keskiviikko 15. huhtikuun 2015

Soijanuggetit nuudelikasvispedillä & teriyaki-dippi

MOIKKAMOI!

Aamun makeista herkuista terveellisiin suolaisiin herkkuihin! Indiedaysin ja Hälsans Kökin kampanjan myötä olen nyt lisännyt tietoisesti kasvisruoan määrää ruokavaliossani neljän viikon ajan. Suurempia ponnistuksia sen eteen ei ole tarvinnut tehdä, sillä syön pääosin kasvispainotteisesti. Työkaverini vitsaileekin lounaitani katsoessaan, että syön pupun ruokaa 😉 No ehkä se on vähän liioitellusti sanottu, sillä kasvisruokavalio ei ole vain tuota parsakaalia ja lehtikaalia, jota yleensä töissä syön. Hälsans Kökin kätevät kasvisruokapakasteet ovat avartaneet näkemystäni kasvisruokavaliosta ihan hirmuisesti. Viimeksihän kokkailin Kulinaari -blogin Kimmon ohjeilla suussa sulavia falafel punajuurisalaattileipiä  ja totesin, kuinka helposti pystyn jatkossa valmistamaan tuota suurta herkkuani, falafeleja.

Yhtä helppoa ja herkullista sain aikaan Hälsans Kökin Soijanuggeteista. Niistähän me Kimmon kanssa jo Helsingissä vietetyn kuvauspäivän aikana kokkailimme soijanuggetteja itämaisessa appelsiinikastikkeessa (video löytyy tuolta kampanjasivuilta), mutta en uskonut, että saan soijanuggeteista omin päin yhtä herkullisia. Mutta hei, tuo kehittelemäni annos onnistui täydellisesti! Jopa vankkumaton lihansyöjämieheni oli myyty annoksen edessä. Ja se on kuulkaas aika paljon se! Kenellekään ei liene yllätys, että lähdin kehittelemään soijanugettien ympärille aasialaistyyppistä reseptiä…

OLYMPUS DIGITAL CAMERAcollageOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Halusin samalla luoda reseptin, joka toimii niin kiireessä arjen keskellä kuin viikonloppuiltana kavereiden kesken illanistujaisissa. Ateriakokonaisuuden, jota pystyy tarvittaessa makumieltymyksiensä mukaan muokkaamaan.

SOIJANUGGETIT NUUDELIKASVISPEDILLÄ & TERIYAKI-DIPPI
(3:lle)

1 pkt Hälsans Kök -soijanuggetteja
oliiviöljyä paistamiseen
– paista pannulla öljyssä noin 5 minuuttia, välillä käännellen

Nuudelikasviswok
3 kiekkoa täysjyvänuudeleita
2 porkkanaa
1 parsakaali
1 punainen chili siemenet poistettuna ja pilkottuna
puolikas solovalkosipulin kynsi pilkottuna
n. 2 cm pala inkivääriä pilkottuna

1 rkl soijakastiketta
puolikkaan sitruunan mehu
oliiviöljyä paistamiseen
koristeluun: kevätsipulia

– keitä nuudeleita ohjeen mukaan
– kuori porkkanat ja suikaloi ne esim. juustohöylällä
– pienistele parsakaali
– kuullota chiliä, inkivääriä ja valkosipulia öljyssä viitisen minuuttia
– lisää wokkipannuun soijakastike ja sitruunamehu
– anna porista hetki
– lisää porkkanat ja parsakaali
– wokkaa noin 8 minuuttia, kunnes parsakaali on hieman pehmennyt
– lisää valutetut nuudelit ja wokkaa pari minuuttia
– annostele lautasille ja asettele kananuggetit päälle.
– voit laittaa teriyaki-dipin (ohje alla) joko kaikille erilliseen kippoon tai kaataa sen annosten päälle kastikkeeksi.

Teriyaki-dippi
1,5 dl oliiviöljyä
2 rkl teriyaki-kastiketta
2 rkl soijakastiketta
1 rkl sriracha-kastiketta
puolikkaan sitruunan mehu
paahdettuja seesaminsiemeniä
– sekoita aineet keskenään ja anna tekeytyä hieman

**********************************************************************

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Voihan nam! Allekirjoittaneeseen iski ihan täysillä. Vaikka itse sanonkin 🙂 Epäilenpä, että monella siellä ruudun takana voi olla ennakkoluuloja kasvisruokaa kohtaan. Tunnustan, että mullakin oli aiemmin. Mutta nyt kun olen tutustunut kasvisruokaan tarkemmin, niin olen tajunnut, että kasvisruokasektorihan on ihan tajuttoman laaja. Ei pääse kyllästymään. Lisäksi nimenomaan näissä Hälsans Kökin kasvisruokapakasteissa olen ollut varsin yllättynyt siitä, että ne ovat oikeasti maukkaita ja purutuntuma on miellyttävä. Soijanuggetit tulevat meillä myös lasten ruokavalioon!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Olettehan muuten muistaneet käydä tuolla kampanjasivuilla äänestämässä suosikkivideotanne? Äänestys tapahtuu kommentoimalla suosikkivideotaan. Palkintona on huippulaadukkaita Le Creuset -tuotteita. Viime postauksessa esittelin tuon Kimmon ja minun toisen videon, jossa niin ikään valmistimme soijanuggetteja itämaisessa appelsiinikastikkeessa. Nyt tasapuolisuuden vuoksi esittelen teille Liisan ja Mintun videon, jossa syntyy kyllä ihan mielettömän hyvännäköistä kasviskebabsalaattia. Tuota täytyy kokeilla joku päivä!

Olisi kiva kuulla, onko siellä ruudun toisella puolella innostuttu kasvisruokavaliosta? Itse ainakin voin kokonaisvaltaisesti hyvin niinä päivinä, kun syön kasvisruokaa. Ei tule ähkyä ja energiaakin riittää ihan eri tavalla kuin raskaiden liha-aterioiden jälkeen. Varsinkin töissä lounaan merkitys on suuri ja senpä takia se onkin pääsääntoisesti allekirjoittaneella kasvisruokaa. No niin, onneksi pian tulee jo iltaruoan aika, sillä kuvia käsitellessäni ja postausta tehdessäni tuli taas ihan järjetön nälkä! Tai ei niinkään nälkä vaan himo noihin soijanuggetteihin 🙂

KESKIVIIKON ILTATERKUIN,

alle


6 Responses to “Soijanuggetit nuudelikasvispedillä & teriyaki-dippi”

  1. Emma sanoo:

    Nam, tämä resepti menee kokeiluun! Meillä tuntuu olevan kovin samantyyppinen ruokafilosofia 🙂 Olisi kiva joskus lukea postaus teidän huushollin ihan tavallisesta ruokaviikosta! Vai löytyykö sulta jo semmoinen teksti? En ole ehtinyt kaikkea vanhaa vielä lukea.

    Kivaa keskiviikkoa (täältä kevätflunssan kourista… ääääh…)!

    Emma

  2. Sari Riekkola sanoo:

    Aivan herkullisen näköistä ruokaa, täällähän tulee taas nälkä!
    Yritän myös syödä usein kasviksia ja vihanneksia ja sillä tavalla keventää aterioita, mutta nuihin kaupan pakastealtaan pussukoihin vain kyllästyy melko nopeasti!
    Tuo oli taas uutta, mitä teit, pitäneeki tutkailla kylän kauppojen tarjontaa…

    Mukavaa iltaa, huomenna näkeekin sitten ehkä kuvia teidän uudesta olkkarin järkästä? 🙂

    Kivaa keskiviikko iltaa, sielläkin taidetaan katella jääkiekkoa ja kannustaa Tapparaa, täällä jännätään Kärppien puolesta;)

    • Maria sanoo:

      Heippa Sari
      ja tusen tack 🙂

      Suosittelen noita Hälsans Kökin kasvisruokapakasteita – eroaa todellakin massasta ja on herkullisia!

      Juu, pian kuvia blogiin olkkarista. Tein aamulla postauksen, mutta en ole ehtinyt vielä sitä julkaista 😀

      Hei ihanaa torstaita sinne <3
      PS. Hyvä Tappara! Ei vais, tsemppiä teille sinne jääkiekkoon. Tuntuu, että Kärpillä on niin paljon faneja..puoli Suomea Jyväskylästä aina Nuorgamiin 😀 😀 😀

Kommentoi