keskiviikko 18. maaliskuun 2015

Herkullista kasvisruokaa (+ video)

MOIKKAMOI,

ja aivan ihanaa aurinkoista huomenta! Taidattekin muistaa sen tammikuisen lauantain, kun vietin Helsingissä kuvauksissa? Kyllä, osana Indiedaysin ja Hälsans Kökin kampanjaa pääsin kokki kolmosen, Kulinaari-blogin Kimmon apukokiksi valmistamaan herkullista kasvisruokaa Hälsans Kökin helpoilla ja terveellisillä tuotteilla. Sekä kameroiden edessä että ihan täällä omassa kotikeittiössä Kimmon luoman reseptin pohjalta. Kampanjan myötä otin vastaan haasteen lisätä neljän viikon ajan kasvisruokaa ruokavaliooni. Joskus olen tainnut mainitakin, että voin hyvin kasvisruokavaliolla. En välttämättä tarvitse lihaa ruokavaliooni. Seuraavan neljän viikon ajan ajattelin suurimman osan ajasta elää pelkällä kasvisruokavaliolla. Mikäs siinä, sillä kasvisruokavaliota varten on markkinoille tullut viimeisien vuosien aikana ihan hirmuisesti vaihtoehtoja. Kuten nämä Hälsans Kök -kasvisruokapakasteet. Ihan älyttömän herkullisia ja helppoja. Kaiken lisäksi terveellisiä!

Hälsans Kökin kampanjaan lähti yhteensä mukaan kymmenen bloggaajaa. Meidän jaettiin kahteen eri joukkueeseen. Kummankin joukkueen valmentajat ovat antaneet ryhmänsä bloggaajille reseptihaasteen. Minä valmistin Kimmon reseptillä Rukiisia falafel-punajuurisalaattileipiä. Falafelit ovat intohimoni ja oli ihana huomata, että ne löytyvät myös nykyään kaupan pakastealtaasta. Valmis annos näytti tältä:

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ja miten tähän herkulliseen lopputulokseen päästiin? No mielestäni ihan huisin helposti :) Itse pääkokki lähetti seuraavat terveiset: ”Nämä nopeatekoiset ja herkulliset leivät soveltuvat oivallisesti pieneen suolaisen nälkään ja vaikka retkievääksi. Voit pakata osat erikseen ja koota leivät ennen syömistä.” Todellakin, nämä sopivat esimerkiksi vappubrunssille terveellisempänä vaihtoehtona ja kyllä ainakin allekirjoittaneella toimivat vähän isompaankin nälkään!

RUKIISET FALAFEL-PUNAJUURISALAATTILEIVÄT
(4:lle)

1 pkt (300 g) Hälsans kök –falafelpyöryköitä
kasviöljyä tai luomuvoita
punajuurisalaattia
4 ruispalaleipää

Koristeluun
kevät- tai ruohosipulia hienonnettuna

Punajuurisalaatti
3 isohkoa kypsää punajuurta
1-2 kevätsipulia
0,5 dl maustekurkkua pieninä kuutioina
0,5 prk kermaviiliä
1,5-2 dl majoneesia
2 rkl sitruunamehua
suolaa
valkopippuria myllystä

Kuumenna öljy tai voi paistinpannulla ja ruskista jäisiä falafelpyöryköitä keskilämmöllä 6-8 minuuttia, kunnes ne ovat läpikotaisin lämmenneet. Puolita falafelpyörykät terävällä veitsellä. Ruskista vielä nopeasti pyöryköiden leikkuupinnat.

Paahda ruispalat kevyesti. Levitä leiville reilusti punajuurisalaattia. Täytä leipien pinta pyörykkäpuolikkailla (6-8 kpl per leipä). Koristele leivät hienonnetulla kevät- tai ruohosipulilla.

Suikaloi punajuuret esim. mahdoliinia tai raastinta apuna käyttäen ohueksi suikaleeksi. Tee kastike yhdistämällä kulhossa loput ainekset. Sekoita kastike punajuurisuikaleisiin. Tarkista maku. Anna maustua puolisen tuntia viileässä.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA 0catsOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tuon punajuurisalaatin voi tehdä vaikka valmiiksi jääkaappiin. Se olikin muuten äärettömän hyvää myös! Varmasti pääsee meillä uudelleen työn alle. Falafelejä kävin ostamassa jo pakasteeseen lisää. Eiliseen iltaruokasalaattiin lämmitin muutaman falafelpyörykän pannulla ja sopivat siihen salaatinkin sekaan mitä parhaiten! Hälsans Kökin tuotteista olen nyt falafelpyöryköiden lisäksi testannut Kasviskebabia ja Soijanugetteja. Täytyy myöntää, että tuotteiden herkullisuus ja maukkaus yllätti allekirjoittaneen ihan täysin; kasvisruoka ei ole vain terveellistä, mutta myös helposti valmistettavaa ja ihan koko perheelle sopivaa! Toimii myös arki-iltojen ruoanvalmistuksessa, kun sitä aikaa keittiössä puuhasteluun ei hirmuisen paljoa ole.

Hei, ruoanlaittohan on hauskaa, eikö? Palatakseni tuohon kuvauspäivään Helsingissä, niin voin sanoa että taivaallisen ruoan lisäksi päällimmäisenä jäi mieleeni ruoanlaiton mukanaan tuoma hyvä fiilis ja se iloisuus, joka oli tuon päivän kantava teema. Mites muutenkaan; hyvää ja terveellistä ruokaa, loistava kuvaustiimi ja osaava pääkokki. Alla toinen meidän tekemistämme videoista. Siinä valmistamme Soijanuggetteja itämaisessa appelsiinikastikkeessa:

Mitäs mieltä olette? Laitetaanko jatkossa fredagsmys-postauksetkin videon muotoon? ;) Toinen tuona päivänä tekemämme videomme löytyy kampanjasivuilta. Lisäksi sieltä löytyy Liisan ja Mintun tekemät videot. Tuolla kampanjasivuilla on käynnissä lukijakilpailu: kommentoimalla kokkivideoista suosikkiasi, voit voittaa huippulaadukkaita Le Creuset -tuotteita. Joten kipin kapin sinne siis!

Onko Hälsans Kökin -kasvisruokapakasteet teille tuttuja? Mulle eivät olleet tätä kampanjaa ennen, mutta ovat tässä kevättalvella tulleet tutuiksi laajalla skaalalla. Esimerkiksi nuo soijanuggetit peittoavat mennen tulleen maullaan, koostumuksellaan ja terveellisyydellään perinteiset kananuggetit. Lapsille siis erittäin hyvä vaihtoehto! Menevät myös esimerkiksi illan istujaisissa mukavasti dippikastikkeen kera. Kannustan kokeilemaan :)

KESKIVIIKKOTERKUIN,

alle


11 Responses to “Herkullista kasvisruokaa (+ video)”

 1. Vaikuttaa kyllä hyvältä tämä resepti, täytyy ottaa kokeiluun nuo pakastetuotteet :) Ihana video, olipas hauska kuulla myös sinun ääni kun ei ole koskaan kuullut ♥

  • Maria Maria sanoo:

   Kiitos Johanna ♥

   Hih, ääni kasvoille :)

   PS. tänään lähti yllätys postin mukana sinne pohjoiseen ;)

 2. Avatar Johanna sanoo:

  Vaikuttaa hyviltä resepteiltä! Jossain postauksessa kerroit, että teillä on keraaminen liesi. Miten päädyitte siihen eikä esim. induktioon? Meillä on keittiöremontti tulossa ja mietin eri vaihtoehtoja.

  • Maria Maria sanoo:

   Kiitos Johanna, mäkin ihastuin tuohon reseptiin ♥

   Siihen aikaan, kun meillä tehtiin keittiöremppa, niin induktioliedet olivat just tulleet markkinoille ja keittiösuunnittelija oli sitä mieltä, että meidän kattilavarasto menisi uusiksi. Joten keraamiseen päädyttiin :D

   Mökillä on induktioliesi ja ai että se on ihana! Suosittelen :)

 3. Avatar Airi Hecht sanoo:

  Mielellään ei videon muodossa, koska tulostan aina sinun hyvät reseptisi paperille.Ihania ruokia teet.

 4. Avatar Katness sanoo:

  Ihana uusi idea noille falafelpyorykoille! Meilla syodaan paljon falafelia ja olenkin kaivannut erilaisia resepteja niiden kayttoon. Videot on kivoja kunhan ne on lyhyita ja ytimekkaita kuten tama. Ja reseptin voi myos kirjoittaa blogipostaukseen niin ne ketka haluavat sen printata saavat sen edelleen katevasti. Itse opin paremmin katsomalla videoita kuin lukemalla. Mukavaa viikonloppua! XO

  • Maria Maria sanoo:

   Moikkelis
   falafelit on ykkösherkkua ja varsinkin nämä uudet kätevät, lämmitettävät, olivat mun mieleni! :)

   Sama juttu, tykkään katsoa videoista ruokajuttuja ja tänään olen youtubea luukuttanut uuden kuvankäsittelyohjelman oppimiseksi :D

   Ihanaa viikonloppua sinne <3

 5. LOISTAVIA VEGETUOTTEITA !

 6. […] ihan hirmuisesti. Viimeksihän kokkailin Kulinaari -blogin Kimmon ohjeilla suussa sulavia falafel punajuurisalaattileipiä  ja totesin, kuinka helposti pystyn jatkossa valmistamaan tuota suurta herkkuani, […]

 7. […] ihan kiireisinä arki-iltoinakin. Muutamia reseptejä löytyy kevään varrelta blogistani. Täältä löydätte Kimmon suunnitteleman herkullisen reseptin rukiisiin falafel punajuurisalaattileipiin ja […]

Kommentoi