät kotiin palatessa koskaan tulleet vaihtolennolle. Virkailija Helsingissä totesi vähän hämmästyneenä että edes kyselin niiden perään. ”Sehän on pieni city hopper, ei siihen liitäntälentojen matkustajien laukut mahdu! Ne tulevat siten huomenna toisella koneella.” Laukut kyllä toimitettiin kotiin/töihin seuraaavana päivänä, mutta opin pakkaamaan tärkeät tavarat käsimatkatavaraan.

  • Maria Maria sanoo:

   Moikka!

   Juu, aina on se pieni jännitysmomentti mukana tuossa puuhassa :) Ärstyttävintä tuossa meidän tapauksessa oli ehkä se, että valehdeltiin päin naamaa. Jos olisi heti tehty selväksi, että meidät on buukattu Helsingin lennolle ja siitä bussilla kotiin, olisi asiaan voinut suhtautuakin ok. Mutta se, että lirkutetaan ylimääräisestä reissuyöstä ja sanotaan, että seuraavana aamuna lennetään Tampereelle, oli vähän liikaa :D

   Hih, ihana tuo city hopper! Aina tärkeimmät tavarat mukaan käsimatkatavaroihin. Tosin joidenkin kosmetiikka yms. tuotteiden kohdalla on vähän vaikeuksia :)

   Muksaa maanantaita <3
   PS. arvaa olenko mä nyt nettaillut joulunalusajan Köpiksen lentoja...kyllä! Ja lasten kanssa ollaan katsottu googlen kuvahausta kuvia Tivolista jouluvalaistuksesssa :)

 3. Avatar Jonna sanoo:

  Ihan näin alan ihmisenä ja blogisi lukijana pakko kommentoida,että ihan noin yksioikoista tuo lentoliikenne ei ole,eikä lentoja peruta sen takia että koneessa ei olisi matkustajia…Toki tuollaiset ylimääräiset seikkailut on aina ikäviä,mutta alan ammattilaisena on joutunut melko useasti toteamaan,että matkailu on välillä niin avartavaa kuin arvaamatontakin!Mukavaa kesän jatkoa teidän perheelle!

  • Maria Maria sanoo:

   Moikka Jonna,
   no sepäs se onkin, että koskaan ei voi tietää mitä taustalla on :) Tosin tuossa meidän tapauksessa ehkä eniten kiukutti se, että kirkkain silmin pariin otteeseen puhuttiin palturia päin näköä (vierekkäiset paikat koneesta, lento Tampereelle yms), mutta silti en vaihtaisi tuotakaan reissua mihinkään. Onneksi ei ollut töiden yms kannalta kiire kotiin. Toki olisimme yrittäneet jo pe-iltana kotiin jollain muulla keinoin, jos olisimme saaneet silloin tietää, että la-aamun lento on Helsinkiin…ja kotiinpaluu onkin reilu 16 h myöhemmin kuin alkuperäisen aikataulun mukaan.

   Ja näitä lentojen peruuntumisia sattuu niin usein, että niihin osaa jo varautua. Hassua vaan, että pari viime kertaa se on ollut juurikin tuo samainen lento :) Mutta ei tosiaan ollut eka eikä varmasti vika kerta lentokenttähotellissa. Ja jos jotain positiivista, niin täytyy olla kiitollinen, että sellainen aina järjestyy ja pääsee kuitenkin turvallisesti kotiin!

   Mukavaa kesän jatkoa sinnekin <3

 4. Avatar Sipe sanoo:

  Aikamoinen seikkailu! Ite lennän oikeestaan pelkästään SASilla, ikinä ei ole mitään ongelmia ollut. Viime joulukuussa lensin Brysselistä Tukholman kautta Tampereelle. Takasintullessa 35 min vaihto ja laukku ruumassa, olin ihan varma että jos ite ehdin lennolle niin laukku ainakin jää yöksi Tukholmaan :D se oli just se illan vika lento Tampereelle, mun lisäksi alle kymmenen ihmistä lennolla, onneksi ei peruneet :D ja laukkukin ehti mukaan!

  • Maria Maria sanoo:

   Moikka Sipe,

   juu, pieni kesäseikkailu, mutta näitä sattuu :) SAS on ollut meilläkin ihan huippu matkatavaroiden kanssa; yleensä Tanskaan mentäessä on ollut kanssa 30 minuutin vaihto Arlandassa ja aina laukut ovat tulleet kiltisti perässä. Tällä kertaa jo luulimme, että ne oli jääneet pois matkalta, kunnes tajusimme Köpiksessä katsoa myös viereisen laukkuhihnan…siellähän ne pyörivät Dusseldorfista tulleiden matkalaukkujen kanssa :D

   Matkailu on kyllä kaikista peruuntumisista yms. huolimatta niin ihanaa, tai ehkä juuri siksi, kun on aina se pieni jännitysmomentti ;)

   Ihanaa heinäkuun vikaa viikkoa <3

 5. Avatar Tanja sanoo:

  Matkailu avartaa ja joskus sattuu ja tapahtuu!!!
  Oli kiva lukea, että sattuu sitä reissuissa muillekin kaikkea. :)
  Meille kävi myös reissussa ”hauskasti”. Koneessa oli iskä heitetty riville 12 kivan pariskunnan viereen (onneksi). Poika ja minä istuttiin takana yhden perheen isän vieressä! Stuertti oli pahoillaan, mutta ei se siinä vaihessa meitä lohduttanut. Onneksi meidän lentopelkoinen iskä pärjäsi loistavasti menomatkan koneessa. Tulomatka istuttiin perinteisesti ritirinnan käsikkäin. :) Kyseltiin Finnairilta syytä paikkojen ”heittelyyn”, mutta eivät ole mitään vastanneet.
  Onneksi teilläkin meni kaikki hyvin ja nyt voitte muistella reissua hymyssä suin. (Reissut, joissa on jotain tapahtunut jää hyvin mieleenkin.)
  Sateista, mutta ihanaa heinäkuun viimeistä viikkoa teille!

  • Maria Maria sanoo:

   Moikkamoi Tanja,
   no just näin – matkailu avartaa todellakin :)

   Oi että, onneksi mies selvisi tuolla ilman teitä menomatkan. Lentopelkoa mulla ei ole, mutta voin kuvitella, että se on oikeasti tosi kamala tilanne olla koneessa ja pelätä.

   Toden totta, ainakin reissu jäi mieleen. Ja kaikesta huolimatta, uusia reissuja ollaan jo kovin haaveilemassa. Enää ei puutu kuin se säästöpossu eteisen lipaston päältä ;)

   Ihanaa heinäkuun vikaa viikkoa sinnekin, nautitaan keleistä huolimatta <3

 6. Avatar Lilli sanoo:

  Kurja tuo ylimääräinen yö lentokenttähotellissa. Mutta sitä ihmettelen, että miksi ekalla lennolla ette vaihtaneet istumaan niin, että toinen vanhempi on toisen lapsen vieressä? Vai ymmärsinkö jotain väärin? Tottumuskysymys tuokin, sillä moni lapsi joutuu lentämään yksin vielä nuorempana: lentoemo vain huolehtii silloin koneeseen.

  • Maria Maria sanoo:

   Moikka Lilli,

   juu, onhan nuo aina vähän odottamattomia tuollaiset, mutta toisaalta – matkustelussa kaikki on mahdollista :)

   Meillä oli paikat koneesta niin, että 2 istui vierekkäin + loput kaks erillään missä sattui. Ajattelimme, että lasten on helpoin istua vierekkäin, sillä näin saavat toisistaan tukea ja turvaa. Onneksi mies saatiin lasten viereen, sillä meillä tulee tuolla pienemmällä helposti huono olo lentokoneessa.

   Tiistaiterkkuja sinne <3

 7. Avatar jemps sanoo:

  Ikävää tuollainen säätäminen. Itse lensin useita kertoja jo 6-vuotiaana yksin ja aina jännäsin kuka tulee milloinkin viereen. Eikös teidän tytöt ole jo aika isoja eli pärjäävät varmasti jo täysin yksinkin koneessa. Tosin onhan se ikävää jos varautunut istumaan yhdessä ja se ei sitten onnistukaan.

  • Maria Maria sanoo:

   Moikka,

   no onhan se vähän säätöä, mutta näitä sattuu :D

   Juu, varmasti pärjää (paitsi tuo helposti huonovointinen), mutta kyse olikin lähinnä siitä, että olimme jo tsekanneet itsemme vierekkäisille paikoille sisään ja lapset olivat siihen tuudittautuneet. Lisäksi tuo virkailijan tyly vale lähtöportilla sai mielen vähän matalaksi :)

   Aurinkoisia kesäpäiviä <3

 8. Avatar Niina sanoo:

  Ohhoh, olipa teillä reissu! En ole koskaan aikuisiällä lentokoneella matkustanut. Vaikka kaikki menisikin juuri niin kun pitää, tuntuu että hirvittävä määrä asioita pitää ottaa huomioon, ennenkun on määränpäässä ja ulkona lentokentältä.. saatika sitten jos kaikki menee pieleen! No sentään teillä oli tavarat tallella (ja ehjinä?), jos jotain positiivista tästä etsii :)

  • Maria Maria sanoo:

   Moiks!

   Juu, sanonta reissussa rähjääntyy piti paikkansa tämän kotimatkan jälkeen :D

   Onhan se vähän sellaista säätämistä ihan totta tosiaan silloinkin, kun kaikki menee putkeen. Mut hei, tavarat oli tallella ja ehjänä :)

   Aurinkoisia kesäpäiviä <3

Kommentoi