sunnuntai 29. kesäkuun 2014

Sunnuntain mökkisekalaiset

…in random order.

Moikkamoi!

Ja terkkuleita saaresta 🙂 Eilen ei kerta kaikkiaan ehtinyt ottaa kameraa esille saatikka blogiin; kesä näyttäytyi! Pisamat poskella muistuttavat tuosta paahtavasta auringosta, joka täällä saarellakin eilen porotteli. Tuuli tosin oli viileä. Ostimme kokonaisen kirjolohen, jonka fileerasimme ja savustimme tuolla kalliorannalla. Eilen söimme toisen fileen kesähuoneessa uusien perunoiden kanssa. Tänään toinen file pääsi savulohisoppaan. Taivaallisen hyvää! Suosittelen lämpimästi kokeilemaan. Tuo savustettu lohi antaa lohisopalle sen nyanssin, joka siitä tekee niin hyvän.
Tänään varauduttiin hirmuisiin sateisiin, joita säätiedotus lupaili. Nyt taitaa itse asiassa sataa ensimmäisen kerran kunnolla. Aamusta ripotteli sen verran, että otettiin sohvan pehmusteet katoksen alle. Aamupäivällä käsittelimme tuon vierasmökin kuultosuojalla. Löysin varastosta purkin, jossa oli edellisten omistajien käyttämä sävy. Sitä samaa laitoimme, mutta tuplapastoilla. Saaressa on vähän raaemmat olosuhteet kuin mantereella, joten rakennusten ulkoseinät ovat koetuksella. Varsinkin auringon puolella eteläpuolella. Meidän vierasmökin eteläpuolen seinä hörppäsi kuultosuojaa huolella. Hyvää teki tuo öljy, joka puuhun imeytyi. Vaikka mökit on nyt kauniit kelon sävyisinä niin silti pitää ajatella nyt tuota puuta, sillä se kaipaa kosteutta. Ollakin, että tuo sävy tuosta hieman tummeni 🙂
Mies lähti perinteiselle sunnuntaigolfrundille ja mä lapsille ehdotin (säätiedotuksen katsomisen jälkeen), että josko lähdettäis kaupunkiin yöksi. Mutta tytöt halusivat jäädä naisporukalla mökille. Mikäs siinä, ilomielin tänne jäänkin. Lapset on kyllä siitä ihmeellisiä, että vaikka kotona kitistään tekemisen puutetta niin täällä vielä kertaakaan en ole kuullut sanontaa ”Meillä ei ole mitään tekemistä / Ei ole ketään kaveria”. Tekemistä löytyy aina. Parhaimmillaanhan nuo viihtyvät, kun saavat auttaa. Esikoinen vaivasi tänään pullapitkoon niin hyvän sitkon, että pullat sulavat suuhun.
Perjantainen Ikean reissu sai aikaan muutaman heräteostoksen; kattovalaisimet keittiöön. Ne ”suutarinlamput” olivat ihan tosi ihanat, mutta näitä Foto-valaisimia olen katsonut jo pitkään. Nyt olivat alennuksessa, joten se oli menoa. Lisäksi nuo valkoiseen maaliin ”dipatut” salaatinottimet hit the spot. Aivan ihanat! 🙂 Meillä on säästetty muutamia edellisten omistajien koriste-esineitä, kuten tuo posliininen taulu ”God prat sparer mat”. Norjalaisen Figgjo Flintin vintagea 1960-luvulta. Eläminen ja kerroksellisuus saa täällä mökillä näkyä.
Nyt lättytaikina tekeytyyn ja sitten lättyjen paistoon.
Kunnes tytsyt nukahtavat, palaan tuon päivällä aloittamani romaanin pariin.
Tiistai-iltana suunnataan yöksi kotiin, kun miehellä on keskiviikkona työpäivä. Itsekin käyn silloin pikaisesti töissä katsastamassa kuunvaihteen hommeleita. Ei pääse ihan aivot laiskistumaan tässä leppoisan loman tiimellyksessä 🙂
Suloisin sunnuntaiterkuin,

16 Responses to “Sunnuntain mökkisekalaiset”

  1. Marru sanoo:

    Jälleen kerran kauniita, tunnelmallisia mökkikuvia <3
    Mukavaa alkavaa viikkoa!

    • Maria sanoo:

      Kiitos Marru <3
      Möksällä on niin eri tunnelma kuin kotona…täällä nautitaan puun väristä ja vanhoista tavaroista!
      Kiitos, samoin sinne 🙂

  2. Anu sanoo:

    Mukavia kuvia:)
    voin kuvitella,että tuolla pääsee todella lomamoodiin.meillä on ollu niin säpinää,että ens vkonloppuna alkava lomanpätkä tulee kyllä todella tarpeeseen..jotenkin sitä ei osaa tässä kotona olla paikallaan ollenkaan..
    Kivaa alkavaa lomaviikkoa sinne saareen:)

  3. Sari Riekkola sanoo:

    Ihanan letkeältä kuulostaa lomapäivänne mukavine puuhasteluineen!
    Meillä paistoi tänään pitkästä aikaa ja kyllä nautittiinkin!
    Mukavaa loman jatkoa Maria!

    • Maria sanoo:

      Moikka Sari! Letkeä on juurikin se sana, joka tätä joutenoloa kuvaa 🙂
      Ihanaa, että teillä aurinko näyttäytyi….toivotaan aurinkoista viikkoa <3

  4. Anonymous sanoo:

    Ihana tunnelma, mikäpä tuollaisella mökillä olisi ollessa! Ja alkoipa tekemään heti mieli pullakaffeja 🙂 Ihastelin noissa kuvissa keittiön leipälaatikkoa, onko mistä?

    -Anne-

    • Maria sanoo:

      Kiitos Anne 🙂
      Tuo leipälaatikko on Riviera Maisonin ja ostettu Loviisan Aitasta viime kesänä. Tykkään siito kovin, siinä on päällä leikkuulauta, joten on erittäin kätevä 🙂
      Aurinkoista viikkoa <3

  5. Anonymous sanoo:

    Saanko tulla lomaileen teidän mökille 😀 Det är sönt! <3
    -Saga-

  6. Anonymous sanoo:

    Ihana tunnelma myös sadesäällä ja toi keittiö on niin kodikas! Saisko myös takkakuvia, tais olla siinä jossain ihan keittiön nurkilla? Ja savulohisopan resepti olis myös kiva 🙂 Oletteko muuten saaressa nyt ihan ilman venettä, jos mies lähti golfaamaan?

    • Maria sanoo:

      Kiitos! 🙂 Mä itsekin viihdyn vanhan mökin puolella eli tässä keittiö/ruokatilapuolella loistavasti…on niin kotoisa 🙂
      Takkakuvia oli jossaim toukokuun postauksessa…aiheena valkaistu takka ja piilopullo 😀
      Yleensä me viedään mies, jotta meille jää vene, mutta eilen mies vei veneen vastarannalle (250 metrin päähän) 🙂 Mökkinaapurit olisivat tarvittaessa lainanneey venettään.

      Ihanaa alkanutta viikkoa <3

    • Maria sanoo:

      Juu ja soppaohjetta voin laittaa myös tulemaan 🙂

  7. Elina sanoo:

    Teillä on kyllä vain niin upea mökki <3

    Place for Dreams

    • Maria sanoo:

      Kiitos kaunis Elina <3
      Tänne mökille sopisi niin passelisti sellainen TineK:n kori esim. lehtitelineeksi 🙂

      Ihanaa alkanutta viikkoa 🙂

Kommentoi